Senaste numretTidigare nummerPrenumereraÅterförsäljareButikMed hopp om bättringGästbokKungliga svenska stofilsällskapetDe populära skrivbordsunderläggenVox PopuliRedaktionLänkarNyhetsbyrån StupidoDagens jubilarTelegramStupidoarkivetVårt kära struntÖvriga artiklarI vimlet med Stupido och Kapten Stofil

Brev från läsekretsen 2007

Lägg gärna till er åsikt här.

De senaste inläggen, 2002–2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011


Midvinterblot behöver inte nödvändigtvis stå i strid med något som helst "kärleksbudskap", kristet eller ej.
Problemet är väl snarare att kristendomen och dess syskonreligioner förhåller sig, låt oss säga, en liten aning tvetydigt i förhållandet till "sin nästa".
All denna tvetydighet utgår från Skrifterna och herrar såsom Paulus och Augustinus.
Paulus var alldeles för fanatisk för att kunna klassas som fullvärdig stofil. Augustinus för teokratisk...

Mithras touch
Sverige - Wednesday, December 26, 2007 at 13:55:07 (PST)
Jaja! Hur som helst! Jag firade julen med en liten anka med hasselnötssår, vägrade se å det koleriska fjäderfäet! Fy fan.Det är ingen stake i det häringa moderna julfirandet sedan midvinterblotet var. Det var tider det! Fy fan! Hängda hästar, grisar, våldtagna slavinnor och uppsprättade hästar i vilka man kunde spå!.Det var mer stake. Jesus och kärleksbudskapet? Blöögh. Tvi. Löjligt!

Leve de raka rör!

Den gormande Gamble.
Sverige - Tuesday, December 25, 2007 at 15:44:23 (PST)
Bästa Medstofiler!
Tillåt mig önska Eder alla, samt och synnerligen, en God och Glad Jul! Detta inkluderar, som Ni alla vet, en myckenhet sill, snaps, skinka, lutfisk, sylta, julöl etc. Kort sagt allt det som nutidens renlevnadsguruer vill ta ifrån oss.
Hoppas ävenledes att Ni i bästa chesterfieldfåtöljen efter vederbörligt julfrossande fått tillfälle att avnjuta en god konjak med därtill hörande julcigarr.
Dessutom ber jag få tillönska ett Riktigt Gott Nygammalt År!

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, December 25, 2007 at 08:48:18 (PST)
Det är nu det vänder! Dygnets ljusa del kommer nu att bli längre och längre ända fram till midsommar. Det är värt att fira efter gammal hednisk sed, högtiden heter Sol Invictus - den oövervinneliga solen. Istället för god jul, önskar jag alla och envar GOD SOL!
Mithras touch
Sverige - Saturday, December 22, 2007 at 07:34:22 (PST)
God Jul och Gott Nytt År på Er,

alla mossiga (eller kanske man hellre ska säga môskasiga?) Stofiler!

Sträven I allestädes vidare bakåt, ty båd jul och nyår voro bättre förr, nämligen vid tiden för min barndom i Svea Rike.

Sjörövar Jenny
Sverige - Friday, December 21, 2007 at 09:48:09 (PST)
Ännu en tidningsrubrik, men som vi inte lika gärna vill se:

"ÖVERMAGA MÅG MED MAGER MAGE TIGER OM DIGER TIGER"


Parvel Comics
Sverige - Friday, December 21, 2007 at 06:42:15 (PST)
En tidningsrubrik vi vill, men aldrig kommer att få se:

"PÅVER PÅVE PÅVERKAD AV PÅFÅGELN POVEL"

Murvel Comics
Sverige - Thursday, December 13, 2007 at 10:52:59 (PST)
Där ser man, min gode Cederbahrk, en del blir bokförläggare och andra blir aluntiftförläggare. Skulle man inte kunna tänka sig att ha stiftet i ett halsband?
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, December 11, 2007 at 14:10:34 (PST)
Bästa Herr Med. Lic. Evin Rude!

Tack för Edert tips. Nästa gång jag besöker Kristiania får jag avlägga visit å Pressbyråns huvudkontor för att där stämma i bäcken.


Herr TRH Holmberg
Sverige - Monday, December 10, 2007 at 01:27:15 (PST)
Bäste hr civ.ing. Johansson!
Förvisso är de hart när, men inte helt, outslitliga.
Dessutom är de tyvärr utomordentligt lätta att förlägga.
De bästa hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Friday, December 07, 2007 at 10:09:12 (PST)
Bäste hr med lic Rude!
Så sant, så sant! Min eftertankes kranka blekhet mildras blott av enstaka röda rispor.
Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Friday, December 07, 2007 at 10:05:32 (PST)
Kamrer Cederbahrk!

Är icke dessa stift ej hart när outslitliga?

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, December 06, 2007 at 13:37:11 (PST)
Fru von Drehenmuchenbard!

Det förmäles att tomtarna försöker fly till denna sidan havet men det har utlysts skottpengar på de tomtesmugglare de är beroende av.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, December 06, 2007 at 13:35:36 (PST)
Hr Kamrer! Kanske borde ni redan i er barndom ha skaffat konvexa glas.
E R med.lic
Sverige - Thursday, December 06, 2007 at 13:09:12 (PST)
Bäste hr med.lic. Rude!
Nej, trots att jag såg dagens ljus långt före de av Eder nämnda decennierna, måste jag erkänna att jag aldrig lagt märke till DSB-flaskorna. Förmodligen beroende just på deras litenhet.
Bästa hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Thursday, December 06, 2007 at 12:46:37 (PST)
Ehh,
Tror att jag någonstans i gömmorna har ett band med Birger Balongen Bengtssons bravader. Vet det faktiskt. Får lägga mig på knä och leta.
/Malte L

KDS:are Malte Lindeman <borlange@hotmail.com>
Sverige - Wednesday, December 05, 2007 at 16:12:35 (PST)
Hr Holmberg. Med anledning av edert lidande i Pressbyrån vill jag meddela att denna kedja nu är norsk och ingår i kedjan Narvesen. Dessa kiosker minns jag väl från min barndom i Noreg. Alla var býggda i trä och alla var åttakantiga! Asfräckt asså!
Med lic Evin Rude
Sverige - Wednesday, December 05, 2007 at 15:37:48 (PST)
Vill jag minnas att en farbror i kontur satt avbildad å den lilla buteljen med en röd droppe på sin högra (?) kind medan teckningen i övrigt var svart/vit, blott bestående av konturer!
Medicne licentiat Evin Rude
Sverige - Wednesday, December 05, 2007 at 15:33:39 (PST)
Min bäste kamrer! Minnes I då icke den lilla flaskan, ärkt "DSB" vilket inte skall uttydas "Danmarks statsbanor" utan "Det Stoppar Blodet", en adstringerande vätska som omedelbart drog ihop kapillärerna som min fader slet av under det han raka sig med sin bestridlade hyvel? När är I född egentligen? Inte i detta eller det tidigare decenniet hoppas jag? Det var en mycket liten flaska, så liten att man kunde tro att nnehållet innehölle skökodoft! Id est parfym.

Till yttermera visso må meddelas att godsägarparet på Gyllebo slott har nekats att bryta alunskiffer på Österlen enligt någon myndighet (som bizarrt nog består av blott en person, sic!) vars namn jag glömt. D.v.s både myndigheten & personen.

Dessa skiffrar som sträcker sig från Höganäs till Simrishamn (och för den delen ända till Svarta havet) nnehåller förutom alu även olja, uran och allsköns andra läckerheter människorna till fromma!

Evin R
Sverige - Wednesday, December 05, 2007 at 15:28:54 (PST)
Bäste hr med. lic. Rude!
Ni förbluffar ständigt med eminenta detaljkunskaper å de mest skilda fält, må jag då säga!
Att alunet deklinerat till gurkstyvmedel var mig icke bekant. Själv letar jag förgäves i allehanda bodar efter de behändiga alunstift som i min ungdom användes att stilla blodflöden vid oförsiktig rakning. Varje nyinköpt necessär innehöll som bekant även ett dyl stift.
Jag är nu starkt betänkt på att byta ut min Aqua Vera mot Önos gurkspad.
De Bäst Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Wednesday, December 05, 2007 at 11:24:27 (PST)
Minns jag nu hur jag i min spädaste barndom i Blekinge, varifrån jag härstammar plägade sjunga: Hej tomtegubbar drick ur glasen och slå en träplugg i *s*n!

Vad nu detta har betydelse förstår jag inte. Dock vet jag att Sankt Nicolaus und Knecht Ruprecht inte alltid kanske behandlade barnen så väl! Mit Loch und Poch!

I övrigt har man här i Schwartswald anställt skyddsjakt på tomtar sedan Jenny Nyströms lärjunginnor förökat sig så våldsamt att tomtaran har fått fått altför många förökelseobjekt.

Jägaren lämnar in ett skägg (jmfr kråkfötter) och får för detta tre stycken österrikiska Groschen! Vid en jämförelse med euro är ju den sistnämnda valutan, kanske inte kattguld men kattskit (katerscheisse)

Hannelore v Drehenmuchenbard
Sverige - Tuesday, December 04, 2007 at 16:15:20 (PST)
Hr Kamrer C. Er iakttagelse är fullständigt korrekt. Pilsnerdrickan bör konsumeras först när vandringsmannen genom sin energikrävande process (betänk att människans/ islänningens verkningsgrad blott är 35%, vad därutöver är värme, som måste avledas genom svettnig (dunstning)). När vätskedeficit har nått en viss kritisk niveau bör substitution ske och då träder pilsnerdrickan in! Dock kan det inte vara fel att använda pilsnerdricka som profylaktium, men blott då i hart när homeopatisk doser!

I övrigt hälsar jag er alla efter min konvalescens i Schwartwald!

Medicine licentiat evin Rude
Sverige - Tuesday, December 04, 2007 at 15:58:42 (PST)
Inte vågen! Våpen!
Med lic evin Rude
Sverige - Tuesday, December 04, 2007 at 15:49:54 (PST)
Bäste herr Kamrer C! Vad nu gäller de mondäna stockholmornas hårbeprydda ännen kan jag blott referera till HKH Gustav III:s hovfrisör som använde ALUN som ju är en aluminiumförening som man nu mest kommer i kontakt med i i burkar med inlgd gurga av Felix, Önos m.fl. olika fabriakt för att hålla gurkorna s.m.s. krispiga! Fordomtima användes detta ALUN att styva upp hovdamernas frisyrer samt även HKH:s p*n*s.

Som allt annat som kommer från de högre stånden (SIC!) sedimenterade det till de folkene djup, profaniserades där intill förvansknig. När Norsk Hydro äntligen, genom sin billiga energi kunde distribuera ALUMINIUM till folket missuppfattade vågen att de kreationer som hovet hade haft nu skulle kunna bytas ut mot ALUMINIUMPLÅT och katatrofen var ett faktum

Evin rude licentierad medicinare
Sverige - Tuesday, December 04, 2007 at 15:48:18 (PST)
Hurusom mumma rätteligen bör tillberedas:

2 flaskor julöl
1 flaska sockerdricka
1 flaska Porter
6 cl Gin
1.5 krm krossad kardemumma
1 st kanelstång

Låt Gin och nykrossad kardemumma och en kanelstång stå och dra över natten i rumstemperatur. Mumman tillredes strax före avnjutandet genom att kryddorna silas bort från ginet, därefter tillsättes julölen, sockerdrickan och portern.

Och glöm inte bort att jultomten ej längre får lov att skrocka "HO,HO,HO" på vinländskt maner inför de "snälla" barnen, eftersom det befaras kunna väcka anstöt i kristusfrälsta hem. Nej, tomten gör nu som självaste Hin Håle och utbrister i ett "HA,HA,HA"! Allt för att skydda kommande generationer från för artens fortlevnad nödvändiga insikter i "köttets frestelser" och då talar vi inte om julbordets skinkor och syltor! HE,HE,HE!

Gott år bondom!
Sverige - Tuesday, December 04, 2007 at 04:24:03 (PST)
Bäste hr Rude!
Det gläder mig storligen att åter få ta del av Edra spridda visdomsord.
Betr för mycket öl i bagaget vid vandring, kan man endast hålla med. Min personliga tolkning blir att maltdryckerna bör konsumeras innan färden anträdes. Har jag månne fel därvidlag?
Upplysningen om stockholmskornas kuriösa metalliska huvudhår var en intressant nyhet för mig. Grundar den sig månne på personlig erfarenhet eller är det något folklivsforskarna uppdagat?
Mitt enda bidrag till vetandet om stockholmskt hår är, att den bakåtstrukna "slickade" hårfrisyr som de unga finansmännen därstädes ofta anlägger (bl a H K H Victorias s k boy-friend pryds å knoppen av en dyl), lokalt går under benämningen "stockholmshjälm"
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Monday, December 03, 2007 at 11:09:11 (PST)
Bättre börda bär ingen med sig
än mycket mannavett;
mer än gods och guld det gagnar en främling;
det är den värnlöses värn.

Bätte börda bär ingen med sig
än mycket mannavett;
värre vägkost var ej på vandring med
än för många öl.

Evin Rude, medicine licentiat, återuppstånden.
Sverige - Sunday, December 02, 2007 at 13:49:29 (PST)
Hr kamrer Cederbarhk! Inget slår den bananprydda Carmen Miranda! S. d. s. Uttydes: så det så!


Evoardo Rudolpho
Sverige - Sunday, December 02, 2007 at 13:40:05 (PST)
Varje lantis bör akta sig för kvinnorna i kungliga huvudstaden ity dessa mer än gärna bär huvudhår av korrugerad plåt. Allt i akt och mening att hålla eventuela friare, bröder, svågrar, fäder och alla andra av nära manlig släkt nära sig på det att ingen utomstående person av manligt kön komme onära att vilja galvanisera, elektrifiera samt volta dem, runt!
Evin Rudee
Sverige - Sunday, December 02, 2007 at 13:37:17 (PST)
Bästa Medstofiler!
Vill härmed endast förmedla ett tips till den anglofilt inriktade i vår krets. V g slå å Väven upp adressen:
www.pasttimes.com
Därstädes kan inköpas allehanda nostalgiskt material såsom DVD-inspelningar av Foyle's War vilken som bekant utspelar sig under Andra Världskriget. Förmedlar en stark tidskänsla. Dessutom kan inhandlas fungerande telefoner i trä och mässing och en dito radio av 1927 års modell. Eller varför inte en minnesbok "The Way We Were in the 50s and 60s"?
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Friday, November 30, 2007 at 06:48:14 (PST)
...och nu över till litet fornsvenska:

"Tha siger herra abote til thera nistu, a vinsträ hand är, thy at ther är onth öll j: "Häffuin wt tha bannsatta nistuna!" Än til hina adhra, som stander a högro hand hans, sigher herra abote, thy at ther är j mylskä eller goth humblaöll: "Hit, min käre gudzsöff!" och griper hona i fampn sin och drikker en starkan muladryk."

ur "Ett stort skämt om alla abbotar", ca 1457

Abbas Gnabbas
Sverige - Tuesday, November 20, 2007 at 11:57:21 (PST)
Rommel var en slut, som engelsmännen sade.
I rumlarens hemland häver man: "Die wärmsten Jacken sind die Konjacken" och drar en slurk Rachmaninoff Wodka ur stora ölfat, vilket som alla vet betyder olja direkt ur Puttes piplinje.
Fröken Presslakej lär ha haft en styv bäver i översta bokhyllan. En föredömlig bibliotekarie som inte hängde läpp.

Kölhalas Riksförbunds Ordför. Kul i Gullan
Sverige - Tuesday, November 13, 2007 at 08:52:08 (PST)
Vinland? Tänk, jag trodde i min enfald att sjöfarare föredrog Rom! Ja, eller möjligen Öl-land, kanske...
Nej, skåda i fjärran Dovers ak-va-vita klippor!
Men själv föredrar jag GENEVER, för det rimmar så bra på BÄVER!

kÖLsVINet
Sverige - Tuesday, November 13, 2007 at 05:43:41 (PST)
Det skönjs som vi närma oss Islands kust, eller är dette månne Vinland?
Kulligullan koko som en gök, vem bjuder mig tre rum och kök?
Sverige - Monday, November 12, 2007 at 23:33:49 (PST)
Vafalls? Va ere frågan om nurå? Landkrabber som gilla hamburjare? Ä dra me på e rosti slipsten, va. De e ju som när vikinjarne sätte se me bena i kors och virka grovstickande skjalar me Frans på å shantyar om, om, om, förvekliade Faltentwürfe. PYTT i panna, va! Nä, av vikingare förvänta vi oss ordentlia dråp å följedråpene av den dräptes släktingarne åssåvidare, va.
Konstit det lukta härå, de måste va NatUren!

Hüsker Tü, min brütüs
Sverige - Wednesday, October 31, 2007 at 14:02:41 (PDT)
Jag tycker mycket om hamburgare. Så det så!
Rulle Rundnätt
Sverige - Monday, October 29, 2007 at 06:16:45 (PDT)
Mina Damer och Herrar!

Jag är helt säker på att jag disembarkerade tågsättet å Stockholm C för vidare befordran med U-bana. Det är ytterligare en källa till förargelse som jag måste meddela Eder; när jag upptäckte att 1 mm skäggstubb hade appearans å min haka begav jag mig till barberaren. Jag tog säte i därför avsedd stol och gav barberaren order om skyndsam slätrakning. Barberaren, en muselman från Arabien, sade att de endast hade utrustning för att avlägsna skäggväxt längre än 3 mm. Jag sade att jag förstod att han på något vis köpt undermålig utrustning. Brister i det Svenska språket kan ju leda till slika missöden. Vidare konversation avslöjade dock att utrustningen hade inköpts just i detta syfte, att p.g.a. så kallat "mode" lämna skggväxt i ansiktet!!

TRH Holmberg
Sverige - Thursday, October 25, 2007 at 13:21:30 (PDT)Konsistorienotarie Oscar Arcadius Hane
Sverige - Thursday, October 25, 2007 at 11:39:31 (PDT)
Sant så, mina herrar. Sant så! Och detta eviga (nutida) oskick att bära bruna skor efter klockan aderton. Fi donc!
Profanum vulgus!

Mene Tekel, majorska.
Sverige - Wednesday, October 24, 2007 at 12:36:27 (PDT)
Bäste hr Holmberg!
Med risk att åvägabringa en evig debatt om svenska folkets bristande vett ifråga om etikett, kan jag dock inte avhålla mig från att nämna ett deprimerande exempel från min resa i förra veckan till den goda staden Linköping.
Jag hade tagit in på ett rekorderligt hotell där jag om morgonen i en korridor stötte på en vuxen mansperson, uppenbarligen på väg till restaurangen i akt och mening att där intaga sin frukost. Vederbörande var barfota!
Säkerligen tillhör han den grupp herrar som finner det lämpligt att under den varma årstiden göra sina matinköp med bar och svettdrypande överkropp.
Jag behöver nog inte nämna att jag under min resa möttes av ett otal personer, vilka gäspade så stort att man sånär kunde skönja deras maginnehåll, enstaka tågresenärer som ogenerat lade upp sina smutsiga skodon å motstående säte, alternativt fyllde kupén med oönskad stank då de tog av sig sina gymnastikskor eller som underhöll medresenärerna genom att föra triviala samtal i sina walkie-talkies.
För sin sinnesros skull frestas man framgent i görligaste mån förskansa sig i den egna lyan.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, October 23, 2007 at 05:06:05 (PDT)
Bäste Holmberg.

Det beskrivna händelseförloppet styrker min tes att ni har tagit fel och gått av tåget vid södra station. Det förhåller sig nämligen sålunda, att den södra stationen är belägen i en stadsdel (Södermalm) befolkad av mindre bemedlade individer, särskilt de ruffiga kvarteren närmast stationen, vilka saknar den etikett och stilkänsla som krävs för att kl sig korrekt!

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Monday, October 22, 2007 at 13:47:51 (PDT)
Bästa Herrar!

Man tycker ändå att personalen på Svenska pressbyråns kontor ska känna till fundamenta. Jag har andra chockerande nyheter från Stockholm; jag löste färdbevis för U-banan i syfte att färdas till Karlaplan. I vagnen observervar jag en man i dryga 40-årsåldern med skjortan utanför byxorna. Vi vet ju alla hur det kan vara när man är ute i brådskande affärer; en liten kläddetalj förbises. Naturligtvis påpekade jag denna pinsamma angelägenhet för mannen varpå han helt fräckt svarade: Det ska vara så! Kulturskymning!

TRH Holmberg
Sverige - Sunday, October 21, 2007 at 07:53:52 (PDT)
Vi ber att få upplysa Herrn vördade Resannde om, att den enda anständiga tvättinträtning som ännu står att finna i vår sköna hufvudstad, sannolikt är Sturebadets dylika.
Vänd Er med förtroende ditåt.
Å Sturebadets turkiska Tvättinrättning stärkes ännu tvätten med lavendeldoft samt strykes herrskjortor givetvis för hand av flinka tjinesflickhänder alltmedan herrars byxor pressas på oklanderligt vis; med ränderna åt rätt håll.

ÄVen utföres veckläggning för Eder Kummerbund tillika panna.

Om vi får lov, skall vi även be att få överräcka ett diskret prospekt föreställande vårt enkla, men städse städade etablissement. Notera de två bronsdelfinerna vilka uppräthålla glaskupolerna på sina nosar i trappuppgången.

Högaktningsfullt, Wladimir Kostochlogischtjevitsch

Hotell Excelsior, Nattportieren
Sverige - Saturday, October 20, 2007 at 11:05:26 (PDT)
Bäste Holmberg!

Givetvis finns det ett daghotell på Stockholms centralstation. Upplysningar därom finns i Sveriges Kommunikationer. Är ni säker på att ni inte gick till södra stationen av misstag?

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Saturday, October 20, 2007 at 03:24:18 (PDT)
Bästa Herrar!

Härförleden när min Duett ej var i trafikdugligt skick tog jag snälltåget till Stockholm. När jag anländer Stockholm C, ehuru för länge sedan nu, har jag för vana att uppsöka herrturken och lämna in kostymen för erforderlig pressning. Jag uppsökte Svenska Pressbyrån för upplysningar härom. Flickebarnet som var i tjänst kunde ej ange herrturkens placering. På en rak fråga om jag, handelsresande i korta varor, disponent och vice ordförande i valnämnden, skulle anträda stadens gator med pressveck som ej tillstår kravet på en anständig herres klädsel svarade hon: "Du kan gå till HM"! Vafalls! Naturligtvis lämnade jag lokalen utan ytterligare ordväxling. Detta är skandal!

Högaktningsfullt

TRH Holmberg

Herr TRH Holmberg
Sverige - Friday, October 19, 2007 at 13:33:09 (PDT)
Kamrern är alltför älskvärd. Men det är ju bara vi och några alter egon som skriver något här numera (förutom reklamsprutorna).

Det noteras att Kapten Stofil blivit en sentimental environmentalist. Ja, man är ju van vid plötsliga lappkast i seriernas värld. I nästa nummer är det säkert en ny inriktning.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, October 18, 2007 at 12:01:55 (PDT)
Bäste hr Civing Johansson!
Tackar mjukast för de vänliga orden.
Tillåt mig reciprokera genom att framhålla att jag alltid hållit Era inlägg för att vara en förnuftets röst å vårt forum.
Instämmer även i att ingen möda bör sparas för att säkra Kn Stofils fortlevnad.
De Bäst Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, October 16, 2007 at 13:20:49 (PDT)
Bäste kamrer!

Jag hyser största respekt för er insikt i kamerala frågor, och inser nu även att er expertis icke endast rör förvaltning, utan även förmering av kapitalansamlingar. Som bekant kan kapital icke skapas och icke förstöras, det ändrar endast form och ägare. Det handlar ju om att s m s vända kapitalströmmarna åt rätt håll, för att säkra K S:s överlevnad.

Kamrern hänger ju med sin tid, vilket visas av att ni inte tror att Paris Hilton är något hotell beläget i den galliska huvudstaden, vilket jag trodde tills fru civilingenjörskan upplyste mig om sakförehållandena. Betänk att den fanns en tid innan vi kunde läsa om K S:s öden och äventyr. Vill vi återvända till denna mörka tid? Nej!

Frågan är vilka vi kan städsla för att ytterligare popularisera môskaserna, helst på ideell basis. Jag skulle som ni förstår inte ge ett vitten för någonting som P.H. skulle förknippas med, men det finns ju mer mogna och vederhäftiga möjliga tänkbara företrädare. Eventuell fängelsevistelse torde inte utgöra något hinder; som bekant får ju alla s k kändisfångar mängder med beundrarpost och giftermålsanbud.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, October 12, 2007 at 10:51:40 (PDT)
Detta var den bästa tidningen på länge (med eftertryck på "bästa", inte på "länge")! Alla serierna var ju i toppform.
Är bara kvalitén så här god så bryr jag mig inte mycket om hur ofta tidningen kommer. Tack för ett fint jobb och hoppas att det fortsätter!

A.J.2
Sverige - Wednesday, October 10, 2007 at 23:46:48 (PDT)
Möra? Men möskaser är väl ämnade att vara krispiga! Ah, jag har det! MOSS CRISPS (registered trademark) får bli den korrekta anglosaxoniska benämningen på dessa guldklimpar!
Brunt guld
Sverige - Wednesday, October 10, 2007 at 11:17:45 (PDT)
Två underbara Stofilnummer, exklusivt förpackade och med bästa tänkvärda innehåll kom oförhappandes ur den enarmade postautomaten.

Vi förblir tacksamt förbluffade och anser att en kapten icke må lämna sitt skepp vind för våg, men isåfall som siste man ut på plankan, vilket Gude förbjude i alla möra möskasers rättskrivna namn.

Så får det inte gå till till sjöss!
Kanske väntar en räddande slup om hörnet, vem vet?


En rältröt goj på en sjö rövens skopa
Sverige - Wednesday, October 10, 2007 at 11:02:35 (PDT)
Javisst, Kamrer Cederbahrk! Men vad fadren heter sådana där "môskaser" på kvalificerat anglosaxonisk utrikiska? "Cases of moss"? "Beacons of moss"? Undertecknad yngling står inför ett outgrundligt översättningsdilemma.


Brunt guld
Sverige - Tuesday, October 09, 2007 at 15:17:08 (PDT)
Javisst, Kamrer Cederbahrk! Men vad fadren heter sådana där
Brunt guld
Sverige - Tuesday, October 09, 2007 at 15:16:49 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Red för Kn S får absolut inte avgå. Då bleve ju Kn S redlös, vilket Gud förbjude.
Dock båtar nog en insamling föga å längre sikt. Nej, här tarvas nog ett affärsmässigt angreppssätt.
Själv är jag förvissad om att såvida världen i stort blott gjordes underkunnig om de hart när oändliga fördelarna med Môskaser, kunde försäljningen av dyl drivas upp till sådana höjder att tillverkarna finge arbeta tre-skift.
Kampanjen kunde även omfatta inslag i de musik-teve-kanaler som särskilt gouteras av våra käcka ungdomar. Om t ex den tidigare i vårt forum omtalade frk P Hilton kunde städslas att i nämnda kanaler puffa för gyllenbruna Môskaser, vore mycket vunnet. (Självklart gäller detta endast om frk H. för tillfället inte befinner sig i fängsligt förvar).
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, October 09, 2007 at 12:44:56 (PDT)
Snyggt omslag på senaste numret, förresten! Jag önskar att jag säkert kunde placera hela omslaget, men om jag inte misstar mig är det Jokern i Cesar Romeros gestalt, inte Jack Nicholsons, som skymtar där till höger i bild. Mycket smakfullt!
Läderlappen
Sverige - Tuesday, October 09, 2007 at 10:22:23 (PDT)
Tack, dubbelt tack, för finfint nummer!!! Bladet innehöl mycket användbart stoff, jag kommer att studera det flera gånger i sällskap med några flaskor Beyaz. Avgå ej redaktör'n, vi startar en insamling. Ska vi äta på Burger King om du tecknar mer åt dem, eller va?
K Myrman, hemlig polis
Sverige - Monday, October 08, 2007 at 12:49:56 (PDT)
Tummen upp för "Herr Hööks etikettskola" i senaste dubbelnumret av KS! Särskilt råden gällande kroppslig vattenutdrivning och lerpölsöverfart finner jag värda att ta fasta å. Etiketten är ju intet mindre än sällskapslivets sätt att klä sig till fest!
Eskil Sturason, f.d. informationschef på SAF
Sverige - Monday, October 08, 2007 at 12:35:24 (PDT)
Vad är det obegriplig goja där flimrar förbi när man s.m.s skrollar, tro. Utrikiskt och repetitivt och helt utan betydelse. Kan det vara sådana dära köttbiprodukter i komprimerat tillstånd, tro?
Evin Rude, yours sincerely
Sverige - Sunday, September 30, 2007 at 14:38:42 (PDT)
Bäste n´Mats! Nej, nej. Detta är en villolära. Jag förstår ändock att det är Hallstahammar, som avses. Nej, icke!
E Rude, med lic
Sverige - Saturday, September 29, 2007 at 16:04:48 (PDT)
Bäste Hr Rude.
Jag har på outgrundliga vägar fått uppgiften att Ni skulle vara uppväxt i skuggan av Bruket och Bulten, två anrika industrier som tyvärr gått till de sälla jaktmarkerna. Stämmer detta är vi i så fall minst två å detta forum som haft förmånen att gro i denna mylla.
n'Mats

n'Mats
Sverige - Saturday, September 29, 2007 at 04:18:19 (PDT)
Bästa(e) korsordare!

Apropå korsordens urartning påpekas det i intervjun med Nils Egerbrandt som jag nyss läst att han inte längre "kunde använda förlagsägda figurer i sådana sammanhang". Därför får man inte längre se Frisk och Rask, 91:an et consortes i korsordsillustrationer.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, September 28, 2007 at 11:07:33 (PDT)
Bäste(a) pappkamrat

Endast en gång har jag vart i kanen, och det var innan jag blev civilingenjör och därmed hade jag endast tillträde till platser öppna för utlänningar, däribland icke JÄRNVÄGSstationen. Således är kyrkostaten ett av de fåtal europeiska stater vilka jag ej har befarit tågledes.

Att man insläpper månglarna i de tempel som järnvägsstationerna utgör, till exempel har Ytterby blivit en pizzasylta, är ännu ett tecken i utVEKlingen, men det är kanske bättre än att de lämnas för fäfot, som den i Skee (se mitt fotgrafi).

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, September 28, 2007 at 10:55:59 (PDT)
Min hr make Majoren har börjat urinera i blomkrukorna. Skyller han på att någon körtel är i vägen, men det kan jag inte förstå. Vad jag vet finns inga körtlar i vägen till toaletten. Har någon i läsekretsen någon upplysning? Gärna en äldre man som plägar begripa tocket lite bättre.
Mene Tekel, majorska emeritus
Sverige - Wednesday, September 26, 2007 at 13:08:28 (PDT)
Hr Ebrahim v Stofil! Detta förstår jag inte riktigt. Inte kan väl alliancens beslut anses vara stofila. Om den vore stofil vore ju besluten kloka och sanna.
Medicine licentaiat Evin Rude
Sverige - Wednesday, September 26, 2007 at 05:50:54 (PDT)
Jag kände mig nödd och tvungen att skicka ett brev till Dagens Nyheter.

God dag, mitt namn är NN.

Jag vill börja med att grattulera till en bra tidning som jag läser varje dag.
I lördags morse fick jag något av en chock när jag tog fram B-delen för att börja lösa korsordet. Den nya designen föll oss inte alls på läppen. Min sambo och jag brukar lösa lördagskorsordet tillsammans och sedan ta fram det sparade fredagskorsordet för att lösa det.

Det vore önskvärt om ni kunde gå tillbaks till de gamla etablerade korsordskonstruktörerna och de som illustrerade korsorden.

Med hopp om bättring,

NN

Korsordare <Vad falls?>
Sverige - Wednesday, September 26, 2007 at 05:27:49 (PDT)
Inlägg i den ständiga trosfrågan:

I dessa tider då ingen plats är för helig för försäljning tillika avyttring av artefakter liksom skinkmackor på burk, kan här stolt meddelas förekommande svensga papister att vatiganen igge är sämre än resten.

I den gamla påvliga tågstationen straxt bak Petersdomkyrkan går det att täcka det husliga behovet av sidentrosor liksom man även kan inhandla finare ur ur "Dolce Vita"-kollektionen samt handsydda skodon.

Den skäggige unge man som en gång befordrade månglarna utom templets murar, tycks ha nöjt sig med ett avstånd på cirka hundrafemtio meter? Därest man nu kan köpa husets herre flera alnar engelskt kostymtyg av yppersta kvalitet samt damunderkläder ur kollektionen "Perfectly Nude", ett schweiziskt trosmärke här noga bevakat av schweizergardet.
Nunnorna, däremot, sägs alls icke handla hos dessa husegna månglare utan prismedvetet hos konkurrens-SriLankesarna å Via Ottaviano, vilkas religion torde vara av annat snitt.

