Senaste numretTidigare nummerPrenumereraÅterförsäljareButikMed hopp om bättringGästbokKungliga svenska stofilsällskapetDe populära skrivbordsunderläggenVox PopuliRedaktionLänkarNyhetsbyrån StupidoDagens jubilarTelegramStupidoarkivetVårt kära struntÖvriga artiklarI vimlet med Stupido och Kapten Stofil

Med hopp om bättring

Televerket tar inte sitt ansvar
DÅ MIN TELEFON varit ur funktion, har jag förgäves försökt få hit en reparatör. Inte nog med att dom ifrågasätter sitt ansvar för min telefonapparat; den impertinenta unga dam jag talade med föreslog att jag skulle ta med mig apparaten ifråga till närmsta "Teliabutik"! Vaförslag? Hur skulle det gå till? Inte nog med att den är tung att bära (bakelit väger), den är ju till yttermera visso fast installerad i min hall, vilket man tycker att en Televerksanställd borde känna till. När jag med stort besvär lösgjort och medfört min defekta telefon till en sån där "Telia-butik", så visar det sig att dom varken kan eller vill reparera den. I stället erbjöd man mig att köpa någon sorts knappförsedd tvålask i skär och grå plastic! "DEN HAR ÄVEN telefonsvararfunktion", var det lama argument man försökte lura mig med, som om jag inte skulle vara kapabel att svara själv! Skulle jag behöva gå ut så gillrar jag upp en tjugofemöring på telefonapparaten; eventuell ringsignals vibrationer får denna att falla ner på hallbordet, vilket gör det enkelt att se om någon har ringt medan jag var ute. Denna metod har fungerat i alla tider, men skulle någon trots det ha svårt att få tag på mig föreslår jag att vederbörande skickar ett brev.
Ed treatment like viagra generico is good for millions of sufferers
Med hopp om bättring:

Själslivets Ikea
Följande citat stod häromdagen att läsa på ledarplats i DN: "Ikea är så nära att vara ett Internetbolag som man kan vara i den materiella världen." Det är någon spoling i databranschen som omedvetet erkänner vad vi erfarna, sansade nyttjare av sunt förnuft hävdat hela tiden; nämligen att det s k IT-samhället representerar något som närmast kan liknas vid ett sjäIslivets Ikea: ett föga beständigt, amatörmässigt hopfogat möblemang av infantila idéer och värderingar. Man kan ju bara hoppas att vår ecklesiastikminister tar sitt ansvar och ser till att kommande generationer åtminstone får lära sig att läsa en bok och hyvla en bräda innan de skickas ut i dekadensens IT-inferno.
Med hopp om bättring

Själslivets IKEA

KISSTOFFLOR INGEN MODENYCK
NU ÄR VÄL ända måttet rågat till sin sista potatis! Inte nog med att DN:s kultursidor upplåtes till sant trams som modereportage, vilket skedde i söndags. Där står till yttermera visso att läsa hur man numera vill lansera slippers (de ypperliga fotbeklädnader som i folkmun går under benämningen "kisstofflor") som så kallad mode-trend. Jag vill påpeka att jag burit dylika, praktiska, slitstarka och klädsamma fotbeklädnader sedan 1934; det rör sig sålunda inte om någon övergående så kallad "modenyck", utan helt enkelt om kvalitetsmedvetenhet och vanlig hederlig god smak.
Med hopp om bättring,

VAD ÄR DET FÖR DUBBELMORAL?
Jag ser i en notis i DN att brittiska skolor nu har förbjudit aga. Att aga har varit förbjudet i Sverige i många år är väl allom bekant, men man kan ju undra vad det är för dubbelmoral som trots detta tillåter oss att exportera sådant som är förbjudet i vart land till andra länder. (Jag tänker främst på de tidningsrubriker jag såg för en tid sedan och som löd: "Aga säljs till Tyskland".) Det är ju en skandal helt i paritet med hur var regering under krigsaren tillät export av stål till den tyska krigsindustrin! Avgå, Per Albin!
Med hopp om bättring,

NU HAR DET VÄL GÅTT alldeles for långt. Man tycker att radiotjänst, efter att ha förbrukat större delen av sitt förtroendekapital genom införandet av den så kallade "skvalkanalen", P3, borde ha vett att på något sätt försöka upprätthalla standarden i övriga kanaler. MEN INTE; vi trogna, trägna lyssnare som fått finna oss i att såväl "Frukostklubben" som "Radiodoktorn" (Jag syftar självfallet på den riktiga radiodoktorn, Heinemann) försvunnit ur programtablan, skall tydligen med alla till buds stående medel trakasseras. Genom att gå över till så kallade "digitala" utsändningar vill man tvinga oss att skrota våra fullt funktionsdugliga radiomottagare till förman för modernt skräp. EMEDAN JAG INTE GÄRNA vill gå in i nästa årtusende utan möjlighet att åtminstone få avnjuta "Trädgardsdags", provbet jag det sura äpplet och gick in hos min lokale radiohandlare för att utvälja en ny radioapparat. Vad tror ni jag blev erbjuden? Någon sorts halvsmält brödburk I svart plastic, full med blinkande kulörta lampor, men likväl saknades "Magiskt Öga" (för smidig kanalinställning) saväl som möjlighet att ta in vare sig "Hilversum" eller "Kalundborg"! Det är väl ända höjden! Marconi hade vänt sig i sin grav om han hade fatt leva för att uppleva detta.
Med Hopp om Bättring,

Gamla gubbar tror inte sina ögon!

Moraliskt förfall
ANSTÄNDIGHET. MORAL HYFS. Vart har de tagit vägen dessa civilisationens mest grundläggande begrepp? Särskilt ungdomen verkar komplett renons på dylikt. Inte ens min egen brorson kunde härförleden avhålla sig ifrån att utsätta undertecknad för vad som väl på nutidssvenska skulle kallas för "sexuella trakasserier"; i ett obevakat ögonblick placerade han i min lättgrogg en sk "Ispinuppa". Jag trodde inte mina ögon! Detta attentat hade han dessutom mage att beteckna som ett "skämt"! UPPENBART ÄR ATT DETTA moraliska förfall har sin grund i dagens dekadenta masskultur; filmer med Gloria Swanson och Hedy Lamarr visas helt ocensurerade, postorderkataloger innehåller fruntimmer I bara underkläderna, tvådelade baddräkter nyttjas på allmän plats. Inte undra på att ungdomen får en snedvriden uppfattning om allt som har med människans fortplantnlng att göra.
Avgå Inge & Sten!
Med Hopp Om Bättring,