Frågan är: vem röker de Cohibas som står till försäljning á 168 euroner dussinet i vatikanska stationshuset? Får vi förmoda att fan läser bibeln till ackompanjemang av de gemytligaste rökringar, inklusive hånleende, i sin läsfåtölj? Det är något som luktar konstigt i kyrkostaten.

På andra sidan gudastaten förefinnes välsignelseboden i apostoliska allmosebyrån. Det är ett litet rum med handelsboddisk över vilken de påvliga V1- och V6- välsignelserna på alla världens språk vandrar mot ringa kostnad, inklusive påvens konterfej å de inköpta urkunderna. Där sägs gå till som å börsen i Nya York tidiga förmiddagar.

Påvens Pappkamrat
Sverige - Wednesday, September 26, 2007 at 03:01:19 (PDT)
Det är vetenskapligt bevisat att våra politiker diggar kapten stofil. Hur ska man annars förklara alla konstiga beslut från regeringen och riksdagen?
Ebrahim von Stofil <mr.nobody@sverige.nu>
Sverige - Wednesday, September 26, 2007 at 02:44:08 (PDT)
n´Mats: sipo!
e r m l
Sverige - Tuesday, September 25, 2007 at 12:20:15 (PDT)
Ja se där, man fick raskt svar på tal!
n'Mats
Sverige - Monday, September 24, 2007 at 23:34:57 (PDT)
Tack för Ert klarläggande, Hr Rude.
Inlägget från Hr Stanki i Amerika lämnar däremot utan kommentar. Di dära jänkarna ha stundom ett synnerligen märkligt sätt att uttrycka sig. Dessvärre.
n'Mats

n'Mats
Sverige - Monday, September 24, 2007 at 11:26:50 (PDT)
Bäste n´Mats. Svaret å eder fråga är: de blir hart när som nyare!
Evin Rude, medicine licentiat
Sverige - Sunday, September 23, 2007 at 14:01:25 (PDT)
Återkommen till detta forum efter avsevärd bortavaro har jag försökt följa den senaste tidens krusningar i allehanda vattenglas, och för all del även tsunamier på världshaven. Den för mig obekanta nyheten om Slottsfabriken gör mig bestört, samtidigt som jag måste fråga Hr Rude vari nyttan av maskindisk (Ert inlägg per den 12 september) ligger? Såvitt jag kan förstå förslår en rejäl diskborste för det mesta.
n'Mats

n'Mats <ordbruket@telia.com>
Sverige - Sunday, September 23, 2007 at 08:17:22 (PDT)
Bäste hr kamrer Cederbarkh. Med anledning av ert inlägg av den 16:e dennes vill jag säga att alla exempel inte var tillämpbara på fenomenet "euforismer". En euforism är ju som bekant en magisk föreställning ity om namnade om en företeelse i positiv riktning skulle dess grundläggande karaktär förändras lika mirakulöst.

Nå, nog om detta. Där en liknelse, icke blott ett namnbyte mellan "Krigs", respektive "Försvarsmakten". Fordom var krigsmakten värd allvar, då den var vad den sade. Numer är den blott till försvar.

U Tekel, f.d. major. Inspector.
Sverige - Thursday, September 20, 2007 at 13:06:42 (PDT)
En tacker. Codex Gigas är änteligen återbördad till de slaviska länderna. Jojo! En månad blott, men dock!
Krystyfw Wasa, icke-erkänd ättling
Sverige - Wednesday, September 19, 2007 at 12:32:02 (PDT)
Läser filmregissören Roy Andersson månne Kapten Stofil? Frågan gör sig påmind, då som RA i sin senaste film "Du levande" har inkluderat en livs levande balkongståare.
Visst är väl den gode Andersson, liksom Joakim Lindengren, göteborgare. Riktiga superhjältar håller ihop!

Vive le Roy!
Sverige - Tuesday, September 18, 2007 at 06:36:42 (PDT)
Bäste hr civing. Johansson!
Så enkel var tydligen förklaringen.
Stort tack!
Eder förbundne

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Monday, September 17, 2007 at 00:35:33 (PDT)
Med ett minimum av vilja går allt! Det är då en sak jag lärt mig på mina femtionio år på jorden: MAN SKALL ALLTID BJUDA TILL. Vet hut! Rätte & packe!!!!!!

Jag VÄGRAR att låta mig chikaneras.

E R
Sverige - Sunday, September 16, 2007 at 14:13:31 (PDT)
NED MED IGNORANSEN!!!!!!!!!!!!

Har jag nu länge nog retat upp mig till vansinne över denna slarvigt städade sida. Har då inte denne "vävmästaren" något slags filter för att hindra alla dessa köttkoksbrev?

Jag ser detta blott & enbart som ett uttryck för ignorans & höfmod.

Blir det ingen bättring vad gäller denna kontanimerande skit (spam) så får för mig vara nog.

Satans oförskämdheter och högmod!

Det räcker INTE att städa ibland. SPAMFILTER SPAMFILTER SPAMFILTER!


Evin Rude, medicine licentiat.
Sverige - Sunday, September 16, 2007 at 14:10:19 (PDT)
Samhällsföretag förstås, i analogi med de folkägda företagen (VEB) i den sedermera upplösta tyska arbetar- och bonderepubliken. Jag har för övrigt en brödrost tillverkad av Arbetsvårdsverkstäderna i Nyköping. Kan det ha något samband?
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Sunday, September 16, 2007 at 11:09:28 (PDT)
Bästa Medstofiler!
I sin oavlåtliga strävan att öka rotlösheten i vårt land, ändrar det moderna samhället ständigt beteckningar på gamla invanda företeelser.
Vackra exempel härå är att Konsum blev Coop Forum (quelle horreur!), Invandrarverket blev Migrationsverket och Krigsmakten blev Försvarsmakten. Den sistnämnda ändringen motiverades måhända även av omtanke om de stackars soldaterna. De ska ju Gunås inte behöva utsättas för brutala glosor. Då kan de få missfall.
Nåväl, eftersom jag utgör en liten motståndscell mot alla dessa klåfingriga ändringar, sätter jag en ära i att alltfort uteslutande nyttja de ursprungliga beteckningarna.
Det är här som Ni, kära Kollegor, eventuellt kommer in i bilden. Saken är nämligen den att jag med bestämdhet vet att Samhall tidigare hette något annat, men vad kan jag omöljigen erinra mig. Skulle någon minnesgod Medstofil kunna upplysa mig, vore jag evigt tacksam. Vill ogärna ta "newspeak" i min mun även om jag sällan har anledning tala om våra skyddade verkstäder.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, September 16, 2007 at 08:45:44 (PDT)
Hr Civilgenieur P Johansson!Jag tror starkt på trohet och har alltid varit trogen min hr make Majoren. Gränsen är dock passerad för er. Det finns gränser för vad man skall tåla i ett förhållande. Hanrej! Utkonkurerad av PLASTIC!?
Mene Tekel, majorska.
Sverige - Saturday, September 15, 2007 at 08:09:35 (PDT)
Ja, snart får man väl göra sin senap själv. Fru civilingenjörskan köper för övrigt hem senap på elastisk plastflaska (hur nu det kan gå ihop - plast och elast är ju motsatser) märkt Eldorado eller X-tra under förevändning att de skulle vara billigare.
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Saturday, September 15, 2007 at 06:47:48 (PDT)
Helt riktigt hr kamrer Cederbarkh. Ovanpå detta Solesan och torsklevertran. Hur lustigt var det inte att erfara hur fru Mor jagade oss parvlar runt huset med transskeden i högsta beredskap. På den tiden stärktes vi, inte klemades vi bort som de moderna ynglen med sina icke-smakande AD-droppar! Så ble det licentiater och kamrerer av oss.
Medicine licentiat evin Rude
Sverige - Friday, September 14, 2007 at 07:37:05 (PDT)
Bäste hr Rude!
Så sant, det Ni påpekar beträffande de förträffliga Slotts-glasen.
Jag påminner mig fortfarande med välbehag hurusom, under min tid som liten parvel, Ovomaltinen smakade extra gott när min hulda Moder serverade mig densamma i mitt personliga Slotts-glas.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Thursday, September 13, 2007 at 11:01:45 (PDT)
Bäste Hr Kamrer. Sorgligt, övermåttan sorgligt. Kanske mest för risken att de utmärkta glasen som senapen är förpackad i eventuellt byts ut mot något vederstyggeligt surrogat i PLASTIC. Jag köper denna senap, ger glasen till mina vänner, de äter upp den och återlämnar glasen till mig. Utmärkta, billiga glas av ypperlig kvalitet som tål att maskindiskas. Ja, de blir hart när nyare var gång de diskas. 32 kr per glas (med innehåll) är billigt!
E Rude, med lic.
Sverige - Wednesday, September 12, 2007 at 06:37:50 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Huru sorgesamt är det icke att erfara att Slottsfabriken i Uppsala nu läger ner verksamheten. Betänk vilken mängd klassisk "slang med halka" (om uttrycket tillåtes) som denna anrika fabrik under sin 90-åriga levnad bidragit till att svenska folket kunnat intaga.
Och inte är det mycken tröst för ett svenskt tigerhjärta att verksamheten lär skola återupptagas i Polen.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Wednesday, September 12, 2007 at 05:49:11 (PDT)
Ä, dra mig i en liten PLASTEelastebåt över leverpölen. Det vore verkligen ingen skön syn att se, ens för alla de enögda.
Ogravid sjökuse
Sverige - Tuesday, September 11, 2007 at 01:27:15 (PDT)
Superhjälte hit och superhjälte dit. Ett vet jag: en kapten har alltid hälsningsplikt gentemot en major. En major kan utföra 10-potentiga hjältedåd jmf en kapten. Så det så!
Major f.d U Tekel.
Sverige - Monday, September 10, 2007 at 13:08:35 (PDT)
Nej, lysssna inte på den gamle stollen, maken min, han Majoren. Vad jag minns var Överste Catullus inte regementschef i formell mening utan Sekundchef, ity han tjänstgjorde i ett livregemente, där som bekant HMS Konungen är chef, fram till Torekovsuppgörelsen 1974.


Mene Tekel, dygädel hustru.
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 14:28:09 (PDT)
Hr Heri! Ingen. Framtiden lyssnar inte på oss. Än. Först när det är för sent. D.v.s. när framtiden har blivit forntiden. Av detta lär vi oss att allting ändå är för sent.
Hannelore v. Zwegenbruecken, Gräfin.
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 14:18:22 (PDT)
Framtiden ingjuter oss oro, men vilken oro kan vi ingjuta i framtiden?
Herr Heri, ej Cras
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 07:07:35 (PDT)
Hr (?) Heri Amicel Cras Inimice. Vi skall icke bryoss om framtiden. Då den icke har gjort något för oss skall vi heller icke göra något för den!

I övrigt tackar vi för en synnerligen bra tidning. Dock efterlyser jag fler artiklar om knyppling samt hur man lägger grötomslag å värkande lemmar.

Medicine licntiat Evin Rude
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 06:01:29 (PDT)
Lille Ibrahim & Eskil lekte på skolans gård. "Eskil! Hvet du hvarföre allt kött städse väcker sådan munterhet?" Eskil blev honom svaret skyldig. "Jo, allt kött är hö! Hö hö hö."

Ovanstående s.k. witz inledde alltid skolans roliga timme, sista timmen varje lördag. Vi gick i skolan var lördag då, utom om lördagen infölle å regementschefen hr Översten Catullii födelsedag, vilket nog skedde en gång per år eller så.

Ufarsin Tekel, f.d. Major.
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 05:56:38 (PDT)
Den främsta anledningen att tycka det var bättre förr är sannolikt att folk förr hade vett att tycka det var ännu bättre förr än folk tycker idag. Förr var bättre förr, skulle man kunna säga. Ack, vilket djävulskt påfund är inte framtidstron!
Heri Amice! Cras Inimice!
Sverige - Saturday, September 08, 2007 at 04:52:16 (PDT)
Vad gäller er, "snart åldrade sjöbuse" ser jag gärna er i Liverpool!
Evin Rude, med lic m.m. m.m.
Sverige - Friday, September 07, 2007 at 15:19:01 (PDT)
Och hör sen!
E R
Sverige - Friday, September 07, 2007 at 15:15:58 (PDT)
Nyligen hemkommen från magyarernas land har jag reflekterat över alltings fordomvarande bättre. Då! På DEN tiden var alla människor lugna och stillsamma, klädda i enhetliga gråa kläder; bar sitt ok med saktmod allt medan brunkolsröken lägrade sig över staden och alla dess innevånare. De enda fordon som kunde ses å de glest befarna boulevardena var tvåtaktsmotordrivna Wartburg % Trabant, outslitliga trotjänare. Vet att Trabant betyder drabant, alltså följeslagare. Nutida fordon är ju tillverkade av usel, korroderande plåt. Icke dessa fordon! Nej! ICKE dessa fordon. de är gjorda av den mest motståndskraftigaste PLASTIC, vilket material för övrigt fyller 100 år i år då dess första manifestation var BAKELITEN! Dock är detta inte sant ity PLASTIC definitionsmässigt är en polymer av ett protein. I slutet på 1400-talet gjordes en slik polymer av KASEIN, ett protein från mjölk. Det användes som falsk pärlemor i oloka konstverk.

Alltså! Inget är nytt under solen som Predikaren hävdade och Strindberg med honom!

Medicine licentiat Evin Rude,esq m.m.
Sverige - Friday, September 07, 2007 at 15:14:38 (PDT)
Bäste hr "åldrade sjöbuse" jag förstår inte vad proktum har i ögat att göra. Brunöga förstår jag, men det är ju blott en abstraktion. Vi undanber oss perversioner i vårt forum!
Evin Rude, med licentiat.
Sverige - Friday, September 07, 2007 at 15:01:50 (PDT)
"Pedant! Pedant! Pedant! ...Jolly vill ha maaat!"

Ursäkta, kort inlägg från grälsjuka (och det ska Han säga...) gojan. Som medicine lic. med specialiteten ophtamologismer har Ni ju allaredan stöd av så talrika flaviomuxolöst proktologistiska erbjudanden här, att vår tunna, svarta strumpa med söm vill säga näthinnan över porslinsögat, verkar fullkomligt en vogue med nutidens anda.
Om man får säga så. Det vill säga överflödig.

Men jakten över de sjutton haven på Lavonol som det bästa schampoo som någonsin flytt, fortfar.

Snabbt åldrande sjöbuse
Sverige - Tuesday, August 28, 2007 at 02:16:25 (PDT)
Svar till "En gammal sjöman". Ögonproteser äga icke näthinnor ity dessa blott är form och inte funktion. Gamla enögda sjömän skall inte bekymra sig utan bära lapp för ögonhålan och applicera en grälsjuk papegoja å vänster axel.
Med lic, ophtalmolog Evin Rude
Sverige - Saturday, August 25, 2007 at 13:31:56 (PDT)
Finns Lavonol hårkräm ännu i Gahn´s sortiment?
Som det är världens i särklass bästa schampoo, består det till 75% av kakaosmör. Resten är väl vatten och bubbelgum.

Med Gahn´s ögonvatten bör mjuka plastögon dock icke vaskas. I alla fall inte i kombination med vätesuperoxid i samma tvättbalja. Detta kan leda till partiell, tidvis blindhet och lillfingernagestora hål i näthinnan. Gammaldags glas- eller porslinsögon är därvid att föredraga, dessutom betydligt mer dekorativa.
Annars ett utmärkt företag, väl lämpat att exportera sin varor till fjärran hamnar.

En gammal sjöman
Sverige - Wednesday, August 22, 2007 at 14:26:58 (PDT)
Bästa Medstofiler!
O fröjd, frestas jag utbrista. Då jag härförleden ögnade igenom hustruns damtidning (intet mänskligt bör ju vara oss främmande), fick jag syn på en annons i sant Stofil anda.
Det var det anrika företaget Gahns som trumpetade ut att "när det handlar om hud- och hårvård är 'nyhet' ett ofta använt argument. För oss är det tvärtom. Vi lyfter gärna fram att våra produkter har en beprövad och uppskattad kvalitet sedan många år tillbaka. Trender kommer och går, men bra kvalitet består. Läs mer om hela sortimentet på www.gahns.se". Detta är på min ära ljuv musik för ett Stofil-öra!
Tydligen lever t.o.m. Watzins Keratin, som jag trodde gått ur marknaden för ett otal decennier sedan. Inte nog med detta: i annonsen ges även ett telefonnummer dit den presumptive kunden kan ringa för att utröna vem som saluför produkterna på den egna hemorten. Man ringer således till Tradebanco, tel 040-22 40 00.
Strålande tider! Härliga tider!

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, August 19, 2007 at 07:46:12 (PDT)
Bäste hr Civin. Johansson!
Jag hyser den största respekt för Edert ställningstagande. Dock tycker jag det vore synd om vårt forum självdoge pga att inga inlägg skreves. Detta trots att man ofta önskar sig vara iförd mentala kragstövlar då man ju esomoftast nödgas vada fram i en sörja av obegripliga, å pidgin-engelska avfattade, meddelanden.
Be Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, August 19, 2007 at 07:35:12 (PDT)
Bästa Fru Majorska!
Gud signe henne! Jag skulle inte kunnat formulera saken bättre själv. Alltså: Stort tack för ett sant ord i rättan tid.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, August 19, 2007 at 07:28:30 (PDT)
Bäste Cederbahrk!

Ordning måste råda! Därför har jag, som tidigare tillkännagivits på övligt sätt, beslutat att begränsa mig till tvenne kategorier på mina inlägg: Kapten Stofil-relaterade respektive svaromål på andras insändare.

Apropå trosfrågor har ju som bekant J. Lindengren avhandlat desamma i samlingsvolymen "Jag, Joakim", så de kan betraktas som pertinenta.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, August 17, 2007 at 14:50:06 (PDT)
Hr kamrer Cederbarkh! Kyrkan var bättre förr, liksom allt annat. Prästerna osade svavel precis som Hin Onde. Församlingen hukade sig i bänkarna i ångest. Nutida kyrkobesökare, i den mån några finns behandlas med den mest anmärkningsvärda slapphet precis som vore de dagisbarn. Kanske som en följd av att de varit dagisbarn. På min tid när dylika institutioner kallades Kindergarten enligt preussisk mönster var barnen lydigare, hyllade majestätet och var rädda för Gud. Numer är ju Gud alla homosexuellas beskyddare med mera dylikt och annat i total respektfullhet för Guds klara och sanna bud! Den som har ögon, han läse! Den som öron, han lyssne! Församligen idag är både blind och döv!
Mene Tekel, majorska av Guds nåde.
Sverige - Friday, August 17, 2007 at 07:30:49 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Oj vad det skrivs få inlägg till detta vårt forum! Sitter Ni månne, högt värderade kollegor, å Edra respektive kammare och finslipar pregnanta och koncisa inlägg i högrelevanta ämnen? Eller sitter Ni helt simpelt och pimplar hallonsaft i Edra beråer?
Huru därmed än må förhålla sig ärnar jag fortfara att bidra med mitt kära strunt. Just för dagen vill jag således modifiera min tidigare oförsonliga hållning till Svenska kyrkan. Visst ger jag ett ruttet lingon för densamma! Jag kan t.o.m. ge två!
Dessutom anser jag att kvinnliga präster bör vara allenarådande i rena trosfrågor.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Friday, August 17, 2007 at 06:39:37 (PDT)
Oj, vad mycket strunt det pratas här av mångordiga förståsigpåare. Nej, spänn av med en grogg eller glas hallonsaft i berån tillsammans med Radio Viking, nu med upparbetad hemsida http://www.radioviking.net/Radio_Viking_Webbradio.htm, for your listening pleasure som det hette förr...
Valle Viking
Sverige - Tuesday, August 07, 2007 at 00:54:02 (PDT)
Bäste hr Sandberg!
Någon gång på 1800-talet skrev Ystads Allehanda "Vi har redan flera gånger varnat riksmarskalk Bismarck". I analogi med detta skrev jag att jag gärna skulle motta en påvlig orden, för den händelse Hans Helighet läste mina rader under rubriken "Brev från läsekretsen". Det var alltså, som de flesta torde ha insett, fråga om ett skämt. Ni torde vara ganska ensam om att tro att påven i Rom sitter vid sin dator och försöker tyda inlägg avfattade på svenska språket.
Humor kan vara svårt. Nåväl, låt oss således tala allvar:
Ni råder mig att hålla mig till mina Fäders kyrka. Det må komma som en överrraskning för Er, men denna "Fädrens kyrka" existerar inte längre. Herr M Luther skulle, om han konfronterades med dagens urvattnade soppa, vare sig känna igen sin skapelse eller vilja ha med den att göra. Svenskqa kyrkan är en lekboll för allehanda käcka tendenser i vårt land. Som exempel kan anföras jazzkonserter, avantgardistiska konstutställningar och taskspelerier i Guds hus, anställandet av prästinnor och att äktenskap kan ingås huller om buller.
En dylik "religion" ger jag för min del inte ett ruttet lingon för. Det torde endast vara en tidsfråga innan Forex tillåts hyra in sig i våra tempel.
Helig, helig är Herren Sebaot!
Velig, velig är Svenska kyrkan!
Frid!

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Wednesday, August 01, 2007 at 09:22:18 (PDT)
Ingmar Bergman
Lars Forssell
Maria Gripe
Povel Ramel
Magnus Stenbock
Kurt Vonnegut
2007 är ett Dödens år. Och det är fem månader kvar.

Rigor Mortis
Sverige - Tuesday, July 31, 2007 at 11:20:48 (PDT)
Välkommen åter Mästervävare! Solsemester? Var då? Fordomtima var där ALLTID sol i vårt land, det regnade endast nattetid och badvattnet var aldrig under 25 grader celsius. Nu, under den härna moderna växtperioden är det ju alltid kallt och regnigt.
Major Urfarsin Tekel. <Sol ute, sol inne, sol i vart sinne.>
Sverige - Monday, July 30, 2007 at 07:47:35 (PDT)
Efter en vederkvickande solsemester är nu gästboken öppen igen.
Vänligen skriv kloka saker.

Webmaster
Sverige - Monday, July 30, 2007 at 04:31:12 (PDT)
Kapten Stofil gästbok stänger för semester. Under de närmaste veckorna är det inte möjligt att skriva i den.

Sverige - Tuesday, July 17, 2007 at 13:42:24 (PDT)
Hr Cederbarhk (forts)! Det är inte det enskilda språket per se som frälser människan utan god kunskap i det egna språkets grammatik. Allt enligt Lång-Lasse, präst i Delsbo, sedemera biskop i Härnösands stift.
Med lic Evin Rude
Sverige - Monday, July 16, 2007 at 05:32:08 (PDT)
Bäste Kamrer Cederbahrk,
Hör genast upp med er papism och fåniga åstundan efter påvliga medaljer. Håll er till edra Fäders Kyrka!

B Sandberg
Sverige - Sunday, July 15, 2007 at 21:11:19 (PDT)
Vid framförandet av Tatraplan kan störande cyklister iklädda alltför löjeväckande leksakspersedlar lätt avlägsnas från gator och torg; med hjälp av den tatriska cykelmarodörren.
Cykelmarodörens Runa
Sverige - Sunday, July 15, 2007 at 06:40:32 (PDT)
Å andra sidan har Kaptenen valt en bil i sann stofil anda: Tatraplan! Denna tjeckiska skapelse med luftkyld svansmotor och med sin karaktäristiska ryggfena lämnar ingen oberörd. Kaptenens årsmodell är svårbestämd men jag dristar mig till en gissning på 1951. Se bild: http://home.clara.net/peterfrost/tatt600r.jpg
Lägg märke till framdörrarna som är s k "suicide doors", d v s hängda i bakkant, och den avancerade aerodynamiska karossformen.

Erik Läspe och Halte
Sverige - Friday, July 13, 2007 at 14:49:05 (PDT)
Men hr kamrer Cederbarhk! Inte kan väl kilskriften sticka ut? Snarare stickas in, via kilen men också som intryck rör det sig ju ändå inte om någon relief.

I övrigt väl inte någon vid sina fulla bruk kunna tala arameniska i våra dagar?

Nej, språket skall självfallet vara ARMENISKA ty detta språk lever alltfort. Vet att Armenien var det första land som anammade kristendomen som statsreligion.

Den sextonde Benny? Kollektivnamn på miljonprogrammens uppväxande?

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Monday, July 09, 2007 at 14:17:58 (PDT)
Transporering är mig ett nytt begrepp, dock. Gott för finnar?
Translucidus Facillus Maximus
Sverige - Monday, July 09, 2007 at 07:49:07 (PDT)
"Jeder Popel fährt Opel"; känt bajuvariskt ordspråk på påvens egen urledarmeniska. Betyder i romersk klartext: "Varje påve" (se även: "jeder Pope") med det dubbla Graalbudskapet: "snorkråka" ("Popel"); "kör Opel".
Påvens avlagda fordon, en folklig Golfvagn, finns att fås på auktion, uppenbarelsligen helt utan gamla laster i baksätet, nu när Benny Kråka kör med näsavfall (för klimatets fromma).

Armen i Skarven
Sverige - Monday, July 09, 2007 at 07:45:03 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Vi har som bekant redan vid ett tillfälle avhandlat Påven Benedictus' (i vänkretsen kallad Benny) göranden och låtanden å hans höga ämbetes vägnar.
Då nu Hans Helighet än en gång positivt utmärkt sig, vill jag gärna passa på att utdela en välförtjänt eloge. Påven vill nämligen åter införa latinet som språk i mässan. Ett briljant förslag, på min ära!
Dock är trots allt påvens hyvens idé blott en halvmesyr. Jag skulle vilja gå ytterligare ett steg bakåt och införa arameiska som officiellt mäss-språk. Det är väl inte för mycket begärt att den katolska menigheten gör sig omaket att lära sig arameiska språket? Vad som står på spel är ju trots allt själens frälsning.
Hoppas nu bara att Hans Helighet läser dessa rader (och kanske rent av ser till mig som liten är och tilldelar mig en Vatikanstatens orden e d).
Om man sedan dessutom överginge till att hädanefter trycka Den Heliga Skrift med kilskrift, skulle den verkligen "sticka ut" (om detta moderna uttryck ursäktas).
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Monday, July 09, 2007 at 02:49:25 (PDT)
Hr Rude menar väl ändå att han skulle ha varit vid sin last? Och inte suttit och läst.
Fru Majorskan Mene Tekel, esq, mmd.
Sverige - Sunday, July 08, 2007 at 15:28:59 (PDT)
FORDON en maskin (machine)"avsedd att på ett kraftbevarande sätt forsla laster". Detta allt enligt Nordisk Familjebok, Uggleupplagan. Våra moderna njutningsfordon transporeras(förflyttas)vi i. Alltså är då även vi laster. Se där hur människan har bundit ris till sin egen modernitet. Lastbar har hon alltid varit, men nu LAST! Vad nu gäller den vankelmodiga motorn så utför ju den tre moment på en cykel, något mer overkill än tvåtaktsmotorn men ändå bättre än gliet som sticker upp: den satans fyrtaktsmotorn.

Med cykel avses i detta sammanhang inte velociped (snabbfot) utan summan av de moment som fordras för att något skall bliva gjort, oftast regelbundet upprepat.

För övrigt anser jag att Adam Opel borde ha blivit vid sin läst även om han vore skomakare.

Medicina licenatiat Evin Rude
Sverige - Sunday, July 08, 2007 at 15:25:25 (PDT)
som bräkte:
http://forum.digital/fernsehen.de/forum/showthread.php?t=50977

föredrar Albl Phönix, den tillhandahåller mest friskluft.

Fåret på ängen
Sverige - Monday, July 02, 2007 at 04:26:24 (PDT)
Typiska stofilmobiler är Ford Anglia (med sneda bakrutan), DKW (EJ plagiatet IFA), Lloyd Alexander TS, DAF, samt Borgward Isabella. Detta till skillnad mot Volvos 140-serier, Saab och samtliga modeller av Opel som är typiska gubb- och gummbilar.
Annars är ju velocipeden, företrädesvis av märket Hermes, Svalan eller möjligen Monark, ett ypperligt fortskaffningsmedel. Kan även förses med påhängsmotor. Kom dock icke dragandes med de mångväxlade monster som numera prånglas ut på marknaden.

Erik Läskig och Halte
Sverige - Monday, July 02, 2007 at 01:55:40 (PDT)
Jaså?
Duger icke mera min cykel med det något upphöjda framhjulet?
Tillgivas, skall, att jag somlig gång hamnat i vissa diken nära Canossa, men att vända detta olycksaliga faktum emot mig på ett så högtekno-logiskt vis, anser jag vara ohemult.

Kossorna på ängen yttrade förvisso: "Mu!" medan jag å min sida tillfogade ett förskräckt: "Hu!" eller, som en nyskapande komponist (den unge Herr Hape Kerkeling) vid en svår musikprövning en gång inflikade:

"Und das Schaaaf schrie -HUUURZ!"

Påvens rakade pågepåg
Sverige - Sunday, July 01, 2007 at 13:35:18 (PDT)
Bäste Påvens Skäggige Påg!

Skulle NSU Ro80 (som jag förmodar avses) vara ett stofilt fordon? Nej, ni är definitivt ute och cyklar! I själva verket är NSU Ro80 ett fordon som alltjämt efter fyrtio är är före sin tid! Detta p.g.a. fordonsförarnas stofilism oxh vankelmodighet och det därmed sammanbundna envisa fasthållandet vid 1800-talets ottomotorer. "Dög det åt Henry Ford så duger det åt mig!".

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Sunday, July 01, 2007 at 06:30:48 (PDT)
Ärade Herr A.V.G. Moll,

detta misstånd angående för korta sockor, har ofta påpekats.

Hittills utan resultat.

Herr Etikett
Sverige - Wednesday, June 27, 2007 at 16:14:20 (PDT)
Jag finner det oacceptabelt att det på Stofilsällskapets sida, visas en bild där en karl sitter och blottar benen. Tag dig samman, människa! Införskaffa ordentliga strumpor som täcker skarven!

Bästa hälsningar
A.V.G. Moll

U. hr Moll <ajm9@telia.com>
Sverige - Wednesday, June 27, 2007 at 16:03:17 (PDT)
Här, strax utanför Fröjdemåla firade vi för någon dag sedan sommarsolståndet, Johannes Döparens dag samt vad som nu kallas midsommaraftonen å Motofta Hed, en i Västergötland sällsynt väl situerad ljunghed å vars änne ännu vilar en hågkomst från de dagar man sökte plantera träd över hela dess område.

Min make Majoren, ännu icke helt salig i åminnelse och hans far Överstelieutnanten vägrade låta sina ljunghedar planteras fulla med detta otyg: "korta respektive långa barr" som det kallades. I detta hans efterföljansvärda id stod då Majoren honom städse bi, trots att han då blott var en parvel utan grad. Vackert så!


Där gavs den allramest klämkäcka dragspelsmusik samt larmande tombola-& karuselljud. Skrikande barn, misshandlade bondtölpar, snusdosekamp med mera dito & slikt!

Mene Tekel, majorska
Sverige - Tuesday, June 26, 2007 at 13:46:24 (PDT)
Nu är det bevisat! Man behöver inte förfula sitt hem bara för att man har "blivit med dator".
Se själva på:
http://steampunkworkshop.com/images/M19.jpg
Här beskrivs hur man bygger maskinen:
http://steampunkworkshop.com/keyboard.shtml
Kanske en lämplig sysselsättning för regniga sommardagar?

Solskenshälsningar från
Herbert

Herbert Gust.
Sverige - Tuesday, June 26, 2007 at 02:28:42 (PDT)
Vad har naturens biologiska urval med rashygien att göra? Homosexualitet förhindrar visserligen sexuell fortplantning, men inte ens heterosexualitet ger garanterad fortplantning. Mänskligheten har alltid överlevt genom att producera ett överflöd av könsceller, varav långt ifrån alla får lov att reproducera sig. Ibland slår detta urval fel. Se bara på frimurarna!
Herman Lundborgs ofödde son
Sverige - Sunday, June 24, 2007 at 22:16:27 (PDT)
Hoppsan! En som förespråkar rashygien i vårt forum! Nej tvi vale och väck med det! Darwins ofödde son talar till oss från andra sidan graven?! Detta är väl ändå inte ett forum för andekontakter (gärna andliga, dock), bordsdans & seanser av alla de slag. Nej, därvidlag skall ni vända er till frimurarna för eventuellt besked!
Major Ufarsin Tekel.
Sverige - Sunday, June 24, 2007 at 12:33:27 (PDT)
Det är inte heller meningen att alla som kallar sig "hetero" skall få lov att för sina gener vidare. Visst genetiskt material måste rensas bort...
Darwins ofödde son
Sverige - Sunday, June 24, 2007 at 07:15:18 (PDT)
Att den sverkerska ätten dog ut med Erik 1250 är ju lätt att begripa, lebisism och tockna oarter för inte släktet vidare precis. Se där ett inlägg i HBT-debatten.
Medicine licentiat Evin "hetero" Rude.
Sverige - Sunday, June 24, 2007 at 05:45:08 (PDT)
Må man då heta vad som helst. Ss. Heliga korset eller Sanna korset. Snus är snus och cruz är cruz om än i immaculerade krukor (vasijas).

Evin Rude, medicine licentiat.
Sverige - Sunday, June 24, 2007 at 05:38:50 (PDT)
Läthpning är väl inget lyte heller! Läspning, däremot!
Svarmor
Sverige - Saturday, June 23, 2007 at 23:02:32 (PDT)
Läthparen! Skall då denna sida förfalla in i lyteskomik?

En som aldrig frågat förr utom retoriskt.

Frågefar
Sverige - Saturday, June 23, 2007 at 18:01:31 (PDT)
Hr Erik l*sb*sk*! Är det någon här som skall tygla och städsla sig så inte är då det jag, inte! Så behandlar man då rakt inte gammalt folk med sådana okvädingsord och avskyvärda dunster.
Fru Makorskan Mene Tekel, född Biedermayer.
Sverige - Saturday, June 23, 2007 at 17:58:32 (PDT)
Guds död i det )
Guds död i det illa sedda hörnet bak farstukvisten.

Personligen gläds jag betydligt mer åt detta av Hans Helighet sinistert påkallade sammanförande av olycksoffer samt de respektive olycksorsakarne.

Det är ju en direkt uppmaning till blodiga våldsdåd.

Påvens Oskäggige Fan
Sverige - Thursday, June 21, 2007 at 15:27:07 (PDT)
Bäste Påvens Skäggige Påg!
Jag har tagit del av de bilist-budord som Ni vänligen tillställt vårt forum. Synnerligen informativt. Stort tack!
I synnerhet gladde det mig att Hans Helighet tydligen inte har något emot hångel i baksätet. Måhända har han positiva erfarenheter av dylikt från sin ungdom i Tyska riket.
De Bäst Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Thursday, June 21, 2007 at 02:04:16 (PDT)
What would Jesus drive?, frågar sig stundom de religiöst mycket utåtagerande amerikanerna. Nåväl, was für Auto würde ein echter und knasterdürrer Stoffel fahren?, frågar sig möjligen en något mindre religiös EU-medborgare. Svaret på den frågan måste väl ändå bli Citroën CV2 från 1948! Stofilare estetik har aldrig skådats!
Apostlahästen
Sverige - Wednesday, June 20, 2007 at 21:14:31 (PDT)
På påvligt given signal:

Bilar skulle kunna vara "orsak till synd" och kunna tendera att väcka "det primitiva i mänskan" skriver "Det Påvliga Rådet för migranter och mänskor på väg" i ett nyligen publicerat dokument.

Här de tio budorden för chaufförer och andra bilåkare samt framförande nyttjare av NSU80 och liknande stofila fordon:

1. Du skall icke döda!
2. Du skall icke tillfoga mänskorna på gatan skada utan bilda en gemenskap med dem!
3. Du skall icke nyttja Din bil som ett objekt av personligt förhärligande eller som en syndens ort!
4. Du skall hjälpa olycksoffer!
5. Du skall icke svärja bak styret!
6. Du skall regelbundet ta Din bil till bilprovning! Det är en synd att köra med osäkra bilar!
7. Du skall vara vänlig, korrekt samt försiktig!
8. Du skall hjälpa olycksoffers familjer!
9. Du skall bringa olycksoffer samt olycksorsakare samman!
10.Du skall aldrig dricka alkohol eller ta droger!

Tio goda skäl att konvertera till den romersk-katolska katolicismen. Så mycket synd och snask förmodas de fundamentalistiska protestanterna eller än värre alla calvinister icke ha, att deras kyrkliga överhuvuden eller deras "Råd för Migranter och andra mänskor På väg" utger så detaljerade syndafallskataloger.

Vi kan bara rekommendera Fröken Hilton att byta religion, såframt hon icke redan gjort detta i sin fotboja.

Påvens Skäggige Påg
Sverige - Wednesday, June 20, 2007 at 12:59:35 (PDT)
Erik konunger var nokot så lesbisk wid...
Nej, det har liksom inte riktigt samma klang.
Mig veterligen hörde den gode Erik hemma i Västergötland snarare än på ön Lesbos.
Förlåt, Lethboth ska det vara!

Läthparen
Sverige - Monday, June 18, 2007 at 09:37:51 (PDT)
Joakim. Varför? Jag förstår verkligen inte!
Magnus <magnusaronson@hotmail.com>
Sverige - Monday, June 18, 2007 at 05:26:50 (PDT)
Bästa Majorska,
Nu får hon allt ta och styrsla sig. Jag har väl för fanden i våld inte kallat Hr Ramel vare sig det ena eller andra. Jag må vara fåkunnig i ett eller annat, men nog tusan vet jag hur en adelsman tituleras. Men till saken hör nämligen att den gode Povel själv aldrig använde sig av sin medfödda titel. Han ville vinna sina lagrar på annat sätt, vilket han i sanning gjorde.

Erik Lesbisk o Halte
Sverige - Monday, June 18, 2007 at 05:01:08 (PDT)
Varde så gott med det! Men vad gäller den gode Povel Ramel är han friherre, men tituleras baron. Grevar är grevar och tituleras greve.

Sipo: Greve är greve, tituleras greve. Friherre är friherre, tituleras baron.

Detta lärde jag mig av vår guvernant Marie-Jade Rousillon under mina spädare år.

I övrigt, I fåkunnige finns Adelskalendern att läsa

Mene Tekel, majorska
Sverige - Sunday, June 17, 2007 at 11:02:24 (PDT)
Erik konunger var nokot swa läsper wid/
haltan thz war ok hans sidh/
Han storkte gerna skäll ok räth/
ok älskade gerna sin eghin äät/
Han hiolt hwsära ok ädhela sidh/
ok bondom gaff han godhan friid/
A alwora kunne han sik wel forsta/
mz torney kunne han ey mykit umga/

ur Erikskrönikan (1300-tal)

Herra Palne Hwit
Sverige - Saturday, June 16, 2007 at 12:21:41 (PDT)
Bäste Kamrer Cederbarhk!
Ang. Edra iakttagelser om moderna förnamn i allmänhet och namnet Cruz i synnerhet:
"Vi va sex man på durken och två i var box, det var kolboxar stora som hus, och det mesta vi gick va med stenkol och koks ifrån Sunderland till Santa Cruz."

Sålunda skaldade Hr Taube i Eldarevalsen. Denna välbekanta skröna där eldaren Charlie Barr blir inlåst i den stora vattentanken som han, förbi av trötthet, är i färd att rengöra. Charlie somnar och vaknar först när vattnet släpps på och börjar fylla behållaren "och kamraterna eldar inunder". Han flyr upp till manluckan men den är låst...

Dessutom skriver Hr Taube i Oxdragarsång: "Allt bakom oxar tio från stadens sus och dus, jag reste klockan nio, mitt mål var Santa Cruz."

Och som sista exempel kan nämnas den nyligen bortgångne P. Ramels "Balladen om Eugen Kork" som inleds:
"Med Sinkable, en gammal irländsk skorv, vi låg i Vera Cruz och lasta' korv."

Erik Läspe och Halte
Sverige - Thursday, June 14, 2007 at 16:50:45 (PDT)
Kamrer Cederbarhk! Där slog ni i sanning Damoklessvärdet rakt in i tistelstångens knut, vill jag lova.

Högaktningsfullt!

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Thursday, June 14, 2007 at 12:53:59 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Jag har noterat huruledes framstående personer ute i världen begåvar sina telningar med namn, vilka realiter är ortnamn. Osökt anmäler sig frk. Paris Hilton, som jag tidigare haft anledning nämna i samband med att hon nu lär vistas å ett långt ifrån femstjärningt hotell.
Men nämnas kan även förre presidentens i Förenta Staterna Bill Clintons dotter, lystrande till namnet Chelsea, vilket normaliter som bekant betecknar en stadsdel i London. Fotbollsvirtuosen D.Beckham begåvade under sin spanska sejour sin son med namnet Cruz, vilket inom parentes sagt olyckligtvis är ett spanskt flicknamn. Dessutom besjöng väl på sin tid allas vår Evert Taube en ort kallad St:a Cruz?
Nåväl, för att visa att vi Stofiler inte är så förstockade som många tror, vill jag hävda att vi mycket väl kan godta denna tendens även i vårt land. Men då är det väl rimligt att man håller sig till svenska ortnamn?
Eftersom av hävd många pojknamn slutar på bokstaven o (Bruno, Otto etc), bör de nya namnen också göra det. Ex. Hjo (jfr eng. Joe), Krylbo, Falsterbo.
Flicknamn slutar ju ofta på a (Anita, Svea etc), så då kan man nu även tänka sig Alvesta, Märsta (jfr Märta), Västra Frölunda.
Likt upplösandet av den gordiska knuten skulle detta nya namnsystem i ett slag få slut på den nu pågående infekterade debatten om "äktenskap" contra "partnerskap". Ett enhetsbegrepp för bägge varianterna kunde helt enkelt bli "kommunsammanslagning".
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Thursday, June 14, 2007 at 01:27:43 (PDT)
Bäste hr Paragrafryttare!
Jag får verkligen be om ursäkt för att jag så grovt missbedömde frk.Hiltons ålder. Jag är inte närmare bekant med den amerikanska damen och gjorde helt min åldersbestämning med utgångspunkt från Lusadräpans foto.
Dessutom är vi nog överens om att hon är betänkligt tanig vilket förstärker det felaktiga intrycket.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Wednesday, June 13, 2007 at 06:51:15 (PDT)
Hm! Ordet "backfisch" nyttjas i förstone lämpligen rörande kvinnopersoner i tonåren. Nämnda hotellarvtagerska har emellertid uppnått den högsta vördsamma åldern av 26 år, enligt färsk uppgift. Härsken "backfisch" bjuds det här, viss inte den hiltonska familjeförmögenheten frånvaron av tillbörligt trafikvett.
Paragrafryttaren
Sverige - Monday, June 11, 2007 at 13:01:36 (PDT)
Bästa Medstofiler!
Det har försports mig via Lusadräpan att en frk. P.Hilton i Amerikat framfört sin ägandes automobil i en fart vida överstigande gällande begränsning. Till yttermera visso upprepade vederbörande förseelsen trots polisiär anmaning att fortsättningsvis moderera sin framfart.
Naturligtvis kastades delinkventen i fängelse, men hör och häpna: näbbgäddan estimerade inte den mat övriga brottslingar undfägnas med, med påföljd att hon försågs med en s.k. elektronisk fotboja, varpå hon fick husarrest i hemmet. (Den aktuella bojan är en för mig okänd nymodighet, men jag förmodar att den sänder ut el-chocker om frk. H. lämnar hemmet.)
Vi är säkert överens om att tiden kännetecknas av en slapphet som endast är ägnad att uppmuntra ungdomens lamentabla beteende. Vad wsom i det aktuella fallet borde skett är, att lilla morrhoppan resolut tvångsmatats! Detta i synnerhet som flickebarnet enligt beledsagande bild i Lusadräpan förefaller synnerligen tanig.
Jag vet inte om Ni, bästa Medstofiler, råkat se notisen om ovanstående incident, och därför ser jag det som min plikt att varna Eder för denna fortkörande backfisch. Jag vet gott att hon f.n. befinner sig i Amerikat, men vem vet om hon dyker upp just i min (eller Eder) lilla stad, när man minst anar det?
Själv tar jag det säkra före det osära och framför således min velociped uteslutande å gator försedda med separat cykelbana. Jag vill å det varmaste rekommendera Eder alla att göra sammaledes.
Med De Bästa Hälsningar
 
Sverige - Monday, June 11, 2007 at 08:03:34 (PDT)
Hur jag först kan skicka inlägg från USA och sedan inom loppet av några minuter från Sverige tål att tänkas på. Vad blir det härnäst? Japan? Låt se!
Felix Salmo
Sverige - Thursday, June 07, 2007 at 08:03:34 (PDT)
...något så lättköpt som "ram(m)elbuljong".
Vad skulle Povel kallas i form av smörgåspålägg?
Svar: Sovel Ramel
Kul, va? Inte? Nåväl, försök bräcka!

Felix Salmo
Sverige - Thursday, June 07, 2007 at 08:00:33 (PDT)
Ledsamt värre att Povel Ramel är död! Jag fick aldrig tillfälle att dra mitt halvtaskiga namnskämt för honom. Så nu drar jag det här (och, nej, det handlar inte om något så lättköpt som
Felix Salmo
USA - Thursday, June 07, 2007 at 07:57:48 (PDT)
Kamrater!
Jag har startat ett heavy metal band, men saknar slagverkare. Det finns två intresserade kandidater, Börje Bång och Arnold Långström.
Nedan följer texten till min största hit:
Blixten slår ner
Djävulen skriker
Här kommer Bo Flodin
Hästarna fiser
demonerna ylar
Nu kommer Bo Flodin
(refräng)
BO FLODIN
Det är jag som är Bo Flodin


Bo Flodin <b.flodin@hotmail.com>
Sverige - Wednesday, June 06, 2007 at 08:43:37 (PDT)
Hr Spiring, vore nu denna krönika efter alfabetet ordnad skulle inget stå att se efter bokstaven F.
Hannelore (E Rudes syster)
Sverige - Tuesday, May 29, 2007 at 10:32:35 (PDT)
Information:

I Släktforskarnas Årsbok 2007 finns bl a en släktutredning över släkten Frunck.

Spiring <spiring@comhem.se>
Sverige - Monday, May 28, 2007 at 00:18:42 (PDT)
Nu kanske det äntligen vänder för de frisinnade eftersom en hr MAJOR Björklund tar vid rodret i den bräckliga farkosten efter hr. Ohlin. Se där vad som behövs! Nu som alltid en major!
Ufarsin Tekel. F.d. major.
Sverige - Saturday, May 26, 2007 at 00:02:20 (PDT)
Bäste Sovare av obetänksamhet:

John Andersson är en konstnär var serier jag föredrar framför många andra. Jag älskar dem, de är underbara. Kanske för att vissa av hans referenser överensstämmer med egna? Sånt som att John Foxx dyker upp, vissa näsor... Men inte bara därför. Jag tycker att hans serier lämnar mig exakt det fria rum mina associationer behöver, samtidigt som de inspirerar mig med ideer och bilder som fungerar på olika plan samtidigt. Har man sett bilderna i färg på hans egen sida, kan man bara imponeras av hans konst. Jag ska be att få uttrycka min särskilda beundran för John Andersson.

En annan konstnär jag alltid har tyckt mycket om, är Patti Smith, hon som var punk före punken och spottade på sin publik. Och då tycker jag om henne, inte bara för att jag aldrig fick en av spottloskorna i ansiktet rent fysiskt (en ny chans därtill funnes; hon spelar snart i min stad) utan av liknande skäl, som de som gör att jag gillar J.A.s serier. På slutet av Horses (tror jag) finns en sång där hon möter sin (döde?) far, eller kanske Gud?, på en strand.

Nu ska jag dra åt Flanders; Frankrike, menar jag, till vissa Stofilers stora glädje.
Fin sida Ni har, fortsätt att hålla på med den!
För att inte tala spamska, eller än värre: utrikiska...

Liten Karin
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 23:35:14 (PDT)
Praat iemand ook Afrikaans? Ek praat! Maklik as `n Franse ontbyt! Goeienaand, tjommies!
Stoffel van den Klinkeren
USA - Thursday, May 24, 2007 at 14:46:09 (PDT)
Matjesill! Tog vi alltid i mässen vid midsommar där i Klackarmomålahed. Minns jag den gamle vördnadsbjudande major Lagerskiöld dra den gamla, men alltid lika uppskattade vitsen: "Hö-hö, käre broder, har du hört den här: hö-hö. Det var en holländsk jungfru och en holländsk matros som samspråkade."

"Du var mig ena goer siil" Ja, maatjes!"

Så lusteligt & gladeligt roade vi oss å den tiden, den som var då, men ändå bättre, på den tid det begavs sig, då!

Major Tejke med Hustru.
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 13:41:12 (PDT)
O, wat volk! Dat is een tamelijk aardig verhaal!
Stoffel van den Klinkeren
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 13:33:00 (PDT)
Gruessen aus Schwartswald. Er ist wieder da. Jag önskar att ni allen tänka skall att mein Bruder en icke fullt angenem uppväxt hat hade. Er war en mychet vacker pojkel när er junger varit, men nu har han i sin junglichkeit mit karatärlosen Frauen bin gewesen. In Cuba und Bali und Sjanghaj. Wert er da mit den spiroket, syfilis genannt und denne schlemme Baktärie in hanses Kopf ingeschlagen hat.

Aud oder innen in seinen grossen Herz har han sig självf alltid angert gehaben.

Er leidet nu en kur med den kvicksölf, oder schnellsilber wie ihr Scheweden annat es. Diese Präparat macht den Syfilis wegschwinnwn.

Man nannt es "Paralyse General"!

Hannelore Schlegelbuttel von Ulm
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 11:51:46 (PDT)
Ik snak plat! Du ook?
Stoffel van den Klinkeren
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 11:46:58 (PDT)
Donald Duck & Co:. Company? Neh! Consortes? Jah!
Kreek van den Dam, IJselmeer.
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 11:36:47 (PDT)
Är det meningen att John Anderssons alster i Kapten Stofil ska betraktas som någon sorts hyllning till den surrealistiska bildkonsten? JA har hittills varit med i alla nummer av KS.
Den obetänksamme sovaren
Sverige - Thursday, May 24, 2007 at 10:47:17 (PDT)
"Visa lite humor, era jävlar" som Herr Conny sade.
Herr Etikett
Sverige - Tuesday, May 22, 2007 at 23:15:11 (PDT)
Håll trut för bövelen, slemma amöba!
SjörövarJenny, med ögonlapp dränkt i rom!
Sverige - Tuesday, May 22, 2007 at 21:11:29 (PDT)
Bäste Herr Civilingenjör,

som trägen gäst på detta käringskepp (fråga mig icke närmre om skälen härtill, de äro alltför intrikata) kan jag bara bekräfta att vi icke sällan hör allt mellan glädkefulla tjut och våldsamma snuftningar (copyright: unge Junkern Phoenix) uppifrån utkiken där SjörövarJenny befinner sig.

Såväl besättning som medresenärer utgår vanligen från att bådadera ljudkaskaderna kommmer sig av SjörövarJennys brist på krumsvärd (vi har gömt det av säkerhetsskäl, viktiga gäster från fjärran land väntas i flera närliggande hamnar) samt den typiska sentimentaliteten orsakad av SjörövarJennys ständiga, öfverdrifna romintag.

Äfven denna sega gumma förs nu (säkert) hemligen söderöver för omvårdnad, vagt omtöcknad som hon alltid är, märker hon knappast skillnaden på hamnarna.

Herr Rude däremot, kan på så vis förhoppningsvis kurera sig från både välska språkens ondska samt ögonkatarren orsakad av käringens analfabetism, tills hon återvänder... försedd med halvruttna kistor fulla av rom.

Själv föredrar jag att stiga av i hamnen Nizza för en längre underhållning med min gamle vän, Oscar A.H. Schmitz, angående dagsläget i riket, det ser illa ut, som vanligt.

Med utmärkt högaktning,

Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Tuesday, May 22, 2007 at 14:40:51 (PDT)
Åh, Rude får sådana här utbrott ibland, kanske förorsakade av den långa väntan på nästa stofilnummer, vad vet jag. Dock, Jenny och Svartskägg är säkert hårdhudade nog att inte ta illa vid sig (annars skulle väl redan Rudes huvud vara på ett fat!). M a o, jag tror det är dags för en ny schwarzwaldkurortsvistelse för hr Rude, bland alla kontaminerade konteramiraler.
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, May 22, 2007 at 13:00:57 (PDT)
Herr Rude, som synes lida av en aldrig så liten, men intressant personlighetsklyvning, vilken han givetvis icke kan veta om av just detta skäl, borde kanske ta sig en ordentlig sup? Det hjälper mot nästan alla krämpor! Får vi varmt rekommendera en slurk rom?
Förmodligen inte, men en av oss verkar ha gjort det ändå, haha!
Tjingeling från utkiken, vi styr kosan mot fjärran land nynnandes på en sentimental sång om vårt gamla, fria.

Sjörövar-Jenny
Sverige - Monday, May 21, 2007 at 06:53:20 (PDT)
Det heter förresten "et consortes" och inget annat! Vem är det egentligen som saknar bildning?
Svartskägg igen
Sverige - Monday, May 21, 2007 at 05:06:35 (PDT)
"Av obestämt kön"? Två av världshistoriens mest kända sjörövare var kvinnor och bar namnen Anne Bonny och Mary Read.
Evin Rude? Skulle det låta könsbestämt kanske? Det påminner faktiskt inte så litet om Evin Rubar, namnet på den tv-journalist av kurdiskt ursprung, som låg bakom dokumentären "Könskriget". Passande nog...

Kapten Svartskägg
Sverige - Monday, May 21, 2007 at 05:01:57 (PDT)
Nåja. Att försöka excellera i ett språk som inte till fullo behärskas, ss Sjörövar-Jenny et consotertes försöker, är blott til skam. Vi sanna stofiler tycker inte om att ni snorhyvlar av obestämt kön försöker imitera ett språk som är er fullständigt fjärran. Lite mer seriositet kan vi väl ändå vänta oss.

Om ni inte sutte framför era datamaskiner och istället försökte läsa våra klassiker, dagstidningar & andra publikationer, skulle vi möjligen, ss engelsmannen säger kunna snacka å "speaking terms". Förhåller det sig nu så att denna sida är kontaminerad av snorhyvlar, brorsöner och allskönt sådant pack att jag för alltid stänger av all kommunikation med denna sida. Jag är så satans trött på all denna obildning, ignorans och vulgaritet.

Kan man inget, förstår man inget skall man hålla käften!

Ajöss, med denna sida! Ni illeterata, obildade yngel kan kommunicera i sandlådan!

Fy fan!

Evin Rude

Den evigt rasande E Rude
Sverige - Sunday, May 20, 2007 at 13:31:50 (PDT)
Jag äter också deras strafsten, men inte hjälper den mot krämporna? Ej heller har den gjort mig vis nog att kunna läsa och skriva. Men kika skruttilurigt, med en flarra rom i rynkig hand, det kan jag.
En pikat detalj från Styrkäringen: när man har språkväxlare på den fjärrstyrda papegojan -som hon- ligger bokstaven y under z och tvärtom. Skriver man slarvigt som käringarna på Stupor Mundi, kan handen fort slinka över från z till u, som ju då ligger straxt bredvid varandra, och av "rynkig" blir...: just det.
Ursäkta och tack för inlägget i denna Gemytlighetens säkra Hamn, nu måste vi segla vidare mot nya, farofyllda horisonter eftersom vår ara ständigt hojtar "stång, stång". Det är dyslexin som får den att missuppfatta uppmaningarna på utrikiska om "styrka" som vi ständigt få ta emot från fiendens propagandaapparat.
Vi säger "tack" men sånt har vi själva!

Sjörövar-Jenny
Sverige - Sunday, May 20, 2007 at 01:05:51 (PDT)
Visste ni att om man översätter Kapten Stofil till norska så blir det Kaptein Knark?
Danska, då? Jo, Kaptajn Stabejs, och då må man betänka att det sista e:et ska uttalas som a.
Vad det skulle kunna bli på isländska törs jag knappt ens tänka på.
Nej, Kapten Stofil borde kanske i stället för en lansering iöver hela Norden satsa på Nederländerna, för där skulle han kunna heta något så snarlikt som Kapitein Stoffel.
(Stoffel=smeknamnsform för mansnamnet Christopher, men också i vardagslag ungefär "klant, fårskalle")

Stoffel van den Klinkeren
Sverige - Saturday, May 19, 2007 at 14:09:28 (PDT)
Rock starf? Som en svältkur på sten då, eller vad? Undertecknad junker är hur som helst högeligen förbryllad.
Dank voor mij, maatjes!

Stoffel van den Klinkeren
Sverige - Saturday, May 19, 2007 at 08:35:57 (PDT)
...och: "gryningens rysningar vattrar hans själ". Sic!
Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Thursday, May 17, 2007 at 13:04:11 (PDT)
Men, skynjes icke gryningens glesa skimmer vid horisonten...?
LAND I SIKTE! Ett nytt, storartat Stofilnummer har utkommit! Varje våg viskar, valarna vurmas, delfinerna dyker i purt rus.
Och detta icke på färggranna tabletter av onämnbart slag.

Sjörövar-Jenny
Sverige - Thursday, May 17, 2007 at 13:01:54 (PDT)
Mörker. Blott mörker.
Major Ufarsin Te´kel.
Sverige - Wednesday, May 16, 2007 at 12:36:02 (PDT)
Huvaligen, vilken kuslig plats, Styrkäring; babords sida...

Titta! Så ruskigt...
Här flyter enstaka, lätt sillfriserade samt piprökande glasögonbeprydda gentlemen lakoniskt på rygg läsandes i sina egna, vetenskapliga skrifter mittemellan de ruggigaste underbrallisar och sinistraste bysthållarna på de sju haven, mitt bland allt annat välståndsskräpet, och man vet inte vilket som är mera spöklikt?
Är detta månne det berömda Döda Havet vi hört så mycket talas om?

Sjörövar-Jenny
Sverige - Tuesday, May 15, 2007 at 01:22:33 (PDT)
Man kunde ju hoppas att det ännu funnes några sådana där "neurotiska, östrogenbefriade, rynkiga, gamla, kafferepsspeedade sossekärringar" i stånd att befria oss från all denna s.k. "spam" som numera överflödar detta forum.
ööjs nagneb
Sverige - Monday, May 14, 2007 at 15:44:33 (PDT)
Tja, alla stofiler är ju döda! Vi befinner oss på hinsidan nu...
Stofil i ett tidigare liv
Sverige - Monday, May 14, 2007 at 06:35:41 (PDT)
Må en viktig sak meddelas innan denna sida kommer att skrumpna ihop av icke-utnyttjande. Den almänna menigen har ju alltid varit att det fram till våra dagar vore förbjudet att radiera reklam i rundradion. Denna föreställning är helt fel. Under tjugotalet, som var ett gott tal, var det såsom att i ett gross år funnes slavsändare i obygderna, dvs de orter där sändarna från Motala, Stockhlm, Mångsbodarna icke ägde full kraft att radiera till allt folket, vilket törstade efter sanningen och underhållningen och allt vad makten hade att meddela.

I dessa ovan nämnda bygder var det helt tillåtet att göra reklam för ortens affärer, fabriker, allt vad som kunde locka folk att konsumera. Telegrafstyrelsen var på den tiden mycket pragmatisk och läte ett lokalt snille sätta upp en s.k. slavsändare; id est en försträkningsanordning som tog emot en bärvåg med ljud, magnifierade dem med egen förstärkt radiering, . Detta bestreds inte av Konungsliga Telegrafstyrelsen, utan den överlämnades helt pragmatisk till slavarna, De ekonomiska medlen bestreds då av reklamen, ja reklam helt upp och ner som idag.

Är det inte underligt att dessa neurotiska, östrogenbefriade,rynkiga gamla kafferepsspeedade sossekäringarna förbjöd detta system?

Nå, en klippte håret på en kommunist Hr JÖrn, for sedan till världens absolut syndigaste ställe, kom sedan hem efter att ha blivit kallad vinbärskommunist, ni vet blå utanpå men inuti aningens chlamydiagult segdroppande.

kapten stofil <evin rude med lic obstretiker>
Sverige - Sunday, May 13, 2007 at 14:32:50 (PDT)
Tack käre Erik Johansson. Må ock du få ett så gott eftermäle som Greve M kommer att få!
Medicine licentat Evin Rude
Sverige - Sunday, May 06, 2007 at 14:55:32 (PDT)
NEJ, NEJ & åter NEJ! Är käre greve Magnus nu ur tiden?. Vilken tur jag måste ha haft, när jag å den SANNA midsommaraftonen förra året bodde över hos honom å Herrborum. Att få famla mig fram bland flämtande femtonwattare, sitta vid bordet väntande på att den gamle Greve Magnus skulle bevilja oss audience. Det var den absolut underbaraste midsommaraftonen jag haft i hela mitt liv. Gud, vilken underbar man. Tja, dör gör vi ju alla.

Men som det står i Havamal: Fä dör, själv dör du likaledes, ett vet jag som aldrig dör: dom över död man.

Denna ärkestofil, som alltid gick sina egna vägar; tackar min gud för att jag fick möta. Det var en sällsynt fin person, en sann stofil! En sann aristokrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evin Rude, ledsen.
Sverige - Sunday, May 06, 2007 at 14:07:05 (PDT)
Sverige är inte ett land som utmärker sig genom sin stora stofiltäthet, tvärtom har här vidriga moderniteter (framför allt av amerikansk slag) haft ovanligt lätt att få fäste. Därför är det extra sorgligt när stofiler går ur tiden. Det uppväxande släktet behöver förebilder och vi fullvuxna behöver inspiratörer. Vi har tidigare med sorg i sinnet sett hur bland andra Sten Broman, Ernst Hugo Järegård, Alf Henriksson, Sven Stolpe och andra lämnat jordelivet. Nu har ytterligare en av de stora inträtt i himmelriket, greve Magnus Stenbock.

Greve Stenbock var en av det sena 1900-talets största och mest stilbildande stofiler. Från Herrborum i Östergötland spred han sina idéer om demokrati, miljövård, adelsprivilegier och kampen mot en urartad kultur. Hans viktigaste medium var boken "Tankar och synpunkter i några av tidens frågor" som kom ut i inte mindre än elva upplagor mellan 1961 och 2006. Boken innehåller mycket klokskap och är skriven helt utan hänsyn till vad som för tillfället är politiskt korrekt. Greve Stenbock gick sin egen väg och lät sig inte påverkas av moderniseringsivrande irrläror.
Greve Magnus Stenbock blev 95 år gammal.

Mer information hos lokaltidningarna:
Norrköpings tidningar:
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=341651

Östgöta Correspondenten:
http://www.corren.se/archive/2007/5/4/j6ra858cjt6tit9.xml

Erik Johansson
Sverige - Saturday, May 05, 2007 at 07:10:36 (PDT)
Ja, därvidlag håller jag med hr Evin Rude. Vad jag saknar är någon slags kulturpolis som hade befogenhet att rätta och åtgärda felaktigheter i skrift. I tal vore svårare, enär orden är luftburna och då mer flyktiga till sin natur och därför inte kan föras fram till vederbörlig domstol såsom dokument å svart-&-vitt. Censur behövs för rikets säkerhet! Även i kulturella sammanhang. Hur skulle det se ut om RYSSEN komme med sina ortodoxa präster, kontaminerande vår sanna Evangeliskt-Lutherska tro? Undrar jag retoriskt.
Svar behövs icke, enär en retorisk eller hypotetisk fråga icke kräver något svar utan mer är att reflextera (spegla sig i) över!

Major U Tekel.
Sverige - Tuesday, May 01, 2007 at 09:43:10 (PDT)
Hr Raviellac! Ja, är det då inte märkligt att vi mer eller mindre lagt beslag på ordet "jante" och fått det att vara typiskt svenskt, när det; exakt som ni hävdar är en norsk-dansk konstruktion.

Alltså: unge Aksel föddes år 1899 i Nyköping, Jylland. Hans mor var norska. 1929 börade han skriva å det norska språket. Hade han skrivit å det norska språket före 1905, hade man med fog kunnat säga att jantelagen vore till någon del ett svenskt fenomen.

Det är rent förbannat; vi svenskar har nu börjat tro att jantelagen är vår! Alltså är vi så förbannat jantiga att vi tvingas importera begreppet. Eller hur i h*lv*t* det nu förhåller sig.

I yttersta heliga vredesmod, tecknas Evin Rude.

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Tuesday, May 01, 2007 at 09:32:04 (PDT)
Noga räknat var Aksel Sandemose dansk-norsk. Å andra sidan må en hugad yngling fråga sig huruvida det verkligen finns något norskt som är helt befriat från danskt kulturinflytande i denna värld av vokaliserade R och röda pölser. Den imaginära byn Jante med tillhörande lag låg hur som helst inom danska domäner och skall således återspegla typisk dansk mentalitet av ruralt snitt och fason.
Danskhat är för övrigt ännu en gammal fornsvensk dygd som vi ingalunda får lov att försumma.
Den där främlingen som helt sonika korsade sitt spår, allt enligt Sandemose, skyller för övrigt ifrån sig på sin hemby att han vart förvandlader till otäck mördare som vuxen. Men blotta misstanken om att jag, Ruprecht de Ravaillac, på något sätt skulle härstamma från fransöske 1600-talskonungen Henrik IV:s vedervärdige mördare vill jag dock härmed å det bestämdaste avfärda som rent nonsens och därtill elakt förtal. Jag härstammar naturligtvis från densammes komplett regicidoförmögne bror.

Ruprecht de Ravaillac
Sverige - Monday, April 30, 2007 at 08:38:09 (PDT)
Menvafan. Hr Delblanc & hr Sandemose yrade väl runt i Kanada? Båda två, men inte tillsammans. Eller hur det nu var. Eller i Auschwitsch?


Med lic Evin Ruse
Sverige - Thursday, April 26, 2007 at 13:59:13 (PDT)
Bäste hr Sphing! Tack för Ert (& hr Ravillacs) sällsynt insiktsfulla inlägg. Hart när som vanligt vill jag tillägga. Dock associeras nog uren mera med Helvetierna, vilka förståndigt nog har avsvurit sig från att vara Europeer.

Med umärkt välbefinnande. E.R.

Medicine licentiat E Rude
Sverige - Thursday, April 26, 2007 at 02:26:38 (PDT)
Högt vördade Monsieur de Ravaillac,

undskylden denna stilla förfrågan från en herre i Utrikes Land, men var inte Herr Sandemose rätt så dansk av sig innan han korsade sina spår och blev lite av varje, biologiskt sett? Kalvhuvud bar han, försåvitt vi minns, förutom Jantelagen på sina breda axlar. Bådadera synes ha nertryckt honom såtillvida att han skrev utförligt om Saken i Annalerna, nästan med en Herr Linnés nogsamhet i detaljer.
'
Angående EG ska vi be att få framföra, att det inte går an för neutrala landtungor att ansluta sig till vilka allianser som helst. Då är det tji, som man säger, med neutraliteten.
Och vart skall då alla väna utbölingar, som undertecknad och andra fripassagerare på skeppet Stupor Mundi som surkäringen SjörövarJenny tillförlitligt styr i sank tillsammans med de andra hiskeliga fruntimren ombord, fly vid nästa världskrig eller angrepp från utomjordingar, om det neutrala Svea Rike icke mera existerar?
Då finns ju inga svenskar mera, utan bara en massa europäer, vad nu det ska föreställa.
Det där tjuriga bergfolket av edsvurna kamrater i Alperna söderöver är inte samma sak, de sakna helt kuster man kan simma över till och försöker ersätta bristen med ost och ur!

Sånt är bara bra för landkrabbor, vi andra kräver sextanter.


Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Thursday, April 26, 2007 at 00:28:51 (PDT)
Vafalls? Nu har väl ändå regeringens avregleringsiver gått alldeles på tok för långt! Det glunkas från Socialdepartementet om ett totalt avskaffande av Jantelagen, denna svenskaste av märkesinstitutioner (påhittad av en norrman, visserligen, men nog om det).
Finns det ingen hut och heder i dagens osnutna politiska parnass?
Om någon inte är något skall väl heller inte någon luras att tro att någon är något. Själv är jag varken någon eller något och det hade jag aldrig fått lära mig om det inte vore för Jante och dess obönhörliga lag. För den insikten är jag stort tack skyldig den där norrbaggen Sandemose.
Vi måste stå upp för våra fornärvda (nåja, nästan) skandinaviska dygder såsom spritförbud, vänstertrafik, ATP, kärnkraftsutbyggning samt EG-motstånd. Inget av detta hade vi uppnått om någon som inte var något hade trott sig vara något på helt felunderrättade grunder. Eller som det sades på farfars tid; vid egen läst skall blivas, o du krukmakare!
Avgå per omgående, Birgit Friggebo!

Ruprecht de Ravaillac
Sverige - Wednesday, April 25, 2007 at 07:27:33 (PDT)
Bäste Herr Kamrer Cederbarkh, bäste Herr Major Tekel!

Nej, inte har jag haft aning om dessa kvinnliga företeelser ur sinnevärlden, det vore mig både fjärran och farofyllt. Till fruntimmer, särskilt nordiska av kött och blod, bör var redlig man hålla samma säkra avstånd som på sin tid vår vise Lord Marlborough predikade.

Dock har jag, av synnerligen högtstående kulturella skäl, studerat fenomenet i Skrifterna, kanske främst hos en viss finsk Herr Suovinen vars verk "Fårätarna" förträffligt upplyser den okunnige novisen om förekomsten av nordiska kvinnors armhålehår och annat gruvligt.

I mina egna kulturkretsar plägar endast herrar bära flätor, och då främst i skäggen. Dessa i sin tur är gärna röda och kan, efter yppiga måltider, förvisso innehålla ett eller annat fiskben, rentav har hyskor och enstaka gummidäck av märket Michelin förekommit som eklatanta bardvinster vid valfiskbenskamningen.

Redan tanken på att en känd, sorgligt avliden, landshövdings fruga på ett så, möjligen enligt Er utsago ofrivilligt, men ändock otvivelaktligen offentligt vis, skulle ha förtullat en illröd korsett, gör mig närmast befängd, eller som man här säger: "befangen", det vill säga djupt generad å damens färgvals vägnar. Ska det vara så svårt att uppfostra fruntimmer till någon som helst hyfs?

Den kända bilden av Stalins mormor däremot, visar en anständig, sur ryssragata iklädd ett anständigt huckle.

Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Tuesday, April 24, 2007 at 12:34:05 (PDT)
Här ska inga oflätiga karlslokar klättra opp i mina fläter!
Sjörövar-Jenny
Sverige - Tuesday, April 24, 2007 at 04:22:47 (PDT)
Ja, ni hörde rätt rätt! Stalins hustru, fru Stalinova bar verkligen både i helg och söcken en sällsynt illröd korsett med fiskben som hyskor. Det var en gåva som hr Lenin hade köpt i Paris under sin landsflykt. När han då återkom till Ryssland via Stockholm beslagtogs denna korsett av svenska tullen eftersom den betraktades som en lyxvara, oavsett om den i praktiken blott transiterades. Hamnade den i Kungliga Tullkammaren fram till 1929 då en tjänsteman i Stalins regi gick igenom Lenins tidigare och framtida egendom. Lyckades man genom diplomati på mycket hög niveau utverka pjäsen till Ryssland, men eg. Sovjetunionen, där man genom en lapsus sände till Georgien där Stalin förklarade den som sitt arvegods.
Major Ufarsin Tekel
Sverige - Monday, April 23, 2007 at 14:27:55 (PDT)
Kamrer Cederbarhk. Gott är att se att en & annan kämpe håller ut. Genom min höga ålder har jag erfarit ett et annat. Jag minns att i ett magazin från Svenska MAD under sextiotalet där gavs en helsida om den vittbesjunga Rapunzel som lät ner sitt hår till älskaren in spe. Men hade hon nu flätat sina armhålehår (säg detta ord högt för er själva et I kommer att finna att både poesi och musik finns i detta ord; som ljud betraktat alltså) för att han skulle klättra upp å dessa till henne.

Kanske överflödigt att påpeka att det var ett verk av Don Martin, salig i åminnelse.

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Monday, April 23, 2007 at 14:19:16 (PDT)
Bäste hr O A Sphing!
Edert senaste inlägg gjorde mig så till den grad förbluffad och fascinerad att jag övervann min naturliga ovilja att diskutera intimiteter.
Således: Menar Ni verkligen att det existerar kvinnor vilka är så ofattbart excentriska att de flätar håret i sina armhålor?
Jag vill framhålla att jag är långt ifrån småborgerligt inskränkt evad gäller våra Evors rätt att själva avgöra huruledes de önskar pryda sig för att behaga. Mitt inlägg dikteras snarare av en oförställd förundran över hur det kan gå till i den fina världen.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Saturday, April 21, 2007 at 10:00:04 (PDT)
...Stalins hustrus illröda korsett?!
Nu är jag v e r k l i g e n echaufferad,
bästa Kamrater Stofilussisar,
är detta sannerligen SANT?
nej, tacka vetja vadmal å fruntimmer me långa fläter under axeln, vetja. Å lite varstans, för den delen.

Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Friday, April 20, 2007 at 12:28:34 (PDT)
Hallå där Man skall inte tvätta sin byk offentligt!
Esa-Pekka Muhuvaijnen, överste
Sverige - Monday, April 16, 2007 at 11:58:20 (PDT)
Jaha ja. Nu igen. Det har vi hört förut. Inte blir det sannare ju äldre det (du) blir.
Mene Tekel dygdädelt lojal hustru, men ändå majorska.
Sverige - Monday, April 16, 2007 at 11:55:39 (PDT)
QWERTY dög hos gamle Remington, gamle Underwood et consortes. Våra fältskrivmaskiner var tillverkade av firma Krauss-Maffei-Wölker-Blohm & Maybach. Tillverkade i pansarplåt, helt oigenomträngeliga för fiendens propaganda. Idag förstår väl envar att PLASTIC inte kan stå emot sinistra desinformationer. Ryssen hade plockat oss som blåbär under fortsättningskriget om inte våra skrivmaskiner vore bepansrade samt bestyckade med radioaktiva färgband. Nja, det med färg var det väl lite si & så med, ity Suomalainen Kommendatura OY hade förbjudit röda färgband pga propagandarisken.

Svart och laxrosa, i vilken sistnämnda kulör Harmony Sisters, efter ett officiella framträdandet förstås. Uppträdde de i sina laxrosa benkläder: silkesstrumpor, gördlar, spännen samt som avslutning Stalins hustrus illröda korsett. taget som ett byte från museet i Viborg.

det var tider det!

Ufarsin Tekel, f.d. finlandsfrivillig.
Sverige - Monday, April 16, 2007 at 11:53:13 (PDT)
Hr Cedrik! Med anledning av Edert inlägg: SHRDLU.
Med lic Ein Rude
Sverige - Friday, April 13, 2007 at 01:51:41 (PDT)
ETAOIN
CEDRIK
Sverige - Thursday, April 12, 2007 at 12:14:43 (PDT)
Wismar va det ja! Åsåg jag därstädes ett barnadop. En sällsynt kort ritual med barnet bevattnad och allt vad där tillhörde. Men sällsynt kort blev objektet och alla övriga barn utkörda ur templet medan de vuxsne samspråkade prcis såsom vore det en bjudning av profan natur.

Frågar jag nu mig, samt I övrige: är detta ett ritual efter den långa kommunisttiden, där man samspråkte med "kamraterna"? Är det fortsatt så att man i Wismar och omgivningar kör samma ritualer? Skam, skam, skam. Gustav Adolf Wasa for fan inte till norra Tyskland för att befrämja en så urvattanad kontimation över det heliga reformerta ritualet!

Ewald Rude, teologie doktor.
Sverige - Tuesday, April 10, 2007 at 12:27:39 (PDT)
Är Stofiler icke ståndna Kulturpersonligheter?
Varken här eller där?
Nu är jag verkligen chockerad! Vad är de då för ena?
Böra de icke förkorva sig, i så fall?
Till exempel å ön Capri eller i svenskstaden Wismar?
Även stan Stralsund är att rekommendera, efter strandhugg på kalkstensön Rügen samt besök å Güstrow slott, där fler än en angelsaxisk dronning eller rysk Jekaterina växt opp, innan de omnämndes annorstädes, i Annalerna.
Tag lärdom, stolta Stofiler.
Låt Er icke kväsas av Utlandet utan framför Er egen kulturpersonlighet, vare den så blott en Amazon!

Sjörövar-Jenny
Sverige - Tuesday, April 10, 2007 at 09:18:50 (PDT)
Vill jag väl minnas att för ungefär tjugo år sedan var där en artikel i Volvos husorgan - Ratten - införd om den gode Kaspar. Vid ett tillfälle hade själve presidenten en mottagning för honoratiores, där de fleste lät sig transporteras i gyllensmyckade limousiner samt tocket behjulat bjäfs. Kaspar dock gled upp i en nyrenoverad Amazon! Han körde själv förstås.

Det mina unga vänner, ni som ännu inte har torkat era öron eller lärt er visa hut i alla sammanhang, kan man kalla STIL!

Tag lärdom!

Den nu rasande Majoren, forts f.fg s.
Sverige - Saturday, April 07, 2007 at 14:08:24 (PDT)
Vill jag väl minnas att för ungefär tjugo år sedan var en artikel inför i Volvos husorgan Ratten en artikel införd om den gode Kaspar. Vid ett tillfälle hade själve presidenten en mottagning för honoratiores, där de fleste lär sig transporteras i limousiner samt tocket behjulat bjäfs. Kaspar dock gled upp i en nyrenoverad Amazon!

Det mina unga vänner, ni som ännu inte har torkat era öron och lärt er visa hut i alla sammanhang, kan man kalla STIL!

Tag lärdom!

Den nu rasande Majoren, forts f.fg s.
Sverige - Saturday, April 07, 2007 at 14:04:56 (PDT)
Tillåt mig att förtydliga mig vad avser hr. Colin Powell, former "chief of the joined staffes". Ganska korrekt, men ändock icke kallad USA:s ÖB (överbefälhavare), vilken titel vårt statsöverhuvud hade fram till grundlagsförändringen 1974. Innan den trädde i kraft var statschefen (kungen) ÖB. I USA är fortfarande statschefen i.d. presidenten ÖB.

Vad nu angår hr kaspars fordon är det synnerligen välbekant att han, efter att han tröttat ut sig vid sitt skrivbord ville låta händerna, fingrarna spela. I hans garage renoverade han gamla Volvo 121:or (amazoner), 142:or
mfl volvobilar. Vittnesbörden är många. Frågte man honom varför han mecka med Volvi (latinsk plural) svarte han: Voövi är de mest lättmeckade fordonen i denn avärld. samt har jag funnit i alla Volvi är gängan 13e mm, vilket näst intill motsvarar vårt halva tum!

O de e sant. Det glappar bara lite i nyckeln mellan 2,54 och 13!

Fortsätter seanre.

Tygofficer Ufarsin Tekel.
Sverige - Saturday, April 07, 2007 at 14:00:16 (PDT)
Visst, Sjörövar-Jenny. Är det dock så att stiftelsen å Capri inte betraktar stofiler som kulturpersonligheter.

Tack ändå!

Evin Rude, medicine licentiat
Sverige - Saturday, April 07, 2007 at 13:49:50 (PDT)
Ackurat, ackurat. I krogen Der Alte Schwed får man den mest underbara Scolle, stor som ett dassalock, fyllande upp hela tallriken. Så där lagom brynt/bränt smör, utan idiotremoulade, som danskdjävlarna kontaminerar sina dvärgspättor med! Gack dit! Gack dit! Justare spättor finns inte i denna värld. (Numer, fordom fanns de schysstade spättorna på Kungsan 1957, utanför bion Royal framförallt, just där de snajdigaste lirarna häckade.
Ussare er allhop. Reko karetor & hippa cats. Och swinging hipsters.
Tjö!

Evin Rude, medicine licentiat.
Sverige - Friday, April 06, 2007 at 14:56:11 (PDT)
Och vad gäller er, hr kriminalkommisarie Myrman var "the Chief Commander of the Joined Staffes" fordomtima en hr Colin Powell, vilken skrivit till mig å Pentagons officiella brevpapper, där han tackade mig för att han fick vara med i vårt förbund!
Medicine licentiat Evin Rude.
Sverige - Friday, April 06, 2007 at 14:48:41 (PDT)
Nej, nu djävlar! Varde nu nog med detta trams! Wismar föll först 1903 ur rikets händer. sveriges östersjövälde upphörde in FACTO 1803 men in JURE 1903.

Sverige satte Wismar i pant 1803 på 100 år men löste förstås inte in staden. Vet hut! Alltså är det blott 104 år sedan riket var mäktigt och starlt!

Ufarsin Tekel, f.d. major och militärhistoriker,

Skall det då vara det första jag får läsa när jag kommer hem ifrån Pentagon?

Tvi vale, säger jag. Jämrans civilister.

Ufarsin Tekel, major, f.d.
Sverige - Friday, April 06, 2007 at 14:43:31 (PDT)
Då får Ni väl åka till Wismar, Ni stoiska Stofiler, för att i den kända svenska Hansestaden yrka på intrång i kulturliga Svensk-tyska Föreningen, strax bredvid Sverigehuset, där åstad.
Föreningen ifråga befinner sig å adressen: "Tittentastergasse" (övers.: Tuttefumlarprång), i gott sällskap av en notar samt ett kanske mera haptiskt tillfredsställande etablissemang. Bildbevis kommer i skutan.
Det är så sant som jag dricker rom!
Nu måste jag tillbaka upp i utkiken, ett spökskepp med en död pirat hängande i stormasten närmar sig.

Sjörövar-Jenny
Sverige - Friday, April 06, 2007 at 00:17:40 (PDT)
Bästa frun, hr Colin Powell, f.d. secretary of the state of USAmerica har en Volvo P1800, inte nå'n sketen amazon. Se för övrigt även "Helgonet". Nu går jag in i dvalan igen hos Vic Suneson...
Kjell Myrman, krim.kommissarie
Sverige - Thursday, April 05, 2007 at 15:29:58 (PDT)
Visst, visst. Sjörövarjenny! Det är dock icke allom givet att vara kulturpersonligheter på det att man må dväljas å Capri. Det är pyrt nog att försöka få en en fot in i Svenska Institutet i Rom. Tamfan!

Oh, glättighet. O tempora. O mores!

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Thursday, April 05, 2007 at 13:56:06 (PDT)
Bästa Stofiler,

som gammal utkikspost på galärer av både sjödugligt och annat slag, även spökskepp, givetvis, seglar jag nu sedan länge över de sju haven; alltid beväpnad med mitt tandguld, mitt krumsvärd, mina romflaskor, min svarta ögonlapp och mina osande ord, de mest ondskefulla svordomar och sånger.

Det är mycket man ska se, innan den svarta lappen trillar av skalln, många är språken jag kan beställa blodi Maria på, men inte stava svordomsj-arna rätt för det. Till det har vi ju Skrivare, Stofiler, men de kan inte beställa sin Singapore Sling mycket bättre de heller, oss emellan sagt.

Såhär på ålderns höst känner jag ibland misskund med andra än pirater, till exempel såna landkrabbor som ni, svenska Stofiler. (Säg det bara inte till styrkäringen på Stupor Mundi, för då blir jag arbetslös, och det är ont om galärer nuförtiden, som Civilingenjörn så riktigt påpekat.)

Som jag har förstått, avskyr ni välska länder och solsken.
Ni föredrar, med er hävdvunna rätt, trollskog och snöslask.

Icke desto mindre är det så, att Ni, just såsom varande svenska Stofiler, kan tillbringa ledig tid på en ö som heter Capri, hos en gammal vän till mig, Axel Munthe. Många tror att han är död, men hans ande svävar ännu gemytligt över Villa San Michele där han bodde som konstig karl i många år.

Skulle någon Stofil önska dra på sig Svarta Faran att bli både solbränd och färdig med sin bok, serie, avhandling om mossor eller liknande stofilämnen, kan Stofilen eller Damen ifråga göra det hos Axel, på Capri, i villan San Michele, nästan kostnadsfritt. (Jo, det är sant, fast jag sagt det.)

Rör vid min spritosande ögonlapp över namnet, så får Ni se!

med utmärkt högaktning:
sjunger jag hest: HEJ HÅ!

SjörövarJenny, med ögonlapp dränkt i rom!
Sverige - Thursday, April 05, 2007 at 01:48:10 (PDT)
Ja, fru Tekel, kanske stofilismen har kommit ur modet?
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, April 03, 2007 at 10:34:47 (PDT)
Vad befalls? Vad är nu detta? Flyr stofilerna? Har man glömt bort det gamla kära begreppet solidaritet?

Min make majoren befinner sig fortsatt i West Point,PA. Därför, enligt vårt neutralitetsbegrepp har han ingen möjlighet att svara, huru gärna han än ville.

Ja ja, inte förstår jag mig å ungdomarna idag. De tillätes fordom inte att kommunicera innan de äldre hade gett tillåtelse därtill. Men se nu denna moderna teknik, vilken låter envar att vara helt anonym under kommunikationen ochdärmed inte kan ställas till ansvar för vad som dumt sagt eller skrivet är.

I förtroende: när min make Majoren sist ringde till mig (Ericofon, knappskiva, orange) nämnde han att i anständighetens namn har man där borta i Washington börjat konstruera en MASCHINE, som kan lista ut envar illistighet som skulle kunna drabba västerlandet.

Tag nu detta som utmaning, alla ni flyr detta forum! Lyss tillden gamla devisen "a man has got to do what a man has to do".

Det är ICKE enklare eller svårare än så.

P.s. Colin Powell körde Volvo Amazon. Jajamen det är sant!
Detta i förtroende sagt ifrån en min makes närstående källa til mig, mitt lilla våp.

Fru Mene Tekel, majorska & barnamoder.
Sverige - Sunday, April 01, 2007 at 13:50:34 (PDT)
Hr Cederbarhk! En DVD är en fingermässig bildskiva. Alltså en fingermässig bildskiveskiva. Vad gäller dess funktion eller ev nytta är mig fullkomligt främmade, men så mycket vet jag, att ett emballage är till för att brytas. Innehållet är av sekundär betydelse.
Medicine lic Evin Rude
Sverige - Sunday, April 01, 2007 at 05:31:28 (PDT)
Bäste med-lic Rude!
Ni har säkert rätt vad beträffar andningsproblematiken i samband med bärande av metallglasögon.
Dock en försynt undran: vad menas egentligen med DVD skiveomslag?
De bästa hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, April 01, 2007 at 02:54:07 (PDT)
Är stofilismen i full upplösning? Drar alla stofiler iväg till andra fora? Snart är det väl bara jag, Rude, Cederbahrk och makarna Tekel kvar av det gamla gardet.
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, March 29, 2007 at 12:35:24 (PDT)
Öh. Har jag svarat å mitt eget syftningsfel?
Med lic E R
Sverige - Thursday, March 29, 2007 at 12:20:55 (PDT)
Men bäste hr Kamrer! Naturligtvis finns detta emballage inte kvar längre. Orsaken är förstås att det fungerade alldeles för bra! Se Er omkring! Försök öppna ett s.m.s. ett emballage till ett DVD-skivefodral och ni kommer att finna att det är ogörligt att bliva av med plasticen utan att fodralet går i stykker. Gäller även tändsticksaskar och allt annat möjligt, som nu in absurdum måste plasticinbakas.

Nej, i vår nya värld är vi helt utelämnade till tekniker, ingenieurer & misantroper, som tänker mer på "smarta lösningar" än användarvänlighet. Gäller även detta elektronhjärnors handhavande hur enkelt de än anses användas.

I övrigt är det inte zinkpastan som skall andas utan den underliggande överhuden. Eller hellre, den ovan från underhuden liggande dito. Alltså den struktur som ligger mellan pastan och underhuden.

Medicine licentiat E Rude
Sverige - Thursday, March 29, 2007 at 12:19:17 (PDT)
Bäste hr Rude!
Hvar gifves denna goda cigarr, eller snarare gummerade papperstejp?
F.ö. torde glasögonens metall inte ens med mellanliggande zinkpasta andas. Jag föreslår därför att Hr Lindgren vid andnöd tillfälligt lyfter å glojärnen och hyperventilerar.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Thursday, March 29, 2007 at 08:55:50 (PDT)
F.ö. Det går inte att sniffa på Karlssons Klister. Solution körde vi med i 12-årsåldern!
Med lic Evin Rude.
Sverige - Tuesday, March 27, 2007 at 13:07:19 (PDT)
Nej, nej & åter nej, hr Kamrer! Denna pseudoskinnbit skulle vara tillverkad av PLASTIC, ett sällsynt obehagligt, allt för modernt material och således till ingen nytta; snarare till förfång.

PLASTIC kan som bekant inte "andas", vilket innebär att självaste huden bleve uppluckrad och skadan framstode än värre. Nej, den gamla sortens emballeringstejp av papper med gummerad yta är mycket, mycket bättre & humanare. Där fanns ss små tråg genom vilka tejpen roterades en sinnrikt konstruerad axel & drogs med den gummerade yta över en annan, fuktig axel. Resultatet blev en lång glad blöt remsa, som, om man satte den fel kunde förflyttas utan att underlaget toge skada. Slikt går inte med PLASTIC!
Conclusio: det var bättre förr. V.s.b.

Medicine licentiat E Rude.
Sverige - Tuesday, March 27, 2007 at 13:05:56 (PDT)
Bäste hr Lindgren!
För den händelse Eder hustru skulle utsträcka förvisningen utanför hemmets väggar, vill även jag om möjligt bispringa Eder i det uppkomna dilemmat.
Kan lösningen inte vara så enkel som att Ni bör prova fler limsorter för skinnbitarna? Jag misstänker att det förträffliga Karlssons Klister inte längre saluförs, eftrsom man aldrig ser annonser om det nuförtiden. (Våra käcka ungdomar har förmodligen sedan länge sniffat i sig affärernas sista tuber.)
En annan idé är att, i samma format som skinnbitarna, i stället forma stycken av den bruna, starkare, sortens tejp vilken brukas vid paket-emballering
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, March 27, 2007 at 12:40:56 (PDT)
Jag vill ta tillfället i akt och tacka Medicine licentiat Evin Rude för hans eminenta råd. Visserligen finner min hustru zinkpastan motbjudande och förvägrar mig därför plats i den äktenskapliga schäslongen, men det må vara hänt.

Nu till dagens ärende: Under mitten av 1980-talet sändes en serie program i radions program tre. Programmen hade alla namnet Birger Ballongen Bengtssons Bravader. En del av dem har jag sparade på magnetofonband, men tyvärr inte alla.

Därför undrar jag om det finns stofiler som kan tänkas ha andra avsnitt inspelade, och som möjligen skulle kunna tänka sig lite byteshandel.

Detta innebär inga olagligheter, enär jag inhämtat tillsånd från en av upphovsmännen.

Med hopp om livet:
Hr. P. Lindgren

Hr. P. Lindgren
Sverige - Tuesday, March 27, 2007 at 07:14:01 (PDT)
Hr Lindgren! Ni skall använda en metall av lägre valens. Smörj under näsetippen ngt föga zinkpasta och ni kommer att finna hur de små slemma oxidanterna ömkligen flyr in i pastan & därefter går det hur bra som helst av avlägsna dem i samband med rakningen, därest Ni skägg/ mustasch äger. Som en nödvändighet, liksom.
Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Sunday, March 25, 2007 at 15:07:28 (PDT)
Hej! Är det någon som har texten till "Beatle i julklapp" i så fall skulle jag älska dig/er fö evigt om ni/du skickar den till mig.
Mats

Mata Palmgren <mats.palmgren@mail.com>
Sverige - Saturday, March 24, 2007 at 11:51:17 (PDT)
Som alla vet har det inte tillverkats vettiga glasögon sedan innan Hyland dog. Därför nödgas jag inhandla dylika i andra hand. De glasögon jag använder är av den klassiska typen med bågar av mässing och runda glas.

Men även denna modell har sina brister, trots att den skapades när allt var mycket bättre än i dag. Den största bristen är att metallen ärgar och efterlämnar gröna märken på näsroten.

Därför riktar jag mig nu till intelligentian som frekventerar den här delen av internätet: Finns det något man kan applicera på bågarna för att undvika ärgfläckar?

Jag har provat att limma fast små bitar av skinn, men de losnar efter oacceptabelt kort tid. Jag har även använt mig av hammarlack, med den lossnar lika fort den.

Kära stofiler! Hjälp en broder i nöd!

Hr P. Lindgren <spolform@hotmail.com>
Sverige - Saturday, March 24, 2007 at 05:12:13 (PDT)
Så, så. Inga fula ord. Sådana får endast nyttjas i logement, å kaserngårdar & dyl. Överreagerar inte en & annan?

Mene Tekel, majorska
Sverige - Friday, March 23, 2007 at 06:24:29 (PST)
Det finns faktiskt ett spamfilter. En vanlig dag fångar det mellan 40 och 50 skräpinlägg. Fem eller sex brukar slippa igenom. Dem tar jag bort när jag hinner och har lust.

Svordomar undanbedes.

Kapten Stofils webbmästare
Sverige - Thursday, March 22, 2007 at 10:24:26 (PST)
Ja, här kan man ju inte vara! SKAFFA ETT SPAMFILTER FÖR H-E!!!!
J.J. Beltram
Sverige - Wednesday, March 21, 2007 at 10:46:55 (PST)
Medstofiler!
Gör härmed även jag en Hedblommare och drager mig tillbaka ur offentlighetens skarpa ljus, för att i skydd av dunkla, men nota bene ej helt mörka, vårskymningar framkläcka nya planer för ett fortsatt rikt stofilerande, måhända dock å andra fora!
Med en sista sirlig hattlyftning

Fatman
Sverige - Wednesday, March 21, 2007 at 10:45:33 (PST)
...För sjung: "Hej Hå... å en flaska ROM!"
Sjörövar-Jenny
Sverige - Tuesday, March 20, 2007 at 15:47:02 (PST)
Hr T Hedblom. Han skall väl inte te å dö?
Mene Tekel, majorska.
Sverige - Tuesday, March 20, 2007 at 11:24:47 (PST)
Så drager jag nu med båd' livat och tungt sinn' min färde, bortom när och bortom fjärran, bortom sol och bortom måne.

Må det vara mig förlåtet att jag lånar bardens tunga till att ta farväl av Er, ni ärade medstofiler. Det är förvisso med vemod, men även med förtröstan, jag ber att få rekommendera mig.

Måhända kommer det åter en dag då vi ystert kan tumla runt i eterns böljor.

Hr T Hedblom
Sverige - Monday, March 19, 2007 at 15:49:41 (PST)
Givetvis, herr Rude, disträhet kan drabba de flesta. Jag har lokaliserat en kopia av Vitterleken på Majornas biblioteksfilial och kunnat konstatera att några tronpretendenter icke förekom i bemälda text, utan istället tre pretendenter till slottet Opodeldoc.

För övrigt erinrar romanen ifråga starkt om flera närmare hundra år senare publicerade s.k. tvåloperor. Vad glädjande att se att det finns saker som inte förändras!

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Sunday, March 18, 2007 at 11:49:07 (PST)
Hr Civilinjenjör P Johnsson! Ja ja. Det står så mycket skrivet både här & där. Det är inget man skall fästa sig vid.
MeneTekel, majorska.
Sverige - Saturday, March 17, 2007 at 18:13:27 (PST)
Enligt ortens dagstidning ska självaste Joakim Lindengren denna dag ha hållit ett föredrag på temat "Hur man blir serietecknare". Tyvärr kunde jag inte själv deltaga som åhörare, men kanske någon av forumets läsare kan referera föredraget?
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, March 16, 2007 at 14:14:52 (PST)
Jag gav en Walesisk servieteur i uppdrag att översätta oomkullrunkelig till engelska (inte waleliska, ty därtill bleve ordet alltför långt). Resultat: unoverfallenwankered. Snyggt!
Med lic E R.
Sverige - Friday, March 16, 2007 at 10:47:22 (PST)
Hr Johansson, det är varje licentiats skyldighet, ja hart när PLIKT att vara disträ ty därur föds många ickeoomkullrunkeliga tankar till framstegens fromma.

Axel Wallengren, autodiktae doctor, förstås. Utan dammsugare & kylskåp. På hans (nej! inte Hans, som i Werhten, utan hans (possesivt pronomen tredje person) höll man rent ändå utan att sprida kvalster & damm & annat dylikt snask & snusk genom utblåset.

Medicine licentiat Evin Rude.
Sverige - Friday, March 16, 2007 at 10:44:18 (PST)
Wennergren? Skärp sig nu, licentiaten!
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, March 15, 2007 at 15:05:08 (PST)
Ja ja. Den stackars Axel Wennergren. Död i tuberkulos som korrenspondent för sydsvenska tidningar 1905. I Berlin. Förmodligen i ett gott rus. Inget eterrus utan ett kristligt alkoholdito.

Minnens dock! "Det enda ord som rimmar å ÅNGTRÖSKVERK är & förblir från intill tids ände "TÅNGFNÖSKSÄRK"!

Evin Rude, licentierad lundabo av medicinska skäl
Sverige - Thursday, March 15, 2007 at 14:30:20 (PST)
Guten Heute,alle lette leute. Äch ben Wieder da! Å Gleerups i Lund kan man nu köpa, för det facila priset av 999 balubas Monty Pythons gesammengefülte Vorstellungen. Id est 16 so genannte DVD:s: Gefingerte Verbrennungbare Schallplatten. Geh raus hinaus!
Evin Rude, obergerichter lizentiat.
Sverige - Thursday, March 15, 2007 at 14:22:49 (PST)
Herr Beltram!

Herrar Cleese och O'Månsson uppskattar jag efter förtjänst. Fru civilingenjörskan skänkte mig t.o,m. i julklapp hela serien "Fawlty Towers", och O'Månsson har jag nyligen citerat i detta forum. Apropå herr Allen, har det faktiskt undgått mig, att han har skrivit någon litteratur utöver filmmanus, så därför kan jag tyvärr inte ha någon åsikt.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, March 15, 2007 at 14:02:43 (PST)
Finns det inga moderatorer för detta forum? Rensa bort skiten och lägg in ett spamfilter!
J.J. Beltram
Sverige - Thursday, March 15, 2007 at 11:50:11 (PST)
Svar till "civilingenjören".

Vad tycker du om Lasse O', Woody Allen (det han har skrivit, inte filmerna) och John Cleese då?

J.J. Beltram
Sverige - Wednesday, March 14, 2007 at 02:11:18 (PST)
Givetvis, käre broder Daniel! Fakiren är ju världens främste humorist, ofta imiterad, aldrig överträffad! Själv läste jag hans verk under tonåren, och citerade honom flitigt inför mina kamraters oförstående öron.
Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, March 13, 2007 at 10:44:19 (PST)
Då våren nalkas är det inte utan att vi ser framåt och drömmer oss bort mot det vackra Hawai. Då är det väl att Yngve Stoors fina inspelningar finns att lyssna till.
Hawaiflickan
Sverige - Monday, March 12, 2007 at 23:38:26 (PST)
Jag utgår från att alla stofil-älskare också är bekanta med Falstaff Fakir, men om ni inte är det så är det verkligen dags! Kolla in fakirsällskapets hemsida, och låna och ls hans böcker! Tidlös humor !
Daniel
Sverige - Monday, March 12, 2007 at 06:25:34 (PST)
Mina hrr och damor!
Tycker jag nog det vore på sin plats med något lite rensning i denna spalt! Eller ha hrr moderatorer tagit sin (i och för sig säkerligen välförtjänta) vakation redan i mars? Synes det mig för övrigt vara icke blott i de spammiska breven man finner stötande och hart när obegripligt innehåll. På min ära!

m.s.s. (men ganska bister) h.

Fatman
Sverige - Friday, March 09, 2007 at 09:39:36 (PST)
Bäst att odla sin trädgård...
Oscar Archibald Sphing
Sverige - Friday, March 09, 2007 at 06:11:59 (PST)
Här efterfrågas plötsligt barmhärtighet? Intressant, särskilt efter alla uppläxningar. "Visa lite humor, era......!" wicked Ermintrude samt norska patienten, vore man närapå benägen att säga. "Wer gerne austeilt, kann meist nicht gut einstecken"...Men; förallandel.
Ja, den mildheten. Om den icke urartar till meningslöshet, eller än värre, likgiltighet; roten till allt ondskefullt, kan den vara OK. Till husbehov.
Because love is the heart of everything. Let it rule, then! Rude & Trude.

Cringer, former Battlekat
Sverige - Friday, March 09, 2007 at 01:50:21 (PST)
Stopp och belägg! Tänken I nu å, att det idag är den internationella kvinnodagen. Referera inte till den lättlädda slynan (kattdjuret?) Betty Boop!
Mene Tekle, majorska.
Sverige - Thursday, March 08, 2007 at 13:35:26 (PST)
Kolla in tysksvenska potatisvänskapens utställning med egen hemsida!

Potatisen Karl träffar Carl von Linné och Carl Larsson.
Svenska honorärkonsuln i Thüringen förestår potatismuseet, mm.

Oscar Archibald Sphing
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 16:07:57 (PST)
Addendum: Jag glömde nämna att även om slagdängan jag sökte inte låter fullständigt identisk med "Hawaiian Chant", vilket jag först trodde, så är den påfallande snarlik. Än mer snarlika är de båda om man hör "Hawaiian Chant" på originalspråket. T.ex. så som den framförs i den ypperliga (om än tidstypiskt rasistiska) "Betty Boop"-filmen "Bamboo Isle" från 1932.

Är den ena måhända en förvanskad/evolverad/bastardiserad variant av den andra, eller tvärtom?

Ola He
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 14:24:54 (PST)
Norsk eller hawaiiansk, tokgubbe eller inte, bak eller fram. Undertecknad har inte hört tillräckligt hela avsnitt av Blå Tummen för att veta vilket. Men jag vet nu med gargantuaisk visshet att inspelningen jag syftar på är "Oua oua" med Kanui & Lula. Som går att avlyssna några sekunder av här: http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=57715

Tack än en gång för hjälpen.

Ola He
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 13:59:22 (PST)
Mein junger Bruder, hr Evin ist noch nicht stark genug um Euren kommentaren zu beantworten. Bitte zeigen Sie meinem Bruder Barmherzigkeit, während er rekonvaleszent ist.

Krankenschwester Ermintrude, Schwartzwalder Erholungsheim.
Gmbh.

Hermintrude Rude, gift Oberschleuer-Blintz.
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 12:50:55 (PST)
Hr Beltram! Den låt som E Rude (jag) antydde var den BAKRE vinjetten, inte den med den hawaijanske trallgubben, som trallade loss i begynnelsen. Den norske, han i slutet!
Med.lic. Evin Rude
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 12:20:16 (PST)
Ola He.
Är du säker på att det är den av Evin Rude nämnda låten du menar? Annars gjorde ju Spike Jones (i början av sextitalet, om jag inte minns fel) en tokversion av Hawaian War Chant, som spelades väldigt mycket i både radio och TV under sexti- och sjuttitalen, ofta då i form av korta snuttar.
Fwiw

J.J. Beltram
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 12:13:47 (PST)
P S! Glöm inte att straffa Grand Hotel!
Den hämndgirige E Rude.
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 11:47:03 (PST)
När hr Ola ändå är i farten, skulle han också kunna identifiera trallgubben (ja, så kallade Bertil & Lasse honom)den där som sjöng slutvinjetten. Vad min äldre bror lärde mig var att vedebörande trallgubbe drog någon slags jojk eller dito från västra Norge.

Med detektiva hälsningar! E R.

Med lic Evin Rude.
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 11:45:30 (PST)
RÅTTELSE: Nej, nej. Var sen söndagskväll, strax efter klockan 23. Samma tid som fordom "mannen i svart sändes" med Olof Thunberg! Men det var tidigare, det! Och icke blott det; det var TIDER det!
Gerontofile licentiat Evin Rude.
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 11:39:48 (PST)
Fan hr Ola, vad kul! Dela med er av era erfarenheter å "doktormartin@yahoo.com. Faktum är att jag snart får ett dedicerat exemplar av det bästa ur Bertil Petterssons & hr O´s: repetoar. B Pettersson bor ju numer i Malmö & var ju Lasse O´:s vapendragare. Snacka om pig-pongdialog! Hr O är död. Undras ju vart hans stenkakesamling om 10 000 exemplar tog vägen efter hans död. Jag minns hur jag varje sen måndagskväll längtade och diggade efter detta absurda program. Tidigt tal för cirkus 35 år sedan eller hur det nu var. Minns jag hur jag själv spelade in dem å en Philips rullbandspelare, vilka band för längesedan fått skatta å den s.m.s. förgängligheten (förgängelsen?)

Med stofila & animerade hälsningar. ER.

Evin Rude med.lic.
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 11:34:36 (PST)
Blå Tummen, där ser man. Lars O'Månsson har tydligen påverkat mitt liv på fler vis än jag kände till. Då är inspelningen identifierad, och jag har återfunnit åtminstone två samlingsskivor där den finns med. Återstår bara att hitta en affär som vill sälja den till ett skäligt pris.

Tack, bäste herr Rude.

Ola He
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 10:02:49 (PST)
Hr Ola! Sök "blå tummen" Wikipedia dyker upp. Blir du sedan något ledd å den sanna vägen.
Med.lic. Evin Rude
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 04:59:53 (PST)
Kära Stofiler. Jag undrar om Vederbörande kan hjälpa Undertecknad att identifiera en skivinspelning som torde härröra från den era som Ni med sådan bravur har lyckats bevaka och förmedla till nya generationer.

Då jag ännu bara var en liten pitepalt, det vill säga under det tidiga 1970-talet, brukade jag med glädje och förväntan sitta framför TV:n och lyssna på de melodier som framfördes medan man väntade på att ett program skulle börja. Ofta ett större nöje än programmen i sig. En av de melodier som återkom frekvent var en hawaiiansk slagdänga som framfördes av en äldre man på vad jag gissar var det klassiska ʻŌlelo Hawaiʻi-tungomålet.

Som vuxen har jag identifierat vilken sång det är -- nämligen Prince Leleiohakuas "Kaua i ka Huahua'i", kanske mer känd som "Hawaiian Chant" för anglosaxiska språkbrukare.

Min fråga är nu -- är det någon här, i tidningsredaktionen, i Stofilsällskapet, eller bara någon förbipasserande vänlig själ, som vet A: vilken version det var som ofta spelades i Sveriges Television på 1970-talet? B: Vilken/vilka skiva/skivor denna version finns inspelat på? samt C: Var man kan få tag på denna inspelning i någon form?

Tacksam för svar och förhoppningsvis lösningen på en gåta som har hållit mig vaken i trettio år.

Ola He <ola.hellsten@spray.se>
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 01:39:09 (PST)
Nej, bäste civilingenieur. Någon sådan finns inte i släkten.
Med. lic. Evin Rude
Sverige - Wednesday, March 07, 2007 at 01:29:11 (PST)
Bäste Rude!

Det verkar som om ni satt mig på rätt spår vad gäller fakiren. Tackor och bockar!

Förresten, har ni möjligtvis en släkting vid namn Gert Rude?

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, March 06, 2007 at 14:50:03 (PST)
Hr Grek! Jag håller med er; "surfa på nätet". Vilken surfare skulle göra det. Innebure ju det att brädan skulle trassla in sig med påföljd att surfaren drunknade!
Dessa vidriga neologismer!

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Tuesday, March 06, 2007 at 12:59:22 (PST)
Vår sida hemsöks helt uppenbart av en massa dumheter, enkannerligen å det engelska språket. Någon människa som skriver "great site" & mera dito. Vedebörande har ju inte förstått innehållet, än mindre kunnat kommentera det! Försökte man fordomtima så lättvindligt kommunicera med sin nästa bleve man ju tvungen att radiera ut vågor å kort alt mellanvåg. Detta bruk stävjade Kungliga Telefon & Telegrafstyrelsen obönhörligt. Jag önskar att det funnes en sådan hygienisk funktion idag. Mycket kan väl sägas om fritt upplysningsflöde (sv. informationsflöde) men ändock tycker jag att slippa en massa trams är mer värt än att förbanna censur. Den gode herden censurerar ändå getterna fåre fåren! Den analoga censuren var bra! Må den digital bliva bättre!
Evin Rude, med. lic.
Sverige - Tuesday, March 06, 2007 at 12:55:17 (PST)
Vadan detta? Undertecknad har på senare år, med lika stort nöje som behag, följt och beundrat Kapten Stofil i hans kamp mot den horribla utvecklingen. Men nu går väl ändå skam på torra land! Måste man numera, som ungdomen säger; "surfa på nätet", för att komma i kontakt med likasinnade? Skäms, stofiler!
Med utmärkt högaktning, fil. lic. R. Trevardsson

Peter Grek <pagreek@hotmail.com>
Sverige - Monday, March 05, 2007 at 07:49:23 (PST)
Bäste hr kamrer Cederbarhk! Det är gott att en ärbar fru får stöd i sin makes bortvaro. Tack!
Mene Tekel, majorska och fru.
Sverige - Sunday, March 04, 2007 at 14:06:51 (PST)
So sorry, Mrs Tekel and Kamrer Cederbarkh,
no offence intended.
Bye now.

Mr Cheese
Sverige - Sunday, March 04, 2007 at 10:00:14 (PST)
Bäste hr Cheese!
Med anledning av Edert inlåägg av den 3 ds vill jag blott påpeka: För oss Stofiler är Ms en förkortning som enbart nyttjas framför fartygs namn.
Fru Tekel är just Fru, vilket tydligt framgår av hennes många insiktsfulla inlägg på vårt forum. Det finns alltså ingen anledning att chikanera damen ifråga med omotiverade nautiska epitet.
Om det är fråga om en kontamination av det anglosaxiska Mrs och Miss, så vill jag avslutningsvis framhålla att vi Stofiler visserligen hört tals om hemliga förlovningar men ej dito giftermål. Välj således, om svenska språket ej duger, endera av de båda titlarna.
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, March 04, 2007 at 08:39:18 (PST)
Låt stå!
Nelly
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 22:06:34 (PST)
Tillkännagivande:
"Herr Cheese" är blott en pseudonym för Herrn med
den svarta Zylindern. Nej, inte han, Fru Tekel!

Det sade åtminstone Kenny,
innan han gick och dog. Som vanligt.

Vi såg den svarta hatten lyftas.
Den vita kaninen var försvunnen. Borta. Rent trolleri!
Putz weg.

Mycket ska man höra innan örona trillar av.

Hungrige Hugo från Hemmalandet
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 22:02:37 (PST)
E-mail hotel@grandilund.se
d s
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 10:39:26 (PST)
För att understryka att jag har rätt citerar jag Jan-Öyvind Swahns Gastronomisk ordbok: ... det ahr länge varit en allmän uppfattning att den uppkallats efter Napoleons älskarinna, den polska grevinnan Marie Walewska... receptet publicerades första gången 1855 och Dubois (köksmästaren) hade då knappast någon anledning att dedicera sin komposition till den redan 1817 avlidna grevinnan.

Marianne var det, hustru numero två till Alexandre!

Bobardera! Tack på förhand!

Den rasande Evin Rude
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 10:37:58 (PST)
Kära stofilbröder & stofilsystrar! Jag vet inte huruvida jag gör rätt. Men att vara stofil innebär ju med automaticitet att vara något rättshaveristik.

Sedan två år tillbaka har legat i fejd med med Grand Hotel här i Lund. I deras skyltskåp kan man läsa vad rätter serveras och under rubriken en kort historik och beskrivning över rätten.

Under rubriken Sjötunga Walewska skriver man att denna rätt är uppkallad efter Napoleosn älskarinna Marie Walewska, den polska grevinnan. Denna vanföreställning har upprepats så många gånger att den till slut status av sanning.

Förhåller det sig nämligen inte så. Utan denna rätt är uppkallad efter greve Alexandre Walewskis undersköna andra hustru, Marianne.

Greve Alexandre Walewski blev Frankrikes diplomat i London. Han var livsfrukten efter Napoleon & Grevinnan ifråga.

Detta recept publicerades först år 1855 och kreatören torde vara den store Urbain Dubois.

Dessa ovedersägeliga fakta har jag vid synnerligen många tillfällen påpekat för ledningen över Grand, men ännu inte har jag sett någon som helst bättring. Har jag till och med skrivit till både Franska & Polska ambassaden, men dessa ignoranta as har inte ens bekräftat korrespondsen.

Är det ju så: att vara stofil innebäör icke blott att vara framstegsovänlig, men även att vara något rättshaveristisk.

Ber jag er därför, kära medstofiler att maila hotel@grandilund.se allt vad ni orkar!

Vad gäller om jag har rätt eller ej hänvisar jag till "Tore Wretman: Sanningen om walewskan-rätten och grevinnan. Gastronomisk kalender 1992.

Skriv, snälla, skriv!

Evin Rude, den förtvivlade.
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 10:30:31 (PST)
Hr Cheese! ?.
Mene Tekel, hustru.
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 09:26:41 (PST)
Ms Tekel,
...just don´t mention ze War, pleeze.

John Cheese
Sverige - Saturday, March 03, 2007 at 02:56:16 (PST)
Aha, hr. Johansson! Det klassiska slutnarummetmysteriet!
Jag säger då det.

Medicine licentiat Evin Rude.
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 12:59:27 (PST)
Ja, efter andra världskrigets beredskap menar jag.
M T majorska
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 12:37:11 (PST)
Ja, min hr make Majoren skulle nog kunna kallas vid ett troll. Han var en av dem som tog ad notam budskapet att alla rykten om kapitulation var falska. Som den officer han är förstod han, och förstår än idag att fienden bedriver propagandakrig.

Han var stationerad i Värmlandsskogarna, närmare bestämt i Eidskog, alldeles intill Norska gränsen. När hans under-respektive överlydanda lät sig demobiliseras drog han till skogs för att fortsätta kampen.

Ströks han då ur rullorna och betraktades som försvunnen i strid tills den dag då den blott 22-åriga Marja-Liisa Koskela, finskt krigsbarn, gav akt å en mycket skäggig man som steg in i konsumbutiken där hon arbetade. Så märkligt var det väl inte med det. Men han krävde att få lyssna på nyhetsutsändningarna på radio samt att få läsa Wärmlands Folkblad. De två kilo amerikanskt fläsk och tre kilo potatisar han handlade försökte han betala med Deutshe Reichmark, trots att de ju var värdelösa efter valutareformen i Tyskland år 1949. Detta fick den militära underrättelsetjänsten nys om och de spårade honom snabbt till hans usla jordkula, rehabiliterade honom och gav honom tillbaka till mig. Men än i dag sitter de gamla trolltakterna kvar. Han vägrar raka sig på kroppen och han går aldrig ut när solen är uppe. Innebär då detta att han aldrig lämnar huset under högsommaren.

Men i vilket fall som helst så har han nu en tjänst som konsult vid West Point, Virgina i norröna guerillataktik. Han är där just nu varför jag i knusende ro kan kommunicera fritt.
Senare, när hon förhördes av MUST berättade hon att, jag citerar: Förstens trodde jag att det var ett troll, ett tocket därna som han Zacharias Topelius skrämmer barna med. Ej lasten käänen!.Mene Tekel, majorska
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 12:35:45 (PST)
Hr T. Hedblom! Jag måste verkligen & med emfas komplimentera er för er redogörelse över logen, där Ni i er ungdom dvaldes. Detta är mig så synnerligt bekant att mina ögon tårades vid denna s.m.s nostalgiska kick!
Evin Rude, f.d. nykterist (innan 12 års ålder)
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 12:10:42 (PST)
Hr T. Hedblom! Jag måste verkligen & med emfas komplimentera er för er redogörelse över logen, där Ni i er ungdom dvaldes. Detta är mig så synnerligt bekant att mina ögon tårades vid denna s.m.s nostalgiska kick!
Evin Rude, f.d. nykterist (innan 12 års ålder)
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 11:58:28 (PST)
Hr Civilingenieur P. Johansson! Fallstaf Fakirs Vitterlek. Norsteds förlag. Copyright 1956. Tryckt i Finland 1989.
ISBN 91-20-07750-5. Med illustrationer av Poul Ströyer.

Evin Rude, med. lic.
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 11:54:34 (PST)
Herr Rude!

Tanken har givetvis slagit mig, men brorsonen tillhör inte de betroddas skara i detta fall. Endast en gång har han nästlat sig in i det slutna rummet, men då med anledning av en yngre kvinnlig arkivarieassistent som var anställd en tid.

Texten verkar inte ens vara publicerad på internätet. Jag får väl höra med dicksonska folkbiblioteket.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 05:38:04 (PST)
Med risk för att göra än mer oönskad reklam för glömda böcker.
Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 03:37:28 (PST)
Lästips till äkta stofiler.

Oscar Archibald Sphing
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 03:35:20 (PST)
Bästa stofiler,

härmed hävdas att en viss yngling vid namn Walter Satterthwaite, som skrivit den populära boken „Wild West“ eller „Oscar Wilde i vilda västern“, enligt vår bestämda åsikt har fuskat, stulit; begått brott mot den goda smaken att alltid ange citat som sådana.
(Eller har han bara „inspirerats“ till s.k. „sampling“? Kontrollera gärna själva, bästa nitiska stofiler!)

I sin bok om min namnes besök i vilda västern, lyser scenen där allas vår Oscar tvingas dricka whisky med Buffalo Bill under dödshot i en äkta saloon, upp denna annars rätt traggliga rövarhistoria likt en blommig väst på en pingvin. ...Det är snart sagt det enda man minns av boken, tyvärr.
Händelsevis besitter undertecknad även en ofullständig, men rätt skurril samling biografier.
Bland dessa är en gammal favorit „The sunny side of diplomatic life“ skriven av en viss Lillie de Hegerman-Lindencrone, f.d. Lisztsångerskan Miss Lillie Greenough från Cambridge, Massachusetts. På sidan 24 i denna ytterligt fascinerande brevsamling (adressaten är vanligen hennes mor) beskrivs en verklig händelse, som verkar endast alltför bekant.

Brevet ifråga är daterat: "California, Spring, 1877".
Herr Johan Hegermann Lindencrone, del av den danska, diplomatiska kåren på resan, bär förmodligen sin paraduniform i de danska färgerna, eller också är han till förväxling likt ryske fursten Alexis av anletesskäl.
Buffalo Bill uppmanar Herr Hegermann Lindecrone i alla fall att ta en whisky tillsammans. H.L. tackar nej. Följeslagaren, Mr. Cadwalader från the Railroad Company, uppmanar honom att genast tacka ja. Så sker. Det är allt. Lilla frun H.L. anser att Buffalo har så milda ögon under sina bruna lockar att hon därför inte kan tro att mannen har dödat någon.
I hennes mycket underhållande brevsamling är den ovan beskrivna situationen bara en ögonvittnesskildring bland många andra, betydligt mera fascinerande; som det lilla lejonet i pensionsträdgården eller Björnsons sena möte med Dreyfus, samtida bilder av alla Europas kejsare, osv.
Läs föralldel själva!

Långt senare träffar paret Hegermann Lindencrone sin gamle vän Buffalo Bill vid en västernföreställning, inklusive vildhästtämjning, som dåförtiden skedde utan pladder, i det fjärran Italien.
Det brevet till Lillies tant -moster eller faster- är daterat: Rome, March, 1889. (Sidan 193.)
I boken förekommer också de mest underbara episoder från paret H.L.s tid i Stockholm, där Lillie orsakar stor uppståndelse genom att (!) bära rätt sorts spets vid kungliga hovet, får brev från gamle kungen, Oscar, samt enerveras av de kungliga, när paret H.L. ska emigrera till Danmark. Men det är ju en annan historia.

Brevsamlingen rekommenderas varmt som läsning framför kaminen med whisky eller konjak!
„Die wärmsten Jacken sind die konjaken“, sade alltid salig far.
Om någon av Herrar stofiler besitter ett exemplar av „The courts of memory“ av Lillie H.L. ska vi be att få köpa boken, till ett rimligt högt hittelönspris, givetvis.
Hjärtligt tack på förhand!

Oscar Archibald Sphing
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 02:55:14 (PST)
Vättern, kära barn, Vättern.
Loch Ness låter så utrikiskt, närmast töskt.

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Friday, March 02, 2007 at 00:08:47 (PST)
Den där Majoren kan trolla, är han ett troll?
Nej, i själva verket är han Loch Ness URinvånare; plötsligt dyker hans huvud upp där det inte var förut.
Han förskjuter TIDEN. Hisnande!
Finns åtminstone Findus Välling kvar i Fosterlandet?
(Snyft)

Fröken Yodafån
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 23:19:13 (PST)
Hi

Volkswagen
system of a down
the great wall of china
Toyota
the nightmare before christmas
Subaru
taking back sunday
Saab
Nissan

demtoncox <demtoncox>
sdfgtyu, UK - Thursday, March 01, 2007 at 21:40:44 (PST)
Som jag avnjuter min torsdagspilsner kommer jag plötsligt att tänka på min barn- och ungdoms föreningshus. Jag har noterat att jag med åren blivit alltmer benägen att låta mina nostalgiska minnen få fritt spelrum. Och då inte minst i samband med intagandet av sagda torsdagspilsner. Förresten dyker samma fenomen upp även under veckans övriga pilsner. Jag börjar min själ ana ett samband mellan pilsner och nostalgi! En vetenskaplig förklaring på det vore en nåd att stilla bedja om. Blandar månne bryggerinäringen in något i mälten?
Nå, föreningshuset skulle det handla om. I sagda hus, som drevs av ortens IOGT-förening, förekom allehanda aktiviteter. Onsdagar och lördagar (e.m) var det biografvisning. Biljetterna kostade 2,50 för oss yngre. Och vi var inte kräsna. Vi såg allt som visades.
Tisdag- och torsdagkvällar stod det ping-pong på schemat och även då samlades vi alla. Turneringar i singel, dubbel och rundpingis avlöste varandra. Även mixed-lag förekom.
Fredagkvällar under vinter och vår var det dans. Inför detta hölls dansskola under hösten. Foxtrot, vals och hambo nöttes in med stor entusiasm. I sanningens namn får väl medges att denna entusiasm fick sin näring av det faktum att det vankades en belöning sista 20 minuterna. Då fick vi nämligen "skaka loss", som vi populärt sade, till tonerna av de senaste pop- och schlagerlåtarna.
Söndagar var det naturligtvis söndagsskola för de yngre och huvudvärk för de lite äldre. Vi ynglingar hade nämligen gett oss själva fritt från IOGT under lördagskvällen för att under veckan åter samlas under den lokala logens nykterhetsfana.
När vi uppnådde mopediståldern falnade sakta intresset för IOGT:s aktiviteter. Visserligen var de flesta av oss fortfarande medlemmar i ungdomslogen, men särskilt aktiva var vi inte. Småningom blev besöken på månadsmötet allt glesare, för att slutligen upphöra i ett moln av blå cigarett- och tvåtaktsrök.
Men förbaskat roligt hade vi på föreningshuset.

Hr T Hedblom
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 14:10:50 (PST)
Väl bekomme, unge Man.
Göte, borgare
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 11:21:00 (PST)
Men vad är nu detta? "Den nya stadens ungdomsförening" kan väl inte tala in personam utan via någon; någon som som är utsedd som talesman (inte talisman!). En förening äger väl för hundan en ansvarig som för fram dess åsikter!

Skall det då vara så jämrans svårt att anamma de mest elementära reglor respektive regulationer. Sluta nu med att osnygga detta forum!


Udarsin Tekel, major & f.d. inforamationsofficer.
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 11:19:25 (PST)
Till "Den Nya Stadens Ungdomsförening".

öööööööhhhh.... tack..... tror jag?

J.J. Beltram
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 10:53:11 (PST)
Bäste Herr Beltram,

angående Er pågående Weltschmerz här ett par trösterika ord:

„Det var karakteristiskt för Goethe att Spinozas „Etik“ var hans favoritbok, och han sade sig deruti finna en frid och en tröst, som han förgäfves i andra arbeten sökte. Anmärkningsvärdt är det äfven att den gudfruktige Schleiermacher instämt i den mening Goethe hyste om Spinozas förtjenster, ehuru denne var bannlyst af judarne, till hvilka han hörde, och förkastad af de kristna, som ansågo honom föga bättre än en ateist.“

„Den stora anden i verlden“, säger Schleiermacher, „hade genomträngt den helige men föraktade Spinoza; det oändliga var hans början och slut, universum hans enda och eviga kärlek. Han var uppfyld af religion och religiös känsla, och derför står han också ensam, oupphinnelig, mästaren i sin konst, höjd öfver den profana verlden, utan anhängare, ja nästan utan medborgarskap.“

Dessa synnerligen insiktsfulla ord, yttrade i „Karakterens värde“, en skrift som riktar sig till sökande, unga män (som Ni), författad af en Herr Samule Smiles, tryckt anno 1883 å Norrköpings stad, senare utlånad af Salems Ungdomsförening, vilken medelst klisterlapp på insidan av pärmen uppmanar:

att icke taga i böckerna med våta eller orena händer;
att icke skrifva eller rita i dem;
att icke vika hörnen;
att icke lämna dem till barn att leka med;
att icke bära dem ute i regn eller snö utan omslag;

Låntiden utgöres af en månad; skulle denna tid öfverskridas erlägges böter med 15 öre, öfverskrides tiden ytterligare betalas böter med 25 öre pr månad.“

Vårt förslag till Er:
Uppfinn Ert eget världsspråk och hyr ut de enstaka orden till behöfvande, för, säg; 25 öre per minut.
På så vis kan Ni göra en god gärning samtidigt som inre rikedom frälser Er odödliga själ.
Därmed blir året 1964 synnerligen betydelsefullt. Ni upptas i Mormons bok. Ni kommer att tillbes som grundaren av en ny religion av Hollywoodstjärnor och hädanefter köras kring i svarta limousiner innehållande påfallande unga blondiner.
Vi ber att få gratulera i förskott till den synnerligen smakfulla kistan. Varde ljus i Er mörka själ och må Edra händer låta sig tvättas i Surf,

menar högaktningsfullt

Den Nya Stadens Ungdomsförening
Sverige - Thursday, March 01, 2007 at 05:21:41 (PST)
Åh! Hr Beltram
jag förstår
det var ert
födelseår.

K. Wasa, hushållspoet & polack,.
Sverige - Tuesday, February 27, 2007 at 10:09:21 (PST)
Krystyf Wasa:
För mej är 1964 ingen godtycklighet. Årtalet markerar slutet på en alltför kort era som innehöll - eller åtminstone då verkade innehålla - det mesta av det som jag värdesätter i livet, och nästan inget av det jag ogillar. Det markerar också början på den moderna tiden, som jag hjärtligt avskyr och önskar att jag sluppit uppleva.

Men visst: om man betänker att det är fullt möjligt att Homo Sapiens är den enda intelligenta arten i universum, och sedan ser på vart sagda intelligens har fört oss, så kan man ju tycka att det varit lika bra att tiden upphört redan vid år noll.

J.J. Beltram
Sverige - Monday, February 26, 2007 at 12:25:06 (PST)
Jag var en gång Snövit...-...men jag driftade mig att...
Fröken Mä Väst
Sverige - Sunday, February 25, 2007 at 13:39:22 (PST)
Hr Johansson! Något har tagit den, inte för att läsa utan för att möjligen båla med, eller rulla cigaretter. Har ni gett sorgfällig akt på Era brorsöner på länge? Sök där Ni står! Ondskan är närmare än vi tror. Mvh.

Evin Rude, med. lic.
Sverige - Saturday, February 24, 2007 at 07:59:54 (PST)
Bäste Rude!

Det är ytterst möjligt att ni har rätt. Emellertid har jag eftersökt nämnda titel i mitt privata bibliotek men icke kunnat återfinna den, varför jag dock inte till hundra procent kan bekräfta ert förmodande. Jag förstår inte var den kan ha blivit av; endast ett fåtal betrodda personer har tillgång till biblioteket.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Saturday, February 24, 2007 at 07:29:55 (PST)
Hr Beltram! Tja? Varför fortsatte den att gå efter år noll, tiden för storsmällen? 1964 är blott en godtycklighet.
Krystyf Wasa.
Sverige - Saturday, February 24, 2007 at 07:22:46 (PST)
Kan någon av skribenterna i detta forum upplysa mig om varför tiden har fortsatt att gå efter år 1964?
Vänligen

J.J. Beltram
Sverige - Friday, February 23, 2007 at 11:20:10 (PST)
Ro? Jag? Som icke blott HAR utan ÄR Evin Rude! Bah!
Evin Rude med lic
Sverige - Friday, February 23, 2007 at 09:18:33 (PST)
Herr Sjöjunker Rude,
det ska naturligtvis heta: "jag lägger min stavning (maskulinum) på Er". Ingen önskvärd handling det heller. I fara för liv och lem (Ni ror för glatta livet)

Oscar Archibald Sphing
Sverige - Thursday, February 22, 2007 at 21:36:55 (PST)
Hr Civilingenieur P Johansson! Tack för ert, som alltid tänkvärda och högintressanta inlägg! Denna gång av 5 januari dennes. Är det eg. inte Hr A. Wennergrens "Arvingen till Djävulsgrottan" som avses?

I yttersta respekt.

Evin Rude medicne licentiat
Sverige - Thursday, February 22, 2007 at 12:43:02 (PST)
Hr Sphing! Substantiv, vilka slutar å -ing torde ha realgenus (utrum) och inte ens fordomtima ha varit femininer.

Vad gäller det marina livets kön så känner jag blott till att stenbiten är maskulinum och kvabbson femininum för arten sjurygg. Den maskulina motsvarigheten till sjöjungfru torde heta sjöjunker.

I övrigt kan "I put a spell on you" översättas med "jag puttade en spegel på dig", på god skånska. Vlken direkt fysiska handling bör undvikas med tanke på de sju svåra åren. Fy Farao!

Med lic Evin Rude
Sverige - Thursday, February 22, 2007 at 12:27:22 (PST)

Högt vördade Herr Rude,

innan nu en massa utrikiska käringar börjar lägga sig i samtalet igen (eine Dame sprach in einer Gesellschaft, und man lachte über das Gespräch – en dam sprack i ett sällskap och man lackade över sprickan) ska vi passa på att genast ta tillbaka allt svenskt vi hävdat om den där utombordsmotorn utan att fördenskull vilja fara särdeles långt västerut, från Göteborg sett.

Merkurius, den göteborgaren (Mercur, der Götterbote) lider måhända inte av samma starka vertigo som undertecknad och kan därför utan problem drakvindsegla över norskens fjärder, tills en brant bergvägg säger „stopp!“. Vi hyser stor förståelse för den unge Oles raska utvandring till Amerikat, även om allt vi vet om storsjön ifråga, är hämtat ur en åldrig, svartvit film som börjar med arian „I put a spell on you“ strömmandes ut ur en ung ugriskas kassettbandspelare. Dock befann sig sjön i Jim Jarmouschs film just i fruset aggregatstillstånd på grund av snöstorm, vilket inte gjorde saken värst mycket tydligare vid bilutflykten dithän.

Begapandet av brallisar är ju annars alltid en tacknämlig hobby, näst efter kvastfeningsfiske, kanske. Kvanting är förmodligen femininum därur?, enär honor mestadels smakar bättre än hanar plägar göra i det ätliga djurriket. Säker kan man aldrig vara, förstås. Empiri föreslås.

Nej, nu ska undertecknad ta en smörgås med ost och ett glas öl (eine Schmiergans mit Obst und ein Glas Öl). Vi ber att få rekommendera oss för aftonen, med påpekandet att runläsning och norska var två källor som gack oss sorgligen förbi (wir liessen diese beiden Kelche an uns vorbeigehen) men att vi hyser största beundran för deras värdiga utövare. I hopp om att än en gång ha överträffat Uns Derselbst i Fosterlandets sköna mål, teckna vi ödmjukt

Oscar Archibald Sphing, König von Thule
Sverige - Tuesday, February 20, 2007 at 08:38:56 (PST)
Bäste Hr. Fatman,

Ni har, av allt Ni hävdar att döma, endast haft tillgång till Herr Loriots skrifter.
Detta sanna Genius finner dock sitt riktiga uttryck först i de världsberömda sketcherna, som till exempel den med de båda stofilerna Hr. Dr. Klöbner och Hr. Müller-Lüdenscheidt.
Dessa herrar stofiler sitter och står omväxlande upp i det gemensamma karet i förståelig tvist om var badankan ska befinna sig vid intagandet av badet. Ingen ger efter, båda fortfar att ha rätt, båda Herrar bär badmössa.
Nå,
även om Ni fortfar att ha fel i sak, talar det ändå mycket till Er fördel att Ni föredrar en klassisk kupa Remy Martin framför alla byråkraters och usurpatorers Martell i Ert hem.
Icke nog med att det redan länge varit skirt omöjligt att finna lojal personal, nej, dessa intriganter låter ständigt utropa sig till s.k. „stora“ kejsare av italienska kyrkomän med tevärmare på huvudet och båtkrok i hand.
Allt detta bara för en snöd landtungas skull, på det att Vi icke skall återkräva vår av hävd valda, heliga makt, men det är kanske en annans länge glömda historia.

Ermengilda of Kent, Princess
Sverige - Tuesday, February 20, 2007 at 03:01:29 (PST)
Bäste hr Sphing!
Har tyvärr det lilla jag läst av hr Loriot inte storligen imponerat å mig. Är han otvivelaktigt roligare å sitt tyska modersmål, vilket jag dock utan skamkänsla erkänner mig icke vara tillräckligt bekant med för att kunna avnjuta alster skrivna å detsamma.
Hals-und Beinbruch und m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Monday, February 19, 2007 at 13:15:41 (PST)
Hr O A Sphing! Vad nu gäller svenska grymtande utombordsmotorer som ni så sinistert antyder vill jag förtälja att Ole Evinrude var en rasker norsk pojk som, som många andra for till det fjärran Amerikat att söka sin lycka. Bosatte han sig i Minnesota eller därikring, ja åtminstone i de mer hygrofila trakterna norrut.

Förhöll det sig så att han hade begapat sig en, vad heter det nuförtiden? Fjälla, kinona, brallis, tiger, drake, brud, tjej. Nå! Enär det nu var en stunsig kvanting gav han inte upp. Över denna fruktansvärt breda sjö rodde han. I längden blev detta honom övermäktig. Konstuerade han allsåledes & emedan denna utomborsmotor: Evinrude.

Se där vilken underbar drivkraft kärleken är. Explosionsdrift & drift i all allmänhet.

& n.b synnerligen väl! Jag har inte nedlåtit mig att ens försöka skriva på norska, trots att jag behärskar språket anmärkningsvärt utmärkt!

Evin Rude med lic
Sverige - Monday, February 19, 2007 at 11:28:20 (PST)
Bäste Hr. Fatman,

vid våra ihållande fjärrsamtal med grymtande, svenska utombordsmotorer, beska mediciner samt damoklesklottriga dygddamer – med eller utan utan hatt - skall Ni icke komma till korta, emedan Er åsikt synnerligen respekteras, även om Ni givetvis har fel.
Herr Tatis förvisso puttrigt stofila pjäs om en tidig „Vän med Tingen“ (ej att förväxlas med „Vän med Allt som Lever“, känd flugdomptörbok) är endast en blek kopia av Herr Loriots lärorika verk. Vissa likheter kan vid en första, slö tittupp synas skönjas, men detta är endast farligt bländverk att noga missakta.
Herr Loriots samlade verk är ett Sanningens bollverk mot själve Anti-Stofil och en fröjd för varje fuktigt Trögboöga. - Det var väl i norra Trögbo Ni bodde? -
Se bara inlägget om hur förhålla sig vid hembesök i illa inredda bostäder - viktigt att veta för unga medicinmän - eller den berömvärda scen, som praktiskt illustrerar huru umgås med det motsatta könet, särskilt när matrester råkar befinna sig på växlande platser å Ur-Stoffelns anlete. En sann Stofil låter icke sitt frierei stoppas av sådana småaktigheter.
Damerna i identiskt vita hattar som hoppar till vid tebjudningen påminner vagt om någon man sett förr...måhända en eller annan sjuksköterska. Ni, Herr Fatman, är ju allaredan gift och får utan tövan Er konjak serverad av makan, men försök en gång föreställa Er hur det vore utan.

Säkerligen är det svårt att bedöma sakläget uppifrån norra Trögbo, Ni får nöja Er med att tro en upplyst gammal herre.
Huruvida Herr Loriots verk finns att tillgå i norra Trögbo återstår att se.

Högvördligen, Er förbundne

Oscar Archibald Sphing
Sverige - Monday, February 19, 2007 at 10:34:18 (PST)
Bäste Herr Rude,

den enda Blondie som räknas, såg saken sålunda: „Love thy neighbour and if he happens to be tall, debonair and devastating it will be that much easier“. Kanske inget att grunda en ny merowingisk dynasti på direkt, fast hennes syn på saken var ju att: „The curve is more powerful than the sword“. Hon skulle säkert gärna ställt en förfrågan till Er om huruvida det var ett vapen Ni hade i fickan eller om ni bara vore glad att se henne, angående Ert fickur härförleden, men Vi lät av hänsyn till dygdädla Hustrur och stränga Majorer bli att trycka just den intrikata frågan här i deras privatägda tidskrift.
Av religiösa skäl.
När denna Ur-Blondie mötte grundaren av en endast alltför världsberömd förening sade hon: „Moral rearmament is just the thing he needs. Give it to him in a bottle and he´ll go for it.“ Fast det är inte alldeles säkert att hon menade vare sig Dagobert eller direktör Dittling just då, hur germanska deras namn än må klinga. Men hennes självuppskattning låter antyda att hon för all del skulle kunnat härstamma från både den ene eller andre hövdingen: „I´m the regal type-that´s not a posture you learn in school, dearie. It´s just the way you look at the world“.

Och nu över till något helt annat, som Foten skulle tillagt:

När Frans G. en gång tillfrågades om hur hans roman „Röde Orm“ kom till, berättade han - för tidningen Vi – något om sitt stilideal. Som modell citerade han några rader ur Viga-Glums saga: „Glum vände nu hemåt, och det kom över honom ett anfall av skratt. Det tog honom på det sättet att han blev vit i ansiktet; och ur hans ögon kom tårar, stora som hagelkorn. Det var ofta så med honom framdeles, när dråp var i hans tankar“.

Frans G. mötte en gång på tåget enligt egen uppgift Lars Ahlin och frågade pejlande om denne läste Fröding. Får man tro Frans G. – som gott kan ha missuppfattat Ahlin – skulle denne ha svarat att han inte tyckte om Fröding. Därefter tyckte Frans inte om fyrtiotalet. Eyvind Johnson, som han envisades att kalla Johansson, vägrade han att läsa, sedan han på en sida i dennes Odysseusroman fann ordet rumpa.

Jag gjorde mig en gång skyldig till den ohyggliga fadäsen aatt i hans närvaro uppläsa en egenhändigt författad novell, behandlande general von Döbeln. Frans avled verkligen inte. Men nog var det bra nära. Han vred sig. Han stönade. Han grimaserade. Han visade alla tecken till häftigt illamående. När jag slutat, ilade min hustru, som med fasa följt vår gästs reaktioner, fram med en fradgande mörk grogg för att om möjligt släcka den vådeld som tydligen rasade i hans inre och förhindra all kritik av det upplästa. Det var då Frans utan en sekunds tvekan började ur minnet uppläsa det då nyskrivna första kapitlet i „Röde Orm“ – avsett som lämplig läxa åt den förmätne.

Trevligt av dagens svenska ungdom att resa rösen och fiska lax istället för att hänge sig åt de mångfaldiga dumheter de erbjuds i varje gatuhörn. Vi kastar vår lilla hatt i luften och tecknar ofullständigt

Sven Stolpe och Oscar Archibald Sphing
Sverige - Monday, February 19, 2007 at 02:46:43 (PST)
Chlodwig om Vi får be, Chlodwig.
Pippin
Sverige - Sunday, February 18, 2007 at 15:01:51 (PST)
Menas möjligen " De långhåriga Merovingerna" av Hr. förf. Frans Gunnar Bengtsson tro? Essayer ISBN 91-1-941852-3.
Nordstedst förlag 1994? Denne litteräre kämpe vars stoft nu vilar i Gullspång, där även ett museialt röse har rests över honom? Typ? Nå, Gullspångsälven skall vi hylla, den är lekplats för Gullspångslaxen, ett angenämt & tämligen smakligt djur som hemsöker Unden, själva Älven, Letälven & Vänern samt slutligen, vid tjänligt väder även Göta Älv utan tillhörande tillflöden.

Brunhilda. Fegegunda. Chilperik. Sigibert. Guntchramn. Childebert. Choldvig. Ja, lustiga är deras namn.

Jag undrar huruvida den kända seriefiguren "Blondie" känner till Dagoberts bakgrund? Är han möjligen den siste ur sitt folk? Är Blondie Frank eller en annan german? Är direktör Dittling en germanhövding? Frågorna hopar sig, svaren är sedan länge döda, bortglömda och aldrig ställda.

Evin Rude, med lic.
Sverige - Sunday, February 18, 2007 at 12:40:13 (PST)
Tåget mot Budapest 8:45.

Herr T. Hedblom, tack för Edert inlägg.
Fru Tekel och Herrar Rude samt Fatman,

den här lappen fann Fröken Yodafån i min ficka: „NU HAR NI värmt ER länge nog, förpestat luften tillräckligt, pratat nog med dumheter och börjat bli besvärlig. NI anmodas därför att så obemärkt som möjligt och utan skitprat OFÖRDRÖJLIGEN LÄMNA LOKALEN. Edra ytterkläder finns redan på gatan!“ Vem var den Ohyfsade Yngling som släppt lappen, tro?
Aldrig skulle väl någon av Herrarna...fast vem vet vems överrock man bär. Ack, dessa tider.

I övrigt anser Vi att blågult är en lysande färgkombination, väl värd att hissas på soliga Skeppsholmar i ytterligare trehundra gånger trehundra år. Vi är verkligen hemskt ledsna för det där med Gustaf Adolf, men han red faktiskt åt fel håll i dimman. Till dags dato heter fängelsegaller „Schwedische Gardinen“ här, så vi håller honom i gott minne. Delicatobakelser bör intagas med största möjliga vördnad på grund av deras neutralt goa snabbköpsmentalitet. Som vanligt är allt en fråga om Form versus Innehåll och man kan inte få alla damsugare gröna, sa räven till ugglan och strök iväg utan svans, för den satt fast i antennen på XKn.
Vissa föredrar Bauhaus klara former, andra anser dem vara rafflande som skoluppsatser.

Försvara för all del Ert sköna modersmål mot övergrepp „but don´t be too flatfooted about it“ som Lord Peter sade till Herr Poliskonstapeln Parker. Naturligtvis kan på intet sätt akzepteras att flätiga Frifruar kommer inridande på prickiga pegaser vid namn “Pathos“ hojtandes: „RÖCKNRÖÖÖL!!!“ med romflaskan i högsta hugg, som käringen „Beda Urkraft“, utan hejduk eller ens förkläde. Vi förblir vid vår åsikt hävdad å intervjun i tidskriften „Arbeitet!“ anno 1991-2?, framförallt gällande korvfrågan. (De ljög om födelseorten, de j-arna, dock. Tant Pis... en kär gammal bekanting.)

Hävden Eder rätt att åka tåg mellan Stockholm och Göteborg utan att behöva åse er gallsjuka gamla farmor muddras in på bara Schlüpfern i jakten på hemliga vapen såsom tidskrifter eller, än värre: böcker; bevakad av Herr Kalaschnikov, omgärdad av självutlösande, snabbskjutande daggtrådsstängsel över de mysigaste bovister vid gränsövergången i Hallsberg. (But, as we HAPPEN to know; THE Lurch is hiding behind THIS particular TREE.)
Må Ni alltid kunna säga och säga vad Ni vill hur Ni vill var Ni vill, punktum ad aubsurdum. Skjut skarpt om detta betvivlas! Håll för all del det vackra Fosterlandets språk Vi allom tillåter oss att digga stenhårt rent från både alltför penetrant pottlukt och gottlukt. Vidhållen att en bokskog är en naturens balsal, en luftig pelarhall med högt i sitt ljuvgröna bladtak vid möjlig fågelsång, utan att behöva kväljas av sura uppstötningar vid kontakt med självaste ordet i sig. På vår skändade fädernesländska hör man alltid en skärande falsk, fångvårdsrandig illblått tatuerad, brusten Mozartfiol i bakgrunden.
Håll ihop och i hatten, för bövelen!

Vi för vår del föredrar att strutta en gla polonäs till allt detta Liemansstrunt som sönderslitit våra hjärtan och istället fjöligt balansera ett illskärt och tre alnar långt, kanariefågelgult sidenparasoll på slak nervtråd utan skyddsnät men med dubbla bottnar under, på det att man må begrava oss stående så som Vi Merowingerskor landar; med gåspennan i rynkig hand och stråhatten på sned. Nerifrån vinkällaren under cirkusens spån hörs I Clowns stilla trumpeta skaldens viktigaste visa: „...plocka plommon, vara glad...“

Stendal in der Altmark. Här ska vi stiga av tåget.


Gräsänkornes Kokbok del I
Sverige - Sunday, February 18, 2007 at 12:01:31 (PST)
Det luktar fot. Foten från Ovan. Det är inte bra. De är till för att gå, fötter.
Oscar Sphing
Sverige - Sunday, February 18, 2007 at 08:57:41 (PST)
Bäste hr Hedblom!
Undertecknad skulle mer än gärna vilja gå i svaromål, dock ej i detta forum. Vill Ni ha godheten att kontakta mig medelst ett s.m.s. mejl till willy@privat.utfors.se ? Jag ser verkligen fram mot en diskussion nätledes med Er!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Thursday, February 15, 2007 at 13:08:07 (PST)
Hr Rude,
Vitten (en el. ett), urspr. minsta valör silvermynt (jfr tyskans weisspfenning el. isländskans hvitr peningr), idag ett uttryck för t.ex. grand, jota eller uns. Se även E. Hellquists Svensk Etymologisk Ordbok.

Hr T Hedblom
Sverige - Thursday, February 15, 2007 at 12:44:14 (PST)
Öh. Hr Hedblom. Vad betyder vitten?
Med lic Evin Rude
Sverige - Thursday, February 15, 2007 at 11:59:09 (PST)
Hr Fatman.
Börjar det, med förlov sagt, lukta aningen unket. Att framhäva ett språk framför ett annat, att vifta med fanor, att kräva renhet och att upphöja dödliga varelser till normer var populärt redan på 30-talet. Men stofilistiskt var det varken då eller nu.
Språket är icke, som vi alla vet, något för alla tider givet, utan fast mer en närmast plastisk materia som formas och förändras över årtionden och -hundraden. För detta krävs såväl fel- som framsteg. Och vad som är vad kan blott framtiden utvisa. Tänk om vi fortfarande skulle tala som vi gjorde för 30 generationer sedan. Ingen av oss skulle då förstå ett vitten!
Dessutom är vi icke födda till att tala någon form av svenska. Vi är födda till att tala det, eller de språk som talas av de som råkar befinna oss närmast under våra tidiga år. Detta alltså oavsett inom vilket rikes gränser ödet (eller Gud, eller Fru Fortuna eller vad vi föredrar att kalla det) låter oss födas.
Bäste Hr Fatman, låt det stå klart att inte heller undertecknad ser med blida ögon på att språket förflackas och att jag mycket väl förstår Er upprördhet. Men låt oss också komma ihåg att det effektivaste sättet att utarma språket är att censurera detsamma. När likriktning blir norm inträder likstelheten.
I all förbindlighet,
Hr T Hedblom

Hr T Hedblom
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 13:13:17 (PST)
Varpälsen fick han av Katharina. Men först efter det hon låtit piska honom. Sålunda ser vi att ulvslughet och fåraktighet ligger varandra till förväxling nära.
Oscar Sphing
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 12:57:30 (PST)
Hr. O. Sphing! Efter det han varseblev den hiskeliga jordbävning i Lissabon kan man väl mycket väl tänka sig att han vore helt täckt av stoft, men att därur beskylla honom för att vara iklädd en vargene päls är nog att gå steget något litet föga för långt.

Mvh E Rude.

Med lic Evin Rude
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 12:53:28 (PST)
Eftersom ämnet film här tagits upp av hrr Sphing och Rude, vill jag i all anspråkslöshet nämna det den bästa av alla spelfilmer enligt min, måhända ringa, åsikt, är "Semestersabotören" av Jacques Tati. Påstår jag nu icke detta för att visa mig som en cineast av någon som helst rang, utan blott för att uppmuntra till protest- och mothugg, vilka då får mitt blodtryck att stiga, varvid min k. hustru omedelbart ordinerar en kupa Remy Martin. Se där ännu en av den erfarne stofilens metoder för att kanta sin måhända alltför gråa vardag med guld (eller, som i detta fall, konjak)!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 12:18:07 (PST)
VAD leva av, naturligtvis! Sen detta nit.
Otröstlig Fröken Yodafån
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 10:16:10 (PST)
Hemligt meddelande från hemlig plats v. Unterwegs. På färden. Snyft. Finns icke mera Semper Välling att uppbringa i Fosterlandet? Snyft? Är allt bara min svartvitrutiga trasa? vad skall jag nu leva av?

Otröstlig Fröken Yodafån
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 09:57:29 (PST)
Var det verkligen kål som pådyvlades av den däringa uppkomlingen i vargpäls? Tomater är ju också ett sydlänskt gissel. Likt trafikregler är de blott att betrakta som vänliga förslag. Som Wee-Pee brukar säga: "et cinis est nostra ultima finis".
Oscar Sphing
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 09:41:32 (PST)
Hr Sphing! Min make Majoren och lilla Jag låter hälsa att vi blott odlar kål i vår trädgård enligt upplysningsfilosofens påbud. Tack eljest för tipset.
mvh M & T U.

Men Tekel, majorska.
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 07:17:41 (PST)
En sann stofil bibehåller sin värdighet i alla situationer. Råkar han närvara vid en äkta flygplanskapning blir han inte rädd. Nej, stofilen ifråga upprörs över den hiskeliga färgen på kaparens sockor. Äggfärgade. Vem var denne stofil?
Svar till

Brajan Färja
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 07:02:49 (PST)
Det finns fler matnyttiga rullar.
En är denna: ett gäng studenter diskuterar tills det blir giftmord. Liket grävs ner i trädgården. Tomater planteras ovanpå. Det ringer på dörren. Det är en snubbe som visar sig ha helt fel åsikter. Han försvinner spårlöst. Och så vidare. Svepskälen för morden blir allt vidlyftigare, tills ingen har rätt att leva. Mer sällan har man sett så välväxta tomater!
Kanske ett tips till paret Tekel? De verkar ju ha problem med släkten. Om Mene och Ufarsin äger trädgård, borde metoden kunna fungera för dem också.
Nu ska jag ta en kopp te i den där andra våningen.
På återhörande,

Oscar Sphing
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 06:47:13 (PST)
Filmen "Fight Club" är en god skildring av vår verklighet som den är. Att tända cigarett som den ene mannen i Tod Brownings film "Freaks" är en god definition av begreppet "cool". Det är inte roligt. Men det är bra. I slutet av filmen blir en inbilsk, blond kvinna förvandlad till en kacklande höna. Det är mycket roligt.
Oscar Sphing
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 01:35:36 (PST)
Wilbur, son av Swinemünde, går vid solsken ut på balkongen och viftar vänligt åt reklambyrågrannarna. Han säger: "die Sonne scheint mir auf den p-is, scheen iss". Men han är ju osynlig, så det gör inget och när jag blir röd syns inte det heller. En annan sak: var kan man köpa den däringa mojängen Ni har? En sån där "Fatman"-jasägarmotor kan vi också behöva ha. Är de dyra? Är de egentligen svenska med det namnet? Går dom att expårtera, tro? Hur många hästkrafter? Vårat batteri är nämligen tomt i XK:n och det är så jobbigt åka tåg när man e osynli. Å andra sidan har alla inneboende käringarna straxt lämnat huset vårt så våra väggar tillhör bara oss och råttorna igen. Hej hå!
Eliza c/o Wilbur
Sverige - Wednesday, February 14, 2007 at 01:12:24 (PST)
Hr Oscar Sphing! Tack för förtydligandet. Vad gäller "Fight Club" är den rullen en mycket subtil beskrivning av en psykos.
Evin Rude, med. lic.
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 13:18:16 (PST)
Käre Hr Fatman! Er kan jag alltid lita på.
Eders förbindliga; Mene Tekel, majorska.

Fru Mene Tekel
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 13:15:22 (PST)
Med håller jag Er fullständigt, fru Tekel! Att, som vi, vara födda till att tala det vackraste, renaste, melodiösaste, ja, SVENSKASTE språket i världen, ger oss icke rätt att efter eget gottfinnande miss- och felbehandla detsamma. Och svor- och k-nsord, liksom ord beskrivande vissa lägre kr-ppsliga funktioner äga alls ingen hemortsrätt å dessa sidor; forum för de sista kvarvarande väktarna av sann livskvalitet, eviga värden och gamla goda seder som de ju äro. Låt oss tillsammans hålla Erik Wellanders fana högt, och minns den gamla maningen: Håll svenskan ren!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 12:22:26 (PST)
Jim Jarmousch har härmat Tod Browning. Fast inte alls illa. Tod Brownings film från 1935 eller 1937 är bättre. Inte hela filmen. Men just det där med tändandet av cigaretten medan vännen pratar.
Oscar Sphing
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 12:05:03 (PST)
Nej, nu får ni verkligen veta vad, respektive hut! Tycker jag nog att detta fordomtima fullt anständiga forum har changserat till snuskespråk och motbjudande antydningar. är jag helt övertygad om en, som man säger mask, grek eller - hemska tanke; en brorson som infekterat vårt forum.
Sansen eder, sansen! Håll denna sida snygg! Osnygga icke!

Fru Majorskan Mene Tekel, trogen, anständig hustru.
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 11:32:17 (PST)
Oscar Sphing! Menar Ni möjligen Jim Jahrmousch´"Coffe and Cigarettes"? Den med Tom Waits, Iggy Pop m.fl.?
Medicine licentiat Evin Rude.
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 11:26:30 (PST)
Frau Else, nach, zu, hinten, über, an, in, unter, auch, neben,vor, durch, gegenüber, zeit, aus gegenüber, zeit, ausser, mit, bei, nach, zu.

Icke desto mindre hade jag P.T.V & pissade å mig! Reparationen kostade något föga mer än urets nyköpspris: 1600 äkta louidorer!

Frau Else skall veta att ni, som saknar penis noga bör tänka på klockors situation.
Evin Rude, medicine licentiat
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 11:22:45 (PST)
Den bästa filmscen som någonsin gjorts förekommer i filmen "Freaks" av Tod Browning. Den lever helt på sin enkelhet: två vänner röker en cigarett och pratar med varann. Det är allt. Det är poesi. En av de roligaste filmer som finns är "Fight Club". Särskilt där bruden slängs bak sängen när det knackar på dörrn är det kul. Kraftdjuret är bra det med.
Oscar Sphing
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 10:01:35 (PST)
Fickur i byxfickor räknas icke. Fullkomligt stillöst. Bärs endast av slyngel födda efter 1970. Långhåriga slashasar. Må deras rysansvärda skägg växa inåt! Var är nu den där hermelinkragen, Fröken Yodafån? Nej, vi ska i n t e ta med den där svartvita trasan hon så gärna ville köpa på loppmarknaden i sin gamla stad. Den trasan kan hon ta och skura golven med. ...Hopplöst, stört omöjligt att hitta välutbildad personal numera, suck. Kära Fröken kom nu, sluta mumla apokryfer, på det där viset blir hon aldrig gift. Herr Keyserling och Herr Schmitz kan inte vänta i evighet, för att inte tala om kejsaren. Ja, fru Hegerman Lindencrone är doyennen, med henne kan Ni tala danska. Om Ni har tur sjunger hon på soireen. Lås nu dörren ordentligt.
Else von Freytag-Loringhoven
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 06:23:05 (PST)
Hr Yodafån! Jag bär mitt fickur i vänster byxficka. Hr Fatman! Tackar.
Evin Rude
Sverige - Tuesday, February 13, 2007 at 02:36:01 (PST)
Bästa Hrr. Fatman samt Rude,
vad har Ni ställt till med mitt hembiträde Fröken Yodafån? Förr var hon nöjd med att sova i sitt skrymsle bak köket och skötte hushållet på ett föredömligt vis. När matmor nu ber henne att packa krinolinen för vår förestående droskresa mumlar hon: "si tacuisses philosophus mansisses" med ovårdad blick. Vad ska allt detta betyda?

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 23:38:59 (PST)
Det är min smärtsamma plikt att meddela Läsarna av dessa beskedliga rader att undertecknad nu lämnar sällskapet för en längre resa till de gamla jaktmarkerna. Aber die von dem mit dem Bart, natürlich, där man ännu -flytande- talar den allra förträffligaste plattmarkska. Den gamla, som sagt. Trevligt att se att surheten inte låtit sig komprometteras det minsta i Fosterlandet, det lugnar varje orolig emigrant! Sålunda teckna vi ödmjukt med grå konsumtrasa i hand
Husfrun hitan & ditan med påtår
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 15:58:57 (PST)
Eller kanske snarare: "...in silvam ad suam cohortem stedit et iuxta navigable". För oinvigda: "jeder stand im Wald an seinem Haufen und schiffte daneben", eller hur? Också en sorts rit, ävenom oblodig, så långt. Et in bärs veritas, jungz & mädels! Hej och hå.
Kurran v. Gut
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 15:33:03 (PST)
Så han ryter, Herrn Rude.
Nå, hur var det nu? Han ville erfara om undertecknad Fröken är en pseudonym för en viss Herr Senilo. Visst svar har avgivits. Den däringa rättstavningen tål kanske att akta på en smula...fast egentligen inte, under omständigheterna, enär herrarna näppeligen läst "Brevier für Weltleute" av O.A.H. Schmitz, av den råbarkade tonen att döma? Nå, sedernas förfall syns skrida framåt med stora steg även här hos herrar stofiler. Synd att den så hövligt charmerande Hr. Liebeschwanz dragit sig tillbaka, ävenom stilfullt. Ack vart har forna tiders gentlemän tagit vägen? Om Hr. Rude, som vagt påminner om Lektor Billig, känd latinare, i sin mest rödbrusande koleriska utformning (men städse iklädd grå kostym, väst och fluga samt naturligtvis utrustad med ett förnuftigt herrur i västfickan, fäst vid sin kedja, osv.) ändock önskar framlägga sin teori vid en senare tidpunkt, kunde han kanske visa mildheten att göra det på klingande plattyska? Dock ej den nya, förfärliga från kusterna, utan den Altmärkiska om vi får be. Annars kan det vara. Ah, hur härligt smakar ett vackert skummande Hefeweizen. Skål på sig, Herrarna!
Humus fumus sumus, som skelettet sade.

Fröken Yodafån
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 14:20:45 (PST)
Vill jag för säkerhets skull påpeka det jag ICKE glömt ett "t" i ord numro två i nedanstående inlägg. Skall det stå som det står!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 12:10:21 (PST)
Bra rutet, hr Rude!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 12:08:34 (PST)
Bästa fru eller fröken m.m Yodafån & dyl! Korrigera först er grammatik & syntax samt elementär rättstavning så kan jag möjligen, men blott möjligen svara er. Ett eventuellt svar skall i så fall betraktas som en ynnest och inte alls såsom någon plikt från min sida.
Den rasandeEvin Rude
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 10:59:35 (PST)
...men, om det nu ändå skulle vara Senilo som skriver i mitt lilla huvud, tidskriften Forskning&Framsteg har antytt sådana möjligheter härförliden säger min bror som fått gå fler år i skola, hur märker jag att det förhåller sig såtillvida, i så fall? Denna frågan bereder mig svårartad huvudbrygd. Tacksam för svar
Ung och Orolig Fröken Yodafån
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 10:36:33 (PST)
Synes mig som en grupp virala brorsöner kontaminerar våra sidor.
Major Tekel, Ufarsin m.m.
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 10:32:40 (PST)
Tvådimensionellt går min värld åt flanders.
Plattmans värld
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 01:51:14 (PST)
Det där andra var inte Vi. På sanning!
Väskhästens hemlighet
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 01:24:55 (PST)
Allt Vi gör är att tala sant. Wir sprechen nur wahr. Då tror en ingen. Det är hela hemligheten.
Väskhästen
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 01:20:18 (PST)
...vad skriker Du om, Wilbur? ...Lammkotletter med spenat, vitlök och pecorino? Låter väl utmärkt bra. Vina Albali till? Visst...vad jag sysslar med? Jag a r b e t a r, vad trodde D U?! ...Nu genast? Ikväll, OK...men, här är så många trevliga undomar ute i etern. De kan knappt kan bärga sig. Spränglärda grecofoborskor, tweedigaste fröknar med hår på näsan och blod i tanden. ...Herrar? Gottverbiete, föralltivärlden! ...Ja, jag vill gärna ha mat och husrum...tack.
Kurran v. Gut
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 01:15:01 (PST)
Bäste Hr. Rude,
har Ni verkligen funnit Scrotum under tangentbordet?
Det kändes säkert lugnande för Er. De springer ju gärna bort ibland, men återvänder vanligen till Husse på slutändan, flämtande och viftandes på svansen eller slokörade beroende på hur många vita kaniner de jagat rätt på om grönbetena sina. Klapp på grå pälshuvet och borstning rekommenderas.
Pustlustigt, på min ära, blondinslamsor all over the place, men de har ju så kort datum, vissa bunnies.
Ja, tut i luren, då, förtäven icke,
sade gamla

Fru Yodan
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 00:57:19 (PST)
Vad säger Ni? Har de ändrat märket? Utan att ens fråga först? Nej, nu går skam på torra land, såhär kan vi inte arbeta. Ett en gång inarbetat märke bör aldrig överges, det vet varje spädgris på avdelningen. Dags att säga upp sig och emigrera till Los Angeles smog, bli Doris Day och föda stjärnor. Adieu!
Konsum, fd. marknadsavd.
Sverige - Monday, February 12, 2007 at 00:05:51 (PST)
Ärade E.R.
nej, det vore undertecknad fjärran att vara Senilo, trots den uppriktiga komplimang detta detta icke förty säkerligen ska vara. En Dam av senare datum kunde förtrytsamt påstått sig "redan kunna själv" men vi nöjer oss med det stillsamma hhrm påpekandet att vårt minne, om alls, fungerar ytterst oharmoniskt, emedan det motsätter sig varje regel i konsten. Det har helt enkelt fastnat i punkens anarkistiska uppsåt, dock turligt nog utan "Arschgeweih" som ju kom först med techno. Ty om någon har hornen på rätta stället är det väl den sympatiska Frk. Ko: "de tror alltid att det är en man" säger denna juvra Dam framför TV:n och då har hon ändå dragit på elefanten en av sina semiotiska kängor. Dags att ladda om. Har vi orsakat yrsel? Då ska vi verkligen be om ursäkt for zis inconvenience genom att bju på en whisky eller bärs vid vårt nästa intåg i E.R.s förträffliga stad, om det tillåts. Annars skickar vi gärna per post! Nej, nu måste jag damsuga biblioteket åt den där lata käringen...

Fröken Yodanfån
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 23:40:48 (PST)
Det närmaste Mael jag finner är Maele, Ludvig af, grfve av Flandern 1346-84. Se band 17, nodisk familjebok spalt 431. Uggleupplagan förstås!
Evinder van der Ruidje
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 13:30:41 (PST)
De gamla grekerna! Ja, de gamla grekerna. De hade ingen som helst uppfattning om framtiden. Vi ser det i alla deras kvarlämnade verk att för dem fanns ingenting som hette framtid. Hela deras kultur, deras sätt att förhålla sig till nuet var fast bundet till det som var förr. Man kan säga att detta "nu" var änden på det förflutna men det hade ingen som helst anknytning till det som komma skulle. Ära låder över de gamla grekerna, men vad gäller de unga grekerna låter jag den yngre delen av läsarna av kvinnokön avge sin åsikt efter alla dessa resor till den välska värmen där vad som helst kan drabba en flicka som är lösaktig nog att bli förledd av deras varma blick och flämtande komplimanger.
Major Ufarsin Tekel, förstockad.
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 13:23:30 (PST)
Fröken Yodanfån! Är ni egentligen en pseudonym för Senilo? Ert minne verkar befinna sig å en harmonisk basis.

Med lätt yrsel E R.

Medicne licentiat, samt mnemnotekniker E Rude
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 12:28:22 (PST)
Hr Konsum. Med anledning av er insändare får jag väl ändå säga att sedan ni fimpade Möbiusbandet som logga och ersatte det med tre inälvsparasiter har vi ingen som helst anledning att taga notam av edra åsikter! Futuristiska förrädare hålle tyst!
Evin Rude medicine licentiat samt ideolog.
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 12:24:25 (PST)
Bästa fru Yodan! Pro primo: vill jag bestämt säga att jag alls inte är någon fru, det vill säga ett feniminum, utan en man. Via en snabb kontroll en knapp decimeter under tangentbordet har jag bekräftat detta. Pro secundo: rör det sig icke om att gå hädan ty att gå hädan är att försvinna, att gå dädan är att gå dit bort, det vill säga in i framtiden. Den som har gått hädan har varken hit eller dit. Vedebörande ÄR icke längre. Putz weg! Ganz lustig!

Vad nu gäller klockeringningen har vi väl ändå något ännu bättre här i Skåne, det skönaste av landskap; en äkta lurtutare som i många, många år varje kvart natten igenom tutar utur Mariakyrkans torn förkunnande att ingen eldsvåda har brutit ut, att inget styggt hotar Ystad, ss krig & örlig! M.m. allt slikt.

Evin Rude, medicine licentiat
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 12:20:18 (PST)
Bäste Hr. Fatman,
för att bäst kunna besvara Eder förfrågan är vi tvungna att ta till ohövligheten i en obetingad motfråga:
Visste Ni att man kan gå in i en tredimensionell John Andersson-modell utan de vanliga pappersglasögon som ofta känns hindrande vid TV-tittandet?
Icke det? Så är läget, åtminstone i Wolfsburg Autostadt. Köper man en rosa bil ur sortimentet är det gratis annars kostar det inträde. Särskilt fördelaktigt är att vara osynlig, som Wilbur (den långe, väldoftande trädgårdsmästaren som ständigt köpte greppvänliga, starkluktande blommor; jasmin, t.ex.) och undertecknad när man är guide i de blindas parallellvärld; alltså för dessa stackars hjälplösa seende.
Vid förfrågan om huruvida de blinda bär "Nachtsichtgeräte" svarar man även där medelst motfrågan: "vad gör en blind med en nattkikare?" Dörte sade: "Här ser ni en blind som kan stå själv utan att falla omkull" och log vänligt med tomma ögon mot Tant Brun.
Tant Gredelin drog skrämt undan Tant Grön.
Sen skrev alla i boken att man ser bäst med hjärtat och Wladimir spelade fyrhänt med en grovbarkat tittande gäst; till yrket konsertpianist, så att Lamborghinins motorvrål stelnade till en andlös snyftning utanpå sin betongvägg.
Som en illgul Hr. Samsa vakade den över de bågnande hotellflyglarna vilka speglade kinesiska följeslaget när de i vördnad flög iväg åt alla sidor vid ankomsten av Leo, den svarte labradoren som ville leka anka.
Horst Stern, känd juvelerare från New York, anlände vid Ritz Carltons automatiska guldentré, blöt från huvud till fot, med en resväska som vägrade stå upprätt i bussen. När vi försökt resa den tre gånger tog vi en titt och fann den stulna pingvinen som stod på huvudet med de gula fötterna vid blixtlåset och förgäves försökte resa sig i mörkret därinne.
Men då var vi redan i Detroit, det andra helvetet på jorden. Fröken Ur sade "pip" en sista gång, Cerberus II väntade med rest ragg på andra stranden. Om man tar Hjällbovägen genom trollskogen, alltså. "Jag är inte rädd för spöken, bara för mänskor" sade Tom lugnande. Hemma i Hjällbo fann vår granne sin post införd genom brevinkastet enligt konstens alla regler, fast han kunde se den redan på långt håll genom det meterstora, insparkade hålet i papiermachédörren. Men kanske var detta brödknivens verk?
Vem vet? Med till säkerhet gränsande ytterlighet är Hjällbo Stad nu pastellfärgad med pedagogiskt värdefulla rönnbärsrader utmed tvättstugorna. Därför bör Hjällbo förstöras! Följ bara ljudet av de förbirasande bilarna, då har ni kommit rätt.
I försynt hopp om att i någon mån ha besvarat Eder förfrågan teckna Hvi

Eliza c/o Wilbur
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 08:34:56 (PST)
Undrar om det inte egentligen var "Don´t leav me alone with her" vi mindes? Fast consensus är liknande, eller hur vi ment.
Fröken Yodafån
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 07:51:45 (PST)
Kära Kamrater Kunder,
vi för både Bullens Pilsnerkorv samt erbjuder Konsum sina Kamrater en för arbetarklassens medlemmar lättförståelig symbol på våra vita kassar för att särskilja oss från storkapitalets sävenilävenbutiker och främja god, svensk husmanskost.
Pilsnerkorv smakar bra till både kavring och smör. Man kan värma korven i ryta med lagerblad eller äta den rå, så bra är den. det finns även recept på korvgryta för den fantasifulla husmodern. Här en lek för alla barn: hur många korvar innehåller burken? Vad kan du göra med burken när far skurit fingret på locket vid frufridagen? Hitta på själv nu.
Välkomna till

Konsum, marknadsavd.
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 06:45:56 (PST)
Bästa Fru Rude,
varför yvas över bortkomsten av Fröken Ur? Ett futilt, ylande beklagande, att ändåck sorgsamt instämma i. Vart går det hädan med Fosterlandet? Vi emigranter sörjer djupt med Eder, ty här i vår lilla stad i Fäderneslandet trumpetas reveljen från högsta kyrktornet bara två gånger om dagen numera, nämligen klockan nio om morgonen samt sex på kvällen. Dagens IT-barn tror att ljudet är datoriserat direkt från "ze high tower", förstås. Vårt personliga, djupt erfundna agg gäller snarare den företeelse som gement kallas "call-center" på utrikiskan. Ett hin håles påfund, på vår ära! Varthelst man ringer, sitter osnutna studentflickor och läser av från sina samtalsbruksanvisningar, precis som de fuskar vid proven i Uppsala eller Göttingens universitet man borde portförbjudit dem från från början, utan att de kan besvara den enklaste fråga på förståndigsk dialekt. Man ringer till posten eftersom den, istället för att personligen överräcka ens paket tre trappor upp, vårdslöst slänger in en lapp i brevlådan om att man kan få avhämta sin smörja själv inom loppet av tre arbetsdagar, undantaget innevarande, givetvis. Vad man gärna vill veta är, hur stort paketet kan tänkas vara? Ergo om det innehåller arvsporslinet från tidigt trettiotal för tolv personer med tre soppterriner, poatisskålar och sauciererna? Den från vår vän taxodermisten beställda råttfällen till svärfars sjuttioårsdag, att lägga ut framför kamin i det beskedliga föräldrahemmet? Eller är det ändå snarare den ohyggligt lärorika porslinsskulpturen föreställandes i tur och ordning de sittande herrarna: Marx, som håller för mun, Engels, som trycker till ögona samt Lenin med handen för båda sina öron? Den nödvändiga informationen skulle kunna betyda en praktisk viktskillnad om ca. 100 kilogramm och avgöra frågan om vi ska ta vår ljusblå, öppna Jaguar XK eller möjligen den kommunala, röda Deutzbussen -per pedes- med veven i högsta hugg för ifall den rosslar vagt i kurvorna? Frågan är alls icke så ovidkommande som dagens läsare skulle kunna tro. För alla gamla, hattbärande sidensammetsnuckor som någonsin deltagit i delikata transportförehavanden gällande orimligt nedtyngande stencilapparater av märket Gestetner från Försvarets Överskottslager till någon av de världsberömda Långgatornas geniverkstäder, kan detta vara en fråga om Lif och Död. Särskilt för käringarnas ryggknotor, som ju ändå knäcks förr eller senare på det att fruntimren må gå med hjälp av en förnuftig käpp eller inköpsvagn på hjul, vilket i sig bara är rätt och redligt. Varje tvättäkta telefonissa med hedern i behåll har ändå redan i tidiga ungdomsår fått valkar på fingrarna av blytyngderna i firman Robert Bosch Aktiebolags eller ärevördiga Hotell Excelsiors träpanelade telefonväxlar från kort efter sekelskiftet, där man bokstavligen hade samtalen i sin väna tärnehand och ljög friskt på förfrågan om huruvida det vore möjligt att avhöra kärlekssamtalen mellan kamrern och hans snärtiga sekreterare Frk Blid. (Sekelskiftet som åsyftas är det förra, behöfva vi särskilt påpeka detta?) På vår tid innebar det att genast skrida till verket och ringa polisen om vi hörde att någon var agent i en kalla krigets centralväxel, minsann, bästa Fru Rude.

Fru Yodan
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 05:49:52 (PST)
För dem som länge legat oroliga och grubblat över VEM som sjöng "Vi sticker till Laxå" kan meddelas: Towa Carson & Mats Olson"
med. lic. evin rude
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 05:39:02 (PST)
Bästa Frifru t&f Yodenberch!
Vill jag härmed blott försäkra det hr Mael - som f.ö. fyller sextio år i år - fortfarande lever och har den s.k. hälsan. Ber jag också ödmjukast om ursäkt, ity jag i tidigare drapa råkade placera hr Mael och hans bror (som alls icke är död) i en annan konstellation (med "förhistoriskt namn", alltså T. Rex) vilket självfallet är uppåt väggarna fel. Rätt skall därmed vara rätt, hut har gått hem och gammal är alltid äldst.

Nu nog om detta. Skulle Ni möjligen kunna utveckla detta med Hjällbo något? Vet jag tyvärr icke ens var orten befinner sig rent geograf- och platsmässigt, men förstörelse är ju alltid intressant!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Sunday, February 11, 2007 at 03:23:04 (PST)
Högt vördade fru Tekel,
frågan är väl snarast varför Anna Nicole Smiths mor lever? Ännu. Fördelaktigt att inte vara arvsberättigad, måhända. I vackra Neanderthal har en tredje far till barnet ifråga (ett senare, säkert kortlivat av dem...) anmält intresse: en adopterad prins Anhalt synes minnas otukt med den avlidna kvinnobysten, vilket ju kan vara lugnande för Fru Tekel att få veta. Enligt Wilbur är han av slirt dörrvaktarstuk och mycket passande i finare kulturkretsar. Förr var det fler än fem korvfingrar i Pilsnerburkarna, sjutusan, hur många finns nu kvar att äta innan man kan gillra råttfälla med locket som giljotin? Vi prövar oss fram inatt, försåvitt inte våra kära köksnazister Jack&Walther återvänder till vårt värv; då måste vi stå i givakt tryckta in i köksväggen i väntan på Mangold, som Ni säkert förstår. Vad kostar motorsåg i dagens Svea Rike egentligen? I övrigt anser Vi att Hjällbo bör förstöras.

Eliza c/o Wilbur
Sverige - Saturday, February 10, 2007 at 07:09:22 (PST)
Bäste Hr. Fatman,
vissa män kan ju plötsligt falla bakåt, tappa huvudet eller rentav gå och lägga sig mitt i monologen av pur illvilja, likaväl som i avundsvärt renhjärtat politiskt uppsåt, vem är undertecknad att förneka dessa enkla fakta? Lever Ron Mael? Varför bär inte fler populärmusiker fjunig Fritzemustasch? Har de något att dölja och isåfall vad? Undrar Eder förbundna

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Saturday, February 10, 2007 at 06:28:02 (PST)
Kära fröken Eliza. Är Anna Nicole Smiths mor död? Inte väl?
Det måste väl i så fall skett efter Annas födelse. Men man vet ju aldrig vad de har för sig och hittar på där borta i Amerikat.

Mene Tekel, dygdädel hustru.
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 13:56:18 (PST)
Bästa Frifru t&f Yodenberch!
Erkänner jag mig härmed vara helt korrigerad angående hr Maels sånginsatser. (Vidhåller jag dock att hans övergång till horisontalläge icke skedde medelst fall, utan fastmer genom frivilligt intagande av detsamma!)
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 12:28:57 (PST)
I övrigt har jag noterat att några skribenter med underbetyg i grammatik har börjat kontaminera våra sidor. Kunde hr. elektronhjärneskötaren möjligen kunna installera ett brorsonsfilter?
Med lic Evin Rude
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 10:43:37 (PST)
Jaha, ånyo ett offer å det så kallade framstegets altare. Hör hur barden ur det perfida albions dimmor knackar å våra trumhinnor, sägande "ur led är tiden, ve att jag är den, som är satt att vrida den rätt igen". Finns numer ingen tid att vrida rätt längre ity man av skäl, som inte kan rättfärdigas avskaffat densamma. Fröken Ur, den evigt unga har gått i graven och P1 spelar musik. Och var är klockringnigen från Stadshustornet? Efraim Alexnder, Sven Jerring? Stockholm och Motala är nu blott städer, ehuru något olika i storlek men inte som fordomtima BEGREPP!

Kan man då inte få behålla en mångårig institution som blott upptar 10 sekunder varje dag mellan 1259 & 1300. Pip!

Se människan i sitt högmod, det som föregår fallet. Nu skall man avskaffa tiden också, som om det inte räckte att avskaffa den absoluta monarkin!

Undrar i vredesmod E.R, som i övrigt inte vill se sådana vederstyggligheter som "4-ever" i debatten. Är det någon ny krämarkedja tro?

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 10:41:06 (PST)
Apropå mumier; Anna Nicole Smith, känd kvinnobyst, har just avlidit. I detta fall tippar vi på att mördaren var den kinesiske trädgårdsmästaren, som härtillvida förekom hennes pga skam minst lika benägna mor, men hade än starkare skäl emedan han med rätta kunde frukta att aldrig få betalt för avlägsnandet av tutteresterna ur karibiska djungeln, eller vad tror Ni kära, försynta läsare?
Eliza c/o Wilbur
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 05:31:31 (PST)
Verehrter Dr. Liebeschwan,
som tvättäkta gentleman av gamla skolan är detta edert förhållningssätt föredömligt, dock icke tvingande nödvändigt. Ett ägyptische Frierei kan ju bara betyda att Ni förgäves sökte efter Eure wiedergeborene Verwandte Hathshepsut i Mumiesamlingen å The british Museum samt Cairo vilket min skrivmaskin medelst sitt defekta "G" klärvoyant antydde redan i begreppet "undomen" beträffande Er ålderslösa stilfulländning, verherter Hr. Dr. Dr. Djupt beklagandes att inte ha fått bli varken den återuppståndna Hath-girl eller ens en senkommen sädesfläterska vid Oberrhein, utan lediglich ha sålt min oskuld för en snöd titel av pur fattigdom i själen, tvager jag mina händer i Lux och förbliver Eder tillgifna

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 05:03:02 (PST)
Bullens Pilsnerkorv rules 4ever, hävdar den kontinentala läsekretsen med en mun. Men det ska va senapssmörgås till, alltså kavring med osaltat smör och senap ur glas!
Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 04:25:43 (PST)
Gnädige Frifru t&f Yodenberch,
Ich trägen mir langsam & gebugende zuruck.

Dr Liebeschwans
Sverige - Friday, February 09, 2007 at 04:05:40 (PST)
Bäste Fatman!

Jag kan bekräfta att herr Mael är fullkomligt bortglömd. Själv kan jag icke påminna mig att någonsin ha hört talas om denne celebritet; mina associationer pekar snarast på Mæl i Norge, mest känd för sitt tågfärjeläge.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Thursday, February 08, 2007 at 13:53:40 (PST)
Vi ber om ursäkt för följande tryckfel: 2 stk. "G" fattas i vår text. Huvaligen. Skrivmaskinen har en liten Defizität just där. Kanske borde skriva novell utan det, bara för att vara långtråkig? Fast det finns redan så många gatugångsreglementen vilket i sig är förträffligt för Vän av Ordnings skull.
Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Thursday, February 08, 2007 at 12:52:11 (PST)
Bäste Hr. Fatman,
vid den enda -och för undertecknad öht. första- popkonsert (iklädd mina nya, helballa, vita träskor aftonen till ära) kapellet ifråga gav i Stockholms Konserthus anno ca. 1974-5? stod eller satt Ron mest hela tiden lakoniskt stofilt bak synthezisern; orörlig med undantag för fingrarna. Dock sjöng han, såvitt vi minns, bakgrundsslinga (sånt gjordes sas "för hand" dåförtiden) till den permanentkruslockige broderns fina falsett. Vördade Syster var dock en ivrig och upplyst samlarnördinna innan begreppet eentligen uppfunits och ägde därför (fortfarande) samtliga affischer, skivomslag med mera, även tidens NME-löpsedlar, och där envisades Ron med att, ifall inte just ligga omkullfullen på flyplats- och mataffärsgolv, så i alla fall luta betänkligt.
Högvördligen med hatten på,

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Thursday, February 08, 2007 at 12:43:13 (PST)
Bästa Frifru t&f Yodenberch!
Ron Mael var även en av mina favoriter från Då. Trodde jag nog det han var fullkommeligen bortglömd i dessa tider (d.v.s. Nu). Hans sjungande frände i gruppen med det förhistoriska namnet är väl desto mera ihugkommen, död som han är. (Men inte föll väl hr Mael omkull? I mitt minne lägger han sig ner å scenen, frivilligt och på rygg. Och sjöng gjorde han väl inte alls?)
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Thursday, February 08, 2007 at 11:58:59 (PST)
Puh!
Nu har de merkantila marsianerna (xpfrjaelpswlöerjsdflkjocon & de andra Sussygrabbarna) lämnat hemsidan men inte heller det var mitt fel! Fast undertecknad tillstår att en gång på en ö vid både havet och Göteborg mekaniskt ha massmördat en hel armé av myror som ville åt min smörgås. Massakrer med hjälp av högklackade sidenvita 50-tals pjuck, dock icke utan den tillhörande martialiska njutningen!, rekommenderas varmt vid svåra depressioner på grund av hunger, penganöd eller akut äktenskapskris.
But, however enticing is a stroll in the gardens of...för oss icke detta vidare mot en hel labyrint av villfarerlser?
Bäste Hr.Dr.Dr. Liebeschwanz,
det är ju med smicker litegrann som med frierier, särskilt i undomen bör man se upp med vilka man utdelar dem till. Den för tillfället erhållande Damen ifråga skulle dels inte alls kunna vara Dam (ibland fördelaktigt) med dunkelt, förslaget förflutet samt livsfarliga kontakter till sina hundratals exmakar (som en Hari-Lill eller Mata-Babs, liksom) och ändå helt plötsligt kunna utbrista "JA!" likt Mabel Normand bara för att åtminstone en gång i livet ha varit utövande Big Bigamista. Därefter kunde skabbiga Damen dra ynglingen inför rätta på grund av brutet äktenskapslöfte, naturligtvis först efter att ha tillskansat sig hans arv, spetsiga, svarta skor i storlek 45, Cowboyperuken och den antika skivsamlingen med motorcykeltävlingar från 1959 bara för att sälja dem till närmsta pantbank.
So,
"zanx but no zanx anyway" som min ungdomsidol Russel Mael (son till Doris Day) sjöng. Även för hans del fördelaktigt om Damer han friade till inte var det, f.ö. Min storasyster som hade betydligt bättre smak dyrkade Ron Mael men han föll jämt omkull i alla matbutiker och kunde inte sjunga falsett.

Frifru t&f Yodenberch
Sverige - Wednesday, February 07, 2007 at 23:48:15 (PST)
Bästa Emil Frifru till&frün Yodenberch!
Wir sind ater (habt keine pricks über a, nur doppelprick über a & o) und immer ater verblüffed. Undrings om sehr geherte damen kan wara verheiratet? Om icke, mottagen meine verkligt seriösen Ägyptishe friereien!
Dr Liebeschwanz

Hr Dr Liebeschwanz
Sverige - Wednesday, February 07, 2007 at 14:06:38 (PST)
Bästa hrr Rostsverige och ER!
Betr köttkonserver kan jag blott instämma i ER:s tips om firma AB O Annerstedt såsom varande en framstående importör av dylika.
Vill dessutom, om och senkommet,tillfoga att den nämnda firman (allt enligt uppgift från min dosa med Salta Biten) faktiskt har en egen sida å Väven. Denna nås via adressen:
www.annerstedt.se
Lycka till med botaniserandet (zoologiserandet?) på köttmarknaden.
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Wednesday, February 07, 2007 at 08:07:22 (PST)
Nej, nej, nej, det var inte mitt fel, som geten hos Reiser gärna skulle sagt till domaren, och jag lovar att inte göra om det. Ska inte skriva mera här om det där är "svar" (undantaget den charmerande Hr.Dr.Dr. Liebeschwanz, givtevis). Avlusning har skett sista veckan, ohyran kan inte komma från mig, svär!
Emil Frifru till&frün Yodenberch <aldrig i livet om det ska va sådär!>
Sverige - Wednesdat;
Sverige - Wednesday, February 07, 2007 at 05:40:54 (PST)
Hjälp. Det där begriper ingen stackars utböling. Tur i oturen att man emigrerat för mange å(oj; en knapp för språkändring! gaaah)r sedan i en sorts cirkelrörelse om man alltså betraktar genpoolens långkrigsdanser genom norra Europa samt deras ytterst osunda landningsplatser där de grinande kranierna lutar sig för att prata om gamla tider.
Redan vid födslen (minst) hävdade undertecknad att SkolFröken hade FEL: "Det ska heta: Igentligen!" sade immigrantskan med eftertryck och rättade Frökens rättning, för hon hade minsann rättast av dem. Men det här...Vafalls?
Tomt i kylskåpet i den gemytliga hyddan i Neanderthal. Vem tusan behöver ägg? Dags för en liten dans runt väskhästen; nästa trendras...

Emil Frifru till&frün Yodenberch <nä, inget av det där, tack!>
Sverige - Wednesday, February 07, 2007 at 03:59:03 (PST)
Nu minns jag pikanterie no. 2, verehrter Herr Dr. Dr. Liebeschwanz: Vid mina ständiga besök i Karnak-templets pelargüngar (vi ska här inte närmre gü in pü vad som sökes där) fastställde undertecknad följande närmast boggelskt fjärilsliknande chaos-sznergi: szmbolen für Ober-Ägypten (Gamla Rikets, givetvis, vad trodde Ni?) ser exakt ut som en medeltida (alltsü senare tiders "europeisk", för att inte rentav säga: det heliga romerska riket av tzsk nation-s-, südana) friherremössa. Med alla strüna pü. Själv föredrar jag dock hatt och uppmanar härmed alla svenska Damer med självaktning att inte gü ur huset utan! Fatala förväxlingar skulle kunna bli följden. En Dam utan hatt är ingen Dam. Usch. Ta bara Lädernuckan som gott exempel; hon är mera sällan barhuvad. En äkta Dam. Högaktningsfullt, Yodenduden.
Emil Frifru till&frün Yodenberch <jo.>
Sverige - Tuesday, February 06, 2007 at 14:47:27 (PST)
Pikanta detaljer pü min ära: om det ska utgüs frün mitt vackra modersmül vad gäller själva UR-Stofilen sü ska de va rektit, nämligen: "Stoffel" med 2 FF (ungefär som i: svenskans "toffel"). Christophorussen hin & her, hier & da, fast DDR inte finns. Nu har jag glömt pikant detalj No. 2... Hm. Precis som när man försökte imponera blivande maken med surt förvärvad kokkonst. Citat: "Jag kan ocksü laga mat! Tvü rätter! Det ena är korvgrzta. Den andra rätten har jag glömt bort." Han föll för det. Nu är jag gift! Hurra. (Det var pannkakor, men han fick dem aldrig.)
Emil Frifru till&frün Yodenberch <samma>
Sverige - Tuesday, February 06, 2007 at 14:33:22 (PST)
Gnädige Emil Frifru till&frün Yodenberch!
Gingen wir aus zurücken!
Muss medgemichen das Sie sind zeer (uppgerepen: zeer!)amusant.
Dr Liebeschwanz (honräries konsulär von MittÄgypt)

Dr Liebeschwanz
Sverige - Tuesday, February 06, 2007 at 13:51:02 (PST)
Ofvanstüende Hausfrau&Frifru finner det oangenämt dock nödvändigt att püpeka frünvaron af Knästrompor hos Il Capitano Stoffolo och werden mitsamt Freiherrn Himself deshalb avse frün att gü med i detta ärevördiga Sällkap kaptenen gör reklam för. Dessutom avskyr vi reklam. Med hopp om bättring! Achtung: Ansonsten sind wir ja schon Wappengeil
Emil Frifru till&frün Yodenberch <emilmail@freenet.de>
Sverige - Tuesday, February 06, 2007 at 06:12:31 (PST)
Följande mening pü sidan 43 i Eder publikation har försatt ovanstüende Husfru i ett tillstünd af yttersta obeveklighet: "Före TV:s genombrott var det bildtidningarnas uppgift att presentera radiopubliken för de nya idolerna." Som vanligt har hon knappt begripit & jag glöms. Ordf. Verein auf zum Abwasch
i.A.: Emil Frifru till&från Yodenberch <emilmail@freenet.de>
Sverige - Tuesday, February 06, 2007 at 05:54:50 (PST)
Alltså att rubriken är satt i versaler är av mig, inte rubriken per se! Alla eventuella stvafel, upprepningar m.m. kan inte klandras Roffe, utan mig. Jag menar alltså inte att Roffe kan klandras UTAN mig utan att det är jag som är skuld till att Roffe skulle kunna klandras eller hur sj*tt*n det nu blir.
Evin Rude
Sverige - Sunday, February 04, 2007 at 13:33:24 (PST)
Ja ja. Ursäkta felet ovan (under?)Jackson menar jag, men herrejesus efter 36 Jägermeister i 75 centiliter Mazola kan väl vem som helst tänka snett. Ha!

Nej, nu är det dags för allvar! I där inte haven tagit edert förnuft till fånga och gjort Kvällsstunden till ert liv & husorgan skall nu nogsamt inpränta följande insändare från en herr Roffe i Töllsjö:

DÅ OCH NU (av mig komponerad i versaler för dramatikens skull)

Min vän och jag såg en dag i TV barnfilmen "Trollkarlen från Oz" med Judy Garland från 1939. Plötsligt sade hon : Man kunde göra film på den tiden, nu kan de ingenting!" Min tanke: I denna film fanns allt allt, kärlek, humor, psykologi, omtanke. Ej minst kristen tankegång m m.

Till er som frenetiskt arbetat i ca 50 år för att få kontakt med helvetet: Sparkat i stallet för att uppnå totaliarism. Vårdexperter, barnomsorgsfilosofer, missbruksomsorgspersonal, A A, övriga pampar så många personal ni nu är. Alla åtgärder ni gjort sämre. Hjärntvätt!

Även kyrkorna behöver säkert en skopa. Även om Hammar avgick så är det många som ser chansen att leva på insamlade pengar. Dem jag räknat upp är arbetslösare än någon. Och som det tidigare varit synd om trots välmående. Halvmedelklassen.

Att allt detta är korrekt avskrivet intygar jag, Evin Rude. PRENUMERERA!

Medicine licentiat Evin Rude.
Sverige - Sunday, February 04, 2007 at 13:29:10 (PST)
Ja, Laxå är en sällsynt välrenommerad ort ity det att härifrån utgår Nordvästra stambanan, fullbordad 1871. Anknöts då den till Västra Stambanan, skapande en förbindelse med vårt unionsland: Noreg. Långt senare stod en förbindelse klar till Trondheim från Östersund. Men än tidigare till Narvik, men då mest för malmtrafik, men en & annan fysisk person tillätes & tillåts alltfort fara med. Dock icke i malmtågen förstås. Ganska hårt blir underlaget å pellets. Med malm menas inte nu malt berg, utan den förädlade varianten med högre järninnehåll, d.v.s. pellets. Alltså borde sträckan Luleå-Narvik heta pelletsbanan o.s.v. bla bla bludder.

Hr Johansson, civ.ing! Vi skall heller inte glömma den kända parafrasen å Lee Hazelwoods "Were Going to Huston" som å ärans & hjältarnas får heta "Vi sticker till Laxå". Eftersom jag är så vansinnigt gammal minns jag blott Lee & Nancy (with the laughing eyes) men icke vilka de svenska var. Kanske någon ur den bildade läsekretsen kan hjälpa mig. Katie Rolfsen? Kai Gullmar? Johnny Bode? Sigge Wullf? Little Gerhard? Bigger Gerhard? Medium Gerhard? Anna Book? Eller! Gud förbjude! Mona Wessman??????????????????????????

Evin Rude, licentierat medioker.
Sverige - Sunday, February 04, 2007 at 13:07:59 (PST)
Bäste Rostsverige!

Med största entusiasm har jag begynt penetrera dokumentationen av era resor. Jag förstår inte vad det är för fel på Laxå. Det finns ett konditori som stänger 13:00 på lördagar, och dessutom en järnvägsstation på bekvämt pendelavstånd till metropoler som Örebro och Töreboda, om det skulle vara fallet att arbete och nöjen saknas på orten. Stationen är för övrigt en sevärdhet i sig, 228 km från såväl Göteborg som Stockholm, och mängder av övervuxna och övergivna sidospår!

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Saturday, February 03, 2007 at 13:52:10 (PST)
tack so mycket

scottlord <lord02141@yahoo.com>
Sverige - Saturday, February 03, 2007 at 13:00:13 (PST)
Bäste hr Rostsverige!
Vågar jag kanske föreslå ett besök å dollyparton.com ?
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Friday, February 02, 2007 at 11:30:46 (PST)
Bäste hr Rostsverige (?). Inga sidor precis, men Ni kan ta kontakt med AB O Annerstedt, Box 5213, 121 18 Johanneshov. Denna välrenommerade firma, som importerar allt vad döda djur heter (i en & annan oigenkännelig form), har säkert någon person städslad, som sköter de publika relationerna (id.est. de allmänneliga förhållandena).

Mvh ER

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Thursday, February 01, 2007 at 13:37:50 (PST)
Ett tack för alla intressanta Stupidoartiklar! Kan passa på att tipsa om ett par mp3-samlingar på nätet som jag råkade springa på: "Celebrities" och "Even More Celebrities" på http://easydreamer.blogspot.com/2005/11/celebrities-mp3-comp.html innehåller spår med såväl Mamie Van Doren och Tiny Tim som ju båda har avhandlats i utmärkta Stupidoartiklar!
Wintermute <wintermute@speedmail.se>
Sverige - Thursday, February 01, 2007 at 01:28:51 (PST)
jag vill köpa den här tidningen för hur myckket då? jag kan buda med 56 miljoner kr. kommer med mer senare. Svara på min epost senast imorn om ni är intreserade. Glad alla hjärtans dag från multiraketer ab (nu börjar vi även satsa på tidningar. målet är att slå ut kalle anka & c.o)

vickis <fransnillson@multi.se>
Sverige - Thursday, February 01, 2007 at 00:40:38 (PST)
Någon som har några bra tips om sidor som behandlar köttkonserver?
Rostsverige
Sverige - Wednesday, January 31, 2007 at 01:20:24 (PST)
Just, herr Rude, eller som man säger inom reklamindustrin:

MUST - ett måste för engelsmannen!

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Monday, January 29, 2007 at 14:38:53 (PST)
Kära fröken från Västkusten! Av äppelmust får man must och märg och blir såsom äppelkindad. Livsmedelsverket kommer snart att godkänna drycken såframt tillverkaren (= producenten; svenska) upphör med tillsatser av transfetter.

Den främsta äppelmusten görs ju som bekant i Sövde i mellersta södra skåne, alldeles där bredvid Sövdesjön, vilken vattensamling mycket gynnsamt låter pärera långsamt mogna till delicius fulländning!

Detta m. anl. av edert inlägg av 12 januari detta år.

Evin Rude, licentierad medicinare
Sverige - Monday, January 29, 2007 at 11:27:52 (PST)
Nej, nej! Vi har sett bakåt ju: 2006/7!
Mene Tekel majorska (f.d. aktiv)
Sverige - Thursday, January 25, 2007 at 13:29:37 (PST)
Ja, kära Hulda. Vi ser fram emot julen 2007/8. Tack för ert synnerligen spirituella inlägg.
Ufarsin Tekel, major (ur aktiv stat)
Sverige - Thursday, January 25, 2007 at 13:14:15 (PST)
buhu stackarna men god jul iallafall i förskott ellr i efterskott beronde på hur man ser det!!
hulda
Sverige - Thursday, January 25, 2007 at 01:01:28 (PST)
Hm! Muttrade den gamle.
Meducine (en liter) Evin Rude
Sverige - Saturday, January 20, 2007 at 15:17:28 (PST)
Ärade stofilbröder och d:o systrar!
Som ni alla vet alltför väl, kallas vi ju ofta av den oförstående pöbeln för "bakåtsträvare" (se hr kamreren Cederbahrks förträffliga insändare nedan). Vill jag nu i all anspråkslöshet framlägga en alternativ, och sjufalt bättre, benämning: KVALITETSBEVARARE!

Är ju detta precis vad vi är!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Saturday, January 20, 2007 at 12:12:10 (PST)
Tack för förklaringen, hr Rude. Föll nog en sten, ja, hart när ett berg, från mitt hjärta vid genomläsandet av Edert svar!
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Saturday, January 20, 2007 at 12:06:38 (PST)
Bäste hr civing Johansson!
Vare det mig fjärran att misstänkliggöra en så hedervärd yrkeskår som ingenjörernas. Långt mindre dess civila gren. Men som fattig syndig lekman föresvävar det mig att det krävs vissa kunskaper för att transformera en hederlig gammal telefon till ett knappförsett monstrum. Måhända har en renhjärtad ingenjörsyngling för sin utkomsts förvärvande förletts av någon högre potentat att göra oss denna björn- och otjänst? Eller bör vi hellre lasta någon klåfingrig s k formgivare?
Inom parentes kan jag avslöja att jag, vid de fåtaliga till fällen då jag nödgas hålla till godo med en av dessa irrtelefoner, alltid markerar numret med långfingret.
Alltnog: den person, som är ytterst ansvarig för telefonapparatens dekadens, torde ha handlat i ovist nit, troende sig vara i Framåtskridandets tjänst. Mina meditationer över detta ämne har lett mig till följande konklusion: Framåtskridande borde väl leda till förbättringar? Men, liksom i det aktuella fallet, innebär det (som vi Stofiler endast är alltför medvetna om)snarare försämringar. Att sträva i riktning mot att återställa ordningen, dvs bakåt, är alltså det sanna framåtskridandet. Ergo är det vi Stofiler som står för Framåtskridandet (även om jag medger att själva termen är motbjudande) Framåt och bakåt är alltså högst relativa begrepp.
Jag är övertygad om att den framlidne prof. A Einstein, i den mån han vore kapabel att tillgodogöra sig min teori, helhjärtat skulle instämma i densamma.
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Saturday, January 20, 2007 at 07:02:54 (PST)
Hr kamrer T Hedblom! Något provinsiellt på min ära! Själv bär jag australiensisk oljerock.
Evin Rude med lic
Sverige - Friday, January 19, 2007 at 13:09:01 (PST)
Hr Fatman! Host & harkel & ursäkta. Förleddes jag av denna Nationalencyklopedi, som å sidan 491 (görling, sic!. spalt tre, band tre hävdar; utveckling: process varvid något förändras och ofta blir mer komplicerat el. VÄRDEFULLT e.d.

Hakade jag alltså upp mig på "värdefullt" medan det sanna naturligtvis inrymmes under "e.d."

Har jag å detta vis gjort klart att GÅNGRÖSTER indelas i kategorien "e.d."

Medicine licentiat E Rude
Sverige - Friday, January 19, 2007 at 13:04:09 (PST)
Bäste hr Rude!
Inte menar ni väl ändå allvar med detta (klippt å elektronisk väg ur Eder senaste drapa):
"ordet utveckling har en i alla sammanhang positiv laddning"
Var vänlig förklara Er, min herre!
m.s.s.(dock något tveksam)h.

Fatman
Sverige - Friday, January 19, 2007 at 11:08:30 (PST)
Hr Rude! Återigen ett gott förslag som visar Edert goda sinne för det litterära. Dock är det fel av två skäl. Primo: Hr Anka är en litterär figur och kan således ej vara författaren. Sekundo: Hr Ankas upphovsman, Hr Christensen, är även det fel. Och jag vågar påstå att det ej heller är Hr Christensens upphovsman och/eller -kvinna som är den sökta personen (o.s.v. i led på led). Kan jag dock ej gå i god för sistnämnda påstående då det faktiskt förekommit s.k. utomäktenskapliga förbindelser mer än en gång i historien. Är det ej min mening att misstänkliggöra Hr Christensens anfäder och -mödrar men man kan aldrig ha, som man säger, för mycket å fötterna.
Nej, min ärade Hr Rude, svaret är den västkustske författaren Claes Hylinger, kortprosans mästare. De som ännu inte upptäckt denne författare är bara att gratulera till att framför sig ha mången god läsning. Och, vill jag mena, skönjer man esomoftast ett stofilistiskt drag däri. Läs bl.a. "Kvar i Göteborg" som bland mycket annat lyfter fram gamla krogar i Lilla London. Och har han den goda smaken att ofta vara iförd trenchcoat.
Hela dikten lyder som följer:
"Tungt det känns att tungan röra,
tungt att pennan över pappret föra,
svårt att rätta orden finna,
svårt att dikta, svårt att rimma."
(ur Nya dagar och nätter)
Se även: http://www.tidningen-boken.com/980115.htm

Hr T Hedblom
Sverige - Thursday, January 18, 2007 at 05:17:49 (PST)
Hr kamrer Cederbarkh! Metamorfos kan antingen betyda "fullständig omvandling av uppbyggnad" eller "övergång från ett utveckligsstadium till ett annat".

Det förstnämnda är inte tillämpbart ity fjärrlurens uppbyggnad i stort sett är densamma, dock bemängd med krimskrams och onödigheter. Det sistnämnda är inte heller tillämpbart eftersom ordet utveckling har en i alla sammanhang positiv laddning och inte kan vi väl säga att dessa portabla tvålkoppar på något vis skulle vara av godo?

Med all repspekt. E R.

Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Wednesday, January 17, 2007 at 12:58:09 (PST)
Hr T Hedblom! Är det Arne Anka då?
Mvh

Med lic Evin Rude
Sverige - Wednesday, January 17, 2007 at 12:50:22 (PST)
Bäste Hr Rude,
Naturligtvis borde det varit G. Fröding. Väl tänkt på min ära, men icke desto mindre ett hopp i galen tunna. Den citerade är av betydligt yngre datum än så.
Kanske är inte litteratur den vördade läsekretsens likör, men någon borde väl ändå känna till dessa rader som rimmar så skönt och ändå så illa.

Hr T Hedblom
Sverige - Tuesday, January 16, 2007 at 14:24:30 (PST)
Bäste Cederbahrk!

Jag vill vid alla Antilibanons cedrar invända att ingen ingenjör är skyldig till telefoniapparaternas metamorfos. Detta är helt och hållet ett resultat av förlästa marknadsförares förråande verksamhet!

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Monday, January 15, 2007 at 13:54:31 (PST)
Hur rätt Ni har, bästa fru Tekel. Är det ju sannerligen nog så svårt att hitta meterdjup snö i dessa växthustider.

m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Monday, January 15, 2007 at 13:01:33 (PST)
Svårt är att leva,
svårt är att dö.
Svårt är att skita i
meterdjup snö.

Majorskan f.d. Mene Tekel
Sverige - Monday, January 15, 2007 at 11:52:46 (PST)
Den äldst kända sortens plastic finner vi i renässanskonstnärernas falska pärlemor, vilken tillverkades av polymeriserad kasein, alltså plastic. Detta vidriga material är alltså minst 500 år gammalt. Lär vi oss att intet är nytt under solen. Detta gäller både ont respektive gott. Conclusio: Allt är fel och kan aldrig bli bättre! Men, med hjälp av alla våra krafter får vi se till att det inte blir SÄMRE! Bojkotta! (Från Boycott, engelsk godsägare på Irland vars undersåtar vägrade anamma hans varor) Bojkotta plastic! Av gammal hävdvunnenhet har vi Trä, Bleck, Mässing, Glas, Stål, Gjutjärn, Papper och åter papper! Envar som sökt städa sitt hem har väl funnit, att om man öser ner några sopor i en svart sopsäck av plastic, att den aldrig inbjuder sin mynning rakt upp & ner, utan faller samman, viker sig åt alla satans håll. Hur man än härjar lyder inte påsen utan allt som hottas kan faller bredvid! På den tiden, då sopsäckarna var av äkta Papper; i många lager vidhäftat, kunde man ställa dem med mottagarhålet uppåt utan att den vek sig eller kroknade. "Ha", replikerar då den fåkunnige: "är då inte denna plasticsäck mindre genomdrypbarbar än den av papper?" Nej, svarar jag med emfas, den är MER genomdrypbar ity att dess hölje är för tunt samt det att skarvarna är så sinistert sammanfogade att de omedelbart går isär. Å golvet ligger där sopor av alla slag, men ändock värst av allt: använd kattsand.

De forna vackra pappersäckrna bar sig inte åt på det viset, de stod för sig själva, stadigt & fint. Konstruktionen var i flera lager, lager efter lager. Det gav stadga, det gavs absorbtionsutrymme, men även en andningsfunktion som gjorde att vätskan i någon mån kunde avdunsta innan den trängde sig in i omgivande lager.

Papper är gjort av trä! Där finns hela skogar smockade med cellulosa! Använd det! Råoljan behövs att elda med! Mer bränd olja=mer koldioxid=högre skogstillväxt=bättre soppåsar=allmän tillfredsställelse. Samt även mer mjölkprotein till föda istället för mer plastic.

Medicine licentiat evin Rude
Sverige - Monday, January 15, 2007 at 11:38:49 (PST)
Bäste hr Fatman!
Vilken lisa för själen att via Ert inlägg återuppleva den gyllene tid då ännu ingen ondsint ingenjör tagit ifrån oss våra stabila telefoner till förmån för dagens i alla bemärkelser lättviktiga tvålaskar med knappar på ovansidan.
Vid uppringandet av företag eller myndighet var det på den tiden ingen som tvingade en att ad nauseam lyssna till en omtjatad melodislinga. Den uppringande förväntades besitta tillräcklig tåga för att vänta en stund under kontemplativ tystnad.
Fröken Ur var den enda mekaniska röst man kunde råka ut för. Och aldrig uppmanade hon en att "trycka fyrkant" (vad nu det innebär). Man förväntade sig att få kontakt med en interlokutör av kött och blod, vilket kändes enormt mycket bättre än att tvingas tala med robotar.
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Sunday, January 14, 2007 at 11:52:37 (PST)
Nu är det snart midnatt. Då skall det vara tyst!
Gregor Strasser
Sverige - Saturday, January 13, 2007 at 14:18:12 (PST)
Hr T Hedblom. Fröding naturligtvis. Och vore det inte Fröding, borde det ändå ha varit han.
Evin Rude, medicine någonting
Sverige - Friday, January 12, 2007 at 10:05:56 (PST)
Ber härmed att få meddela att tjänsteflickan fick avsked med omedelbar verkan sedan jag upptäckte att hon, trots mina förmaningar, skrivit "under tecknad" i inlägget nedan. Särskrivningar är bland det värsta jag vet, näst efter dragiga fönster. Nu får jag skriva själv och det känns ytterst besvärande. Att det ska vara så svårt att hitta dugligt tjänstefolk nuförtiden...
En fröken på västkusten
Sverige - Friday, January 12, 2007 at 07:26:31 (PST)
Bäste Herr Medicine licentiat Evin Rude,
för en tid sedan skrev undertecknad några rader om drycken äppelmust och det tycks som om detta då fångade ert intresse. Nu har jag vistats en tid i tropikerna och har då inte haft möjlighet att följa samtalen här bland er. Men nu är under tecknad alltså tillbaka. Nå, till saken. Äppelmust brukar gå att finna i Danmark, dock mer sällan i Sverige. Här tycks det som om endast Kiviks tetraförpackade vara finns att tillgå. En så kallad skam på torra land, om man så vill. Frågan är följande: Finns det någon här som känner till var i konungariket Sverige man kan finna nämnda dryck? Inte ska man väl behöva skicka tjänstefolket ända till Danmark för att införskaffa denna dryck?! Dansken ska man se upp med, har jag alltid fått höra.

En fröken på Västkusten

En fröken på Västkusten
Sverige - Friday, January 12, 2007 at 07:23:02 (PST)
Finner jag mig förorsakad att önska mina medtrafikanter i etern en synnerligen god natt. Hade jag egentligen i åtanke att inkomma med ett tänkvärt inlägg om alltings försämring i allmänhet och synnerhet, men skam till sägandes har lättgroggarna tagit ut sin rätt och tanken stilla stå. För att tala med poeten:
"...svårt att rätta orden finna
svårt att dikta
svårt att rimma."
Men vem är poeten som så fyndigt skaldat? Rätt svar belönas med en gratis fotvandring tur och retur hemorten. Samt förstås övrigas beundran.

Hr T Hedblom
Sverige - Thursday, January 11, 2007 at 18:27:45 (PST)
Hr Fatman (Skinny Dynamo?) Inget hindrar att man fortsatt håller bakelittelefon. Än har vi liknelsesystemet, men kanske inte länge till, ty det s.k. fingersystemet tränger bort det gamla & hävdvunna. Min gamla ettochetthalvkilos Ericsontelefon fungerar alltfort, vilket jag inte kan säga om dessa moderna, undermånliga kiselspäckade plasticleksaker! Plastic gick väl an när man gavs små figurer i Kalaspuffepaketen. Minns jag hur man på mörka bakgator kunde, av skumma figurer, köpa paketer med plasticleksaker & en enda liten puff, som omedelbart slängdes bort. Vad i övrigt är: dagens ambulatoriska fjärröster äger ju så dåligt ljud jämfört med di väggfaste att jag i stort sett slutat tala med folk som meddelar sig på ett så inferiort tekniskt sätt. Nä, tala med utomstående skall man göra hemma, vad eljest är där för mening? Är man ändå ute, kan man väl gå hem till den man vill tala med.

Frågar ödmjukast, men med en viss bitterhet:
E Rude

E. Rude, medicine licentiat.
Sverige - Wednesday, January 10, 2007 at 11:37:43 (PST)
Hr Cederbarkh! Far hellre till Christianshavn. Där får man fortsatt röka.
Evin Rude, licentiat
Sverige - Wednesday, January 10, 2007 at 11:22:54 (PST)
Sicket trams ni skriver. Urtråkigt att läsa här. Varför inte skriva något om serietidningen KApten Stofil som omväxling? (Och nu kommer jag förstås få patetiskt stofilistiska svar på uppstyltad kanslisvenska som motattack.)
Senaste numret om lädernuckan/bunnyflickan var t.ex. jättebra! Jag ser med spänning fram emot kommande nummer i detta rafflande drama!


Daniel
Sverige - Wednesday, January 10, 2007 at 04:02:22 (PST)
Bäste hr Cederbahrk!
Inspirerad av Edert senaste inlägg känner jag mig ånyo manad att brista ut i skrift. Jag minns när telefonen var en tung, fyrkantig tingest (av BAKELIT!) som stod orubbligt på sin plats -- ofta på en hylla eller ett s.k. telefonbord -- och enbart kunde användas till tvenne ting: a) för att svara på samtal; b) för att ringa samtal.

Ah, giv mig den gyllene dekaden åter!!!!!

m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Tuesday, January 09, 2007 at 11:48:18 (PST)
Bästa Medstofiler!
Trots grasserande modernitet vill jag peka på de små lovande tecknen på att Stofilismen ändå står stark. Likt den första vintergäcken ingjuter dessa tecken nytt livsmod hos oss.
Nu senast har jag noterat att hr journalisten och författaren Herman Lindqvist numera uppvisar vackra stofila tendenser. Eller vad sägs om hans yttrande i magasinet Fokus härförleden:
"Surf var ett tvättmedel, blogg lät som något man hade i näsan och såpa var en tvål man skurade golvet med."
De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, January 09, 2007 at 09:47:21 (PST)
Bästa hrr Fatman & Rude!
Möjligen misstar jag mig, men herrarna förefaller mig bli aningen svepande i sin analys av vårt sydvästliga broderfolk.
Må vara att danskan har ett överskott av vokaler. Men var stode vi utan dessa språkliga byggstenar? Förmodligen i centrala Pristina eller annan jämförbar östlig håla, ett öde värre än döden enligt mitt förmenande.
Vad beträffar de stora danska ölmärkena håller jag med om att de samtliga med fördel kunde saluföras under sloganen "Probably More Like Pee than Any Other Beer in the World".
Dock förhåller det sig så att i Danmark har tillkommit 61 nya bryggerier de senaste tre åren. Det lanceras på andra sidan Öresund cirka ett nytt öl om dagen! Många av dessa är excellenta produkter, vilka uppvisar föga eller ingen släktskap med det ovan antydda menlösa blasket.
Om herrarna någonsin besudlar sina bottiner genom att besöka Köpenhamn, rekommenderar jag att å valfri krog i Nyhavn inköpa den överjästa "Nyhavn Bitter", en härlig smakupplevelse.
Eller, om herrarna rentav skulle våga sig längre in i Byen: Styr stegen till Lord Nelson på Hyskenstraede 9. Därstädes för man hela 14 fatöl från danska mikrobryggerier. Helt säkert kommer någon av dessa brygder att falla Er å läppen.
Med De Bästa Hälsningar

Kamrer Cederbahrk
Sverige - Tuesday, January 09, 2007 at 09:37:20 (PST)
Hr eller fru HB! Det mest barmhärtiga med den gänglige hr Schenström och den korpulente Madsen är dock att de verkade före stumfilmens genombrott; slapp vi alltså ålyssna gutturala läten som inte ens den mest vällvillige tungotolkaren ville kalla ett språk.
Medicine licntiat Evin Rude
Sverige - Monday, January 08, 2007 at 12:55:37 (PST)
Hr Fatman! Även månen har sina ljusa fläckar. Wienerbröden är ju grundvalen för allas aktning för Danmark. Men icke mer. Grunden står tom och obebyggd i övrigt.
Med lic evin Rude
Sverige - Monday, January 08, 2007 at 12:48:15 (PST)
Hr HB! Fru Danielsson härstammar från Osby i Göinge i Skåne. Alltså är hon dessvärre danska hon med, vilket bekräftar min tidigare analys! Ha!

Benjamin Jacobsen, ja! Niels Bohr, ok. Med den däringa Kykogård, eller vad fan heter kunde ju aldrig besluta sig. For han runt i hela det dåvarande Köpenhamn i sina tillskyndares bärstol utan att kunna bestämma sig för vilken lokal han skulle bevista! Helt omöjligt att ens med Hr Bohrs kvantanalys kunna tolka hans dryckesintag.

Nä, tacka vet jag Jeanpaul Sartre som åtminstone hade vett att göra en bestämd entree å sin vita elefant, som knipsade av mången amateur-filosofs huvud med snabeln å dess väg.

Något kan väl vara honom förlåtet ity unge hr Carl ännu inte hade lyckats rena & standardisera "Saccharomyces carlsbergiensis" Den sällsynt trevliga svampspor som alltfort, världen över kontanimerar mången god pilsnerdricka. Med drickbar pilsnerdricka avses all öl som INTE härstammar från Danmark, USA eller Belgien, denna sista misslyckade statsbildning. Nej, fy för den lede Juten!

Såsom räckte inte detta har man konstruerat en väldig mängd fläktar allt i egenskap & syfte att såsom fläkta bort den onda kolröken, å vars hela energiförsörjning beror. Och blåser det inte kopplar man om strömmen, att man leder in den i vindsnurrna för att det skall se som gjorde de gör någon nytta.

Visst, i Sverige hade vi ju Svante Arrhenius, som förutspådde koldioxidens världsomfattande (globala) skadeverkningar. Inte långt senare satt den där Bohr och fogade samman isotoper, vars främsta resultat blev cirkus etthundrafemtioTUSEN döda japaner. Som bekant!

Alltså rättelse från det ovan skrivna.

Danskar, fy fan!

Om det nu vore meningsfullt att räkna japaner, de är redan många nog. Et par hit eller dit är marginellt.

Evin Rude, jutofob.
Sverige - Monday, January 08, 2007 at 12:43:30 (PST)
Gör man ju också synnerligen aptitliga s.k. wienerbröd i detta underliga lilla land. Och låt oss heller icke förglömma det hr Niels Bohr föddes där, och han var väl knappeligen någon dumskalle.

m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Monday, January 08, 2007 at 09:22:21 (PST)
Nu tycker jag att ni är stygga. Det finns faktiskt bra saker från Danmark, exempelvis:
* Fyrtornet och Släpvagnen
* Benjamin Jacobsens böcker "Mordet på änkeprostinnan" och "Farmor i sjunde himlen"
* Bamses venner
Vad har Sverige? Kikki Danielsson, skulle det vara något?

H.B.
Sverige - Monday, January 08, 2007 at 09:05:33 (PST)
Jo hr Fatman! Danskan är icke ett språk, det är ett läte. Ett primitivt vokaloljud. I övrigt hävdar jag att "Probably the Best Beer in the World" är en jävla skitpilsner. Danskar är as & pack. Xenofoba, smygrasistiska pseudogemytliga svin! Deras äckliga brygd lyder inte heller under de vedertagna lagarna. Dansk brygd består lika ofta av ris, majs, allsköns jävla spannmål, men inte korn. KORN!
Med lic evin Rude
Sverige - Saturday, January 06, 2007 at 12:59:45 (PST)
Bäste hr Rude!
Måste jag erkänna det jag inte riktigt förstår vissa påståenden/syftningar i Eder senaste drapa. Skulle danska vara ett språk? Alltså ett verkligt, talat uttryck för bakomliggande, i en mänsklig hjärna skapade s.k. tankar, på samma sätt som vårt eget, ä. & hj. språk? Har jag ju alltid trott det dessa ljud förorsakats av de matsmältningsproblem som ju bör uppstå vid intagandet av alltför mycket rödgröd med flöde, Carlsberg o.a. mer onämnbara "födo"-ämnen.

m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Saturday, January 06, 2007 at 02:12:50 (PST)
Sällsynt intressant detta med Edra intresen för vokaler & diftonger. Det märks sedan länge hur danskan allt mer avlägsnar sig från det skrivna språket. Åtmisntone vad gäller den danska som talas (?) i köpenhmansområdet. Denna avlägsnar sig allt mer från allt vad konsonanter heter och börjar förvandlas till ett polynesiskt språk eller något slikt. Genom detta fungerar detta uttalssätt sällsynt dåligt till hexameter.

Nu skall ni inte på något sätt tro att Danskarne vore särskilt gemytliga. Det har de aldrig varit. Ett självgott fett grisfolk vars pilsner är helt odrickbar. Danskt öl är en skam för alla njutare av pilsnerdricka. Men det har de inte förstått, rasistadjävlarna!

Lundabon evin Rude
Sverige - Friday, January 05, 2007 at 12:35:54 (PST)
Gott att se och lycklig blev jag när jag vid middagstid hörde hur det skramlade till i mitt uråldriga brevinkast, när denallrasomsenaste kapten stofil-publikationen gnall sig fram.

Synes som Kaptenen har återfått sin s.m.s. espri´(inandning).
Men måste då den gamle geronten glömma bort "ärans & hjältarnas"? Använder han här ordet " flamboyant", vilket ord inte ens står att finna i Nordsteds Lista över det svenska språket. Fick jag gå till Websters New World Dictionary of the American language!!!!! Fann jag där att det betyder "strålande, lysande". Till yttermera visso använder han ett alldeles för modernt ord: hint. Hint? Fingerpekning? Antydning? Detta hint har jag hört så ofta ifrån den yngre generationen och vad jag har förstått skall väl inte Kaptenen på något vis befrämja ett sådant modernt språkbruk, därest han vore vid sina sinnens bruk samt opåverkad av alla ungdomar som omger honom.

Nå, jag förlåter honom ity jag har förstått att denna, hans senaste skapelse är en mycket vacker kärleksförklaring till kvinnan hanses.

medicine licntiat evin Rude
Sverige - Friday, January 05, 2007 at 12:23:43 (PST)
Herr Fatman, inlägget må förefalla obegripligt, men är säkert författat på ett för oss främmande språk. T ex ger ordet "ïðîñòèòóòêè" 13 900 dokumentträffar i en sökalgoritm!
Inlägget förefaller härstamma från Sovjetunionen. Jag ska höra med min revolutionäre farbror; han har nämnt att myndigheterna uppmuntrar användning av av forskningscentralen för de inhemska och antiimperialistiska språken framtagna nyspråk.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, January 05, 2007 at 12:01:47 (PST)
Bästa hrr moderatorer av detta forum!
Låt nedanstående s.k. spam stå kvar! Äger det ju i sin totala obegriplighet en sorts kravlös skönhet och poetisk lyftning, märkbar i synnerhet om man sjunger "orden" på någon entonig melodi likt våra jojkande samer ("Lappalainen jojki-pojki" på ett språk som är nästan, men inte helt och hållet, olikt finska). Kisar man något -- eller har, i likhet med undertecknad, mögiga glasögon och en synskärpa som en pensionerad olm med gråstarr -- kan man lätt föreställa sig att hela drapan är ett utförligt rumänskt svar på vårt gamla svenska uttryck "åiåaäeö". Än en gång, herrar moderatorer: LÅT STÅ!

m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Friday, January 05, 2007 at 11:27:12 (PST)
Mina damer och herrar!

Vilken fröjd! Vilken extas! Just när man trodde att Kapten Stofil dragit till de sälla jaktmarkerna, och man framledes skulle hänvisas till att läsa arkivexemplar, ramlar det in ett nytt nummer i brevlådan!

Men, ett frö av oro fortfar likväl att gro. Den sedan flera år pågående underliggande handlingstråden förefaller lida mot sin upplösning. Detta bådar illa, då det antyder kommande förändringar, och serien kan t.o.m. komma att förlora sin raison d'être. Minns hur Falstaff, fakir skildrade hur han på några rader hjälpte sin författarvän att avsluta en ytterst långvarig och invecklad intrig (de tre tronpretendenterna).

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Friday, January 05, 2007 at 09:44:02 (PST)
Aha! Det förhåller sig så här: en hr T Flinck far land & rike kring samtidigt som en hr Henriksson gör det samma. Den förstnämnde utan upphovsrätt, den senare med. Förstår jag dock inte varför hr L*nd*ngr*n inte vågar låta sin, iträdaliggande figur Dr G uppträda. Har han då, hr L, ändå inte chikanerat en fläskig negress utan att bli dömd till tinget? Kan det bero på att vedhuggarna och skutuskepparna på Söder Mälarstrand inte ägde utombordsmotorer? Vet att på den tiden allt bajs släpptes ut opåverkat i alla vattendrag där den minsta lilla människoröv funnes! Behöver jag fortsätta? Nej, har han retoriskt fortsatt.

Kom loss! Dr Glas! Senilo! Balkongståaren, då? JAS-pojken! Hjalmar Söderberg. Arvid Stjärnblom! Lydia Stille! Martin Birck! Etcetera. &-cetera.

Kryzstyp Wasa, aristokrat.
Sverige - Thursday, January 04, 2007 at 12:31:15 (PST)
Nej, herr Boo, inte bra men heller aldrig bättre!

Men, enligt poeten: För var dag blir det bättre, men bra lär det aldrig bli. "Tankar å en återvinnigsstation". Kurnelis Vreesenstein.

Evin Rude
Sverige - Thursday, January 04, 2007 at 10:22:53 (PST)
Jo, hr Civilingenieur. Föga förstår vi. I den närliggande orten Hjärup uppstod ett punkband vilket namnade sig: Vi Godtar Aphud. Ingen av medlemmarna var, eller är mina brorsöner ity dessa dväljes sextio mil från därifrån. Ifrån orten alltså och inte från det trallande fenomenet om man säger så.
Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Thursday, January 04, 2007 at 10:18:19 (PST)
Hälsar gôtt nytt med ett lästips, som natürlich är gammalt redan:
http://www.alfons.se/html/gunillasord/gunillasord.htm

MS Hålfot (fd)
Sverige - Wednesday, January 03, 2007 at 15:10:49 (PST)
Intygas! Det var jag som hämtade glaset. Det var å min mosters sommarresidens.
Ufarsin Tekel, reserverad major.
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 13:58:57 (PST)
Alltså, vad nu gäller de sanna fenomenen bör ni alla läsa Kvällsstunden. För inte allt för länge sedan var där en sällsynt informativ & hänryckande artikel om den sjungande bonden, den där räddat mången ÅsaNisseRulle ur den s.k. mögen. Det hände att den gode Bertil kunde dyka upp var som helst där någon blev varse honom. Han blev en synnerligen populär som man säger "enteertainer" helt spontant. For han väl förbi Brynvalla hed, där odalmannen Malmbom med hustru satt då han blev törstig och stannade sitt fordon och bad om vatten eller dito läskande. Det fick han. Först kände de inte igen honom, men efter att listigt ha förhört honom om slåttern, som var nära förestående samt genom betraktelser över Weibulls monofrö föll han slutligen till föga, drog fram sitt lilla munspel och framförde den vackra visan "Violer till mor". Det var en mycket vacker gest ity moran samma dag dag hade blivit opererad för starr.


Mene Tekel, majorska
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 13:55:42 (PST)
Av detta lär vi oss hr Fatman, att Ni är född år 1954 och således äger hälsningsplikt inför mig som föddes det år som Skinny Dynamo trallade in sitt fonogram. Länge har man yrat hit & dit när rocken föddes. Jag vågar hävda att rocken föddes med mig! 1948 var det år när den första varianten av den gamla rytmenetblusen rockade till sig!

Sö!

Knarrig licentiat Evin Rude
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 13:40:35 (PST)
Usch! Halkade väl in å en snesida där stod att allas vår Kapten vore hemmahörande i Värnamo! Fel, men ändock på något vis mer passande ity Gög är alltför mondänt.
Medicine licentiat Evin Rude
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 13:34:30 (PST)
Bäste hr civ.-ing. Johansson!
Legio äro de lustiga namnen inom "pop"-musikens värld. Minnens "Samla Mammas Manna", "Träd, Gräs och Stenar", "Gunder Hägg", "Gudibrallan", "Creedence Clearwater Revival" samt de som hrr Alinge och Forsell odödliggjorde i sin eminenta radioserie "Hemma Hos" från det töckniga sjuttiotalet. Jag tänker då främst på "Helikoptern Kräks" samt "Vattnet Räcker i Armhålan", låt vara att dessa två kanske aldrig existerade fullt ut i sinnesvärlden.

Á propos musik har jag funnit det hr Antoine "Fats" Domino, en nog så bemärkt person inom den populära avarten av nämnda konstart, faktiskt uppmärksammat min ringa person. Har han gjort detta genom att skriva en s.k. låt med titeln "Fat Man"! Givetvis känner jag mig hedrad av detta, och konstaterar samtidigt att hr Domino måste vara clair voyant, eftersom mästerverket nedtecknades sex år före min födelse.
m.s.s.h.

Fatman
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 13:26:17 (PST)
Ja, mina herrar, sjungande bönder är en bristvara. Numera jagar de visst mest kjoltyg.

Nutida muntra musikanter spelar ju med förkärlek sån där öronbedrövande popmusik. Min brorson har bildat ett popband med det märkliga namnet "Sharks Zero". Han säger att det betyder "hajar noll" och det är tydligen någon sorts ordlek, men jag fattar då ingenting.

Civilingenjör P Johansson
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 11:52:00 (PST)
Jesus! Vart tog allt det dära ivägen som stod förr om åren? Helt borta ju. Har det samband med den sjungande bondens bortgång?
Evin Rude
Sverige - Tuesday, January 02, 2007 at 06:22:19 (PST)

De senaste inläggen, 2002–2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